דילמה - האם לבצע קורס חוזר? מפעמ.

StonedJunglist

New member
דילמה - האם לבצע קורס חוזר? מפעמ.

היי לכולם,

נרשמתי לקורס נוסף אחרי פסיכומטרי שביצעתי (640) כאשר היעד כעת הינו 670 בכדי להתקבל למה שאני צריך.

המבחן הראשון היה פסיכומטרי רגיל, וכעת אושר לי לבצע מפע"מ - אושר לי גם בעבר אך לא ביצעתי מסיבות אחרות.

אני מאוד מתלבט לגבי ביטול הקורס ולגשת עם מורה פרטי פעם-פעמיים בשבוע. "השגרה" מאוד חשובה לי וגורמת לי לעמוד ביעדים וללמוד טוב יותר, ולכן זה היה המניע המרכזי שלי לביצוע קורס חוזר.

ההתלבטות היא גם כלכלית אך יותר עניינית ומעשית, האם קורס שלם מההתחלה לא יבזבז לי את כל הזמן? האם דווקא לחזור על החומר שוב מההתחלה יוכל לסייע לי, ותוך כדי אתקדם יותר מהאחרים בשיח עם המורה? מה דעתכם? אולי לקחת מורה פרטי פעמיים בשבוע?

דילמה נוספת היא המפע"מ- מגיע לי רפואית אך לא ניסיתי ואני לא בהכרח סגור האם כדי לקחת את המבחן הזה. עשיתי 5 יחידות ואני יכול לרדת לעומק של שאלות, אך בפסיכומטרי הקודם לרוב התקשתי עם שאלות 19 ו-20 בפרק (כמותי). מה דעתכם?

תודה.

לא אתייחס לנושא הקורס החוזר

ממניעים ברורים, כן אתייחס לבחינת המפע"מ.
&nbsp
בחינת המפע"מ שונה מהותית מהבחינה הרגילה שכן לא מדובר בבחינה שבה אתה נדרש לצבור כמות של תשובות. המבחן הוא אדפטיבי, ככזה רמת השאלות משתנה לאורך כל המבחן. בנוסף, הזמן פר שאלה משתנה וכך גם כמות השאלות. העבודה עם הבחינה גם היא שונה - אתה לא יכולה לסמן על המחשב את הדברים ועלייך להוריד שרטוטים לדף הטיוטה. גם העבודה עם הטקסטים בעברית ובאנגלית שונה לחלוטין כיוון שאתה מקבל זמן נפרד לקריאה שלהם.
&nbsp
אני לא חושבת שיש מקום להשוות בין שאלות 19 ו - 20 של הבחינה הרגילה לבחינת המפעם כי שוב, הבחינה אדפטיבית, דווקא סביר כי אם השאלות שאתה תקבל הן קשות במיוחד, המשמעות היא שהולך לך יחסית טוב. גם חמש יחידות מתמטיקה לא בהכרח מנבאות הצלחה בפרק הכמותי בבחינה.
&nbsp
מה שבעיני חשוב מעבר לכל קורס או מורה זה ההתנסות עם מבחן שמדמה מבחן מפעם לפני שאתה מגיע לבחינה - אף סימולציה שהיא קובץ PDF לא יכולה לדמות עבורך את הבחינה הזו.

לגבי סימולציות של מפע״ם

אני עשיתי את הקורס בזינוק ויש להם סימולציות נפלאות למפע״ם, זה מה שעשה לי את המבחן. בזכות זה לא הגעתי בשוק למבחן עצמו.
לגבי כדאיות ההיבחנות במפעם- זה לא קשור לכמה יחידות עשית, מפע״ם זה לא ללא יוצלחים, זה לאנשים שמתקשים בצורה מסוימת, וזה נהדר. אם קיבלת את זה כנראה מגיע לך ואין סיבה שלא תנצל את זה.
בהצלחה!

למעלה