דילמה: האם לעבור לעדשות קשות?

man149

New member
דילמה: האם לעבור לעדשות קשות?../images/Emo4.gif

היום הייתי אצל האופטומטריסט באופטיקנה ת"א. אני מרכיב עדשות רכות ובזמן האחרון העדשה זזה הרבה בעין ימין שלי. התברר, שזאת אותה בעיה שקרתה לי בעבר- גבשושים בעפעף העליון שגורמים ל"משיכה" של העדשה כלפי מעלה. האופטומטריסט אמר שמומלץ להחליף את העדשות הרכות לעדשות קשות מפני שהעדשות הקשות גורמות לפחות זיהומים אך ההתרגלות להן קצת קשה. הוא פירט והסביר כי העדשות הקשות סופגות פחות חיידקים/חלבונים וכך אינן גורמות לזיהומים לעומת העדשות הרכות שסופגות חיידקים וגורמות לזיהומים. הוא הדגים לי את העדשה הקשה שבהחלט היתה די קשה וקטנטנה אז נבהלתי. מה שאני רוצה לשאול זה האם זה כואב להרכיב את העדשה הקשה? האם מנקים אותה כמו ניקיון עדשות רכות? העדשה כ"כ קטנה- אי ניתן להסיר אותה מבלי לגעת באישון ושזה ייכאב אם זה כואב בכלל.. ובקיצור: האם כדאי להחליף לעדשות הקשות? (אני מאוד רוצה עדשות)

רגישות לעדשות...

שלום, האופטומטריסט צדק. אפשרות אחת היא לעבור לעדשות קשות והשניה היא לעבור לעדשות יומיות או חד-פעמיות אחרות לאחר מנוחה של חודש מעדשות המגע. בברכה, אייל ברקו אופטומרטיסט-קליני.

קשקה

New member
אכן

האופטומטריסט צדק! ולגבי עדשות קשות-כן,בהתחלה זה כואב,זה מציק ותהליך ההסתגלות הוא יותר ארוך ויותר מייגע.לגבי הסרה והרכבה -כבר ילמדו אותך,כשתגיע לגשר..הסר דאגה..אלה החסרונות פחות או יותר של עדשות קשות.. ולגבי היתרונות:התחזוקה והניקוי של עדשות קשות הם הרבה יותר פשוטים ,חסכונים ויעילים מטיפולים לעדשות רכות. מבחינה בריאותית ,הגיינית, עדשות קשות עולות עשרות מונים על אלו הרכות. ובעצם,כנראה שזה השיקול של האופטומטריסט שלך להעביר אותך לקשות קשקה

למעלה