דילמה די רצינית

amazone

New member
דילמה די רצינית

התחלתי לעבוד לאחרונה בתפקיד שאני אוהבת - התנאים טובים, הסיכון/האתגר בהתאם, יש מטרה נעלה וצוות עובדים יחסית טוב. יש רק בעיה "קטנה"....הבוס שלי "הזהיר" אותי עוד בראיון שייתכן כי במהלך העבודה שלי במקום אגלה לתומי שלא כל מה שנראה לעין הוא הנכון וכי האנשים במשרד מחולקים לקבוצות - מגובשים, ומי שלא משתלב בקבוצה אחת נחשב לאאוטסיידר או כחלק מקבוצה "פחות מקובלת". כלומר יש את מי ש"אין", שבקליקה, ויש את מי שלא... הבוס יצא כביכול נגד הקליקה כפי שאבין בהמשך ההכרות שלי עם הצוות... אולי זה לא יקרה היום או מחר אבל אזהה את זה תוך חצי שנה. הוא הדגיש שבחודשים הראשונים אחשוב שהכל בסדר אבל אחרי כמה חודשים אזהה כבר מי בצד של מי, מי ב"קליקה" ומי בדיוק הדו פרצופי בקבוצה ולכן עליי להיזהר [ולא - בדרך כלל הוא לא מזהיר, לטענתו, את מי שרק התחיל כדי לא לגרום להרתעה...] השבתי לו בתודה על האזהרה אבל שיקח בחשבון שאני לא מוכנה להיות מעורבת בתככים האלה ומבחינתי אני נטרלית ושהוא יכול לסמוך על זה! בהמשך, ההתראות שלו התמקדו יותר ויותר, למורת רוחי, כלפי עובד אחד ספציפית. התפקיד שלי הנו הן לעבוד עם הבוס במהלך חצי יום עבודה והן לעבוד עם אותו עובד בחצי האחר. חשוב להדגיש שהבוס הוא היחיד שמלכלך על העובד והעובד עד היום תמיד התמקד בעבודה באופן מקצועי ולא נכנס לזבל של המשרד. בהמשך שמתי לב שהבוס, כאדם נעים הליכות, הצליח לתמרן את יתר עובדי המשרד לעדכן אותו בכל מה שקורה במשרד ולאו דווקא מההיבט המקצועי אלא מההיבט הרכילותי. יותר נכון במה שקורה עם אותו עובד ספציפית וכן, דואג שהצוות יעקוב אחרי היחסים שלי עם אותו העובד. [אני סרבתי מלכתחילה לשתף פעולה עם הדבר ועצרתי את זה אצלי לפני שזה התחיל - וזה לא שהבוס לא ניסה לגרום גם לי להיות "משת"פית"! הבהרתי שזה לא מקובל עליי. ד"א אני ואותו עובד היחידים שלא משתפים פעולה עם השטות הזו ולא מדווחים למנהל על רכילויות במשרד] לאחרונה הבוס החל לבוא אליי בטענות על כך שאני לא מדווחת על המתרחש עם אותו עובד כפי שדרש מלכתחילה [השבתי לו שאני מדווחת רק על מה שקשור בעבודה ואם אני לא מדווחת משמע לא רלוונטי] אנשי צוות דווחו לו שהיחסים ביני לבין אותו עובד טובים עד מאוד [מה עוד? אני אמורה לעבוד איתו - איזה בוס יצפה שאגדיר ריבים כל היום כיחסי עבודה תקינים!!] ושעצם העובדה שאני מסתדרת עם אותו העובד משמעו שאני יצאתי לטובת העובד וכנגד הבוס [ללא הקשר ובמלים האלו בדיוק!!! - ואני בכלל לא ידעתי שהם בריב ושאני אמורה להיות מעורבת] בשבוע שעבר זה פשוט עבר כל גבול כשהבוס ניסה לסכסך ביני לבין העובד כשהוא ייחס לי דברים שלא היו ולא נבראו [שוב - "מידע מהימן" שמסרתי כביכול לבוס על העובד שהיה לא נכון בעליל ומתברר שעובד אחר במשרד הבין מקרה במשמעות השלילית ורץ לספר לבוס והחסיר חלקים שאמורים להשלים את התמונה הכוללת ואת מה שבאמת קרה. הבוס רצה בכך לסכסך ביננו כשאמר שאני היא זו שהעברתי לו את המידע. בנוסף, לא פעם ולא פעמיים הבוס אמר לי שאותו עובד ליכלך עליי בפני הבוס. בשבוע שעבר החלטתי לבדוק עם אותו העובד ושאלתי אם הכל בסדר ביננו כי אני שומעת שהוא מדווח עליי דברים לא נכונים לבוס והוא אומר שזה מוכר לו ולא הפעם הראשונה שזה קורה והדבר נחשב לאחת משיטות התמרון של הבוס. אם העובד היה משקר הייתי מזהה. שאלתי אותו אם הוא והבוס פעם רבו ומתברר שלפני כמה שנים היה איזה סיפור, ניסו לפטר את העובד בגלל משהו שקשור לדיני עבודה והועד הארצי של העובדים והוכרז סכסוך עבודה. העובד נבחר ליור הארצי של העובדים ומאז הבוס חושב שהעובד מנסה לתפוס את התפקיד של הבוס - מה שלטענת העובד לא נכון [ובכלל התפקיד של העובד והתפקיד של הבוס דורש הכשרות שונות לחלוטין]. במשך השנים שקדמו למקרה הכל תקתק במשרד אבל מאז, לדברי העובד, הבוס הפך לפרנואיד והפנה את עובדי המשרד כנגד אותו העובד כדי שישתפו איתו פעולה. העובדים האחרים עושים זאת לדעתי מחוסר בררה ובגלל האופי החלש שלהם והפסיכוטיות של הבוס. הטרוף שלו, עד כמה שאני רואה, פשוט עוברות כל גבול! לא פעם ולא פעמיים זה הגיע לצעקות בין הבוס לביני בגלל שאני לא משתפת פעולה ועוד יותר - אני דורשת ממנו שיפסיק לשים אותי באמצע! אני לא בצד של אף אחד! והוא בכל זאת מנסה להצביע על כל מיני דברים קטנים וחסרי משמעות לחלוטין [מלבד משמעות שהוא מיחס להן] שאמורים להוכיח לי מעבר לכל ספק מהו פרצופו האמיתי של אותו העובד ואם אני מבקשת ממנו שידבר בהגיון - הוא מעלה את טענתו הניצחת כי זה כבר לא משנה - העובד הצליח להעביר אותי לצד שלו.... אני יודעת שזה ארוך אבל מבחינתי זה מזעזע!!! אני לא מבינה איך צוות מקצועי משתף פעולה עם אדם כזה??? מה אני אמורה לעשות? אין לי בעיה לנסות להשפיע על עובדי המשרד אבל לדעתי כל העובדים צריכים ללכת לטיפול קבוצתי ואת הבוס צריך לאשפז! מה אתם אומרים?

החלטה

אז מה באמת חשוב לך יותר, תנאים, אתגר ומטרה נעלה או שפיות ? מה המחיר הרגשי שאת משלמת, יודעת לחוש אותו ? אם היית יכולה לזהות את המניפולטיביות בדברי הפתיחה עדיין היית נכנסת לעניין ?

למעלה