דילמה האם לשלוח תינוק בן שנה למטפלת או לגן

efrat361

New member
דילמה האם לשלוח תינוק בן שנה למטפלת או לגן

שלום בני בספטמבר יהיה בן שנה, ולי ולבעלי יש התלבטות אם לשלוח אותו לגן שמחולק ל3 קבוצות, בכל קבוצה יהיו 8 ילדים ובקבוצה שלו יהיו ילדים בגילאי שנה עד שנתיים (הוא יהיה הכי קטן) או להשאיר אותו עוד שנה אצל המטפלת יחד עם עוד ילדה בת גילו. יש לציין כי בני קצת התעכב בהתפתחות הוא עדיין לא יושב ולא עומד ועכשיו רק התחיל לזחול. בספט' הקרוב אני אמורה ללדת תאומים, מה שגורם לי לחשוב שאולי עדיף להשאיר את בני אצל מטפלת ולא להעמיס עליו עוד שינויים, אך מצד שני אנחנו חושבים שבגן אלון יתפתח יותר. השאלה שלי אם בגיל שנה יותר חשוב לילד חום ויחס אישי מה שהוא יקבל אצל המטפלת או גירויים ומשחקים עם ילדים אחרים שאת כל זה הוא יקבל בגן.

אפרת שלום,

אני אמא ל- 3 ילדים שהגדולה בת 10.5 והקטן בן 4, מהיום שמלאו להם 4 חודשים וחזרתי לעבודה הכנסתי אותם למשפחתון של 5 ילדים בכל קבוצה. אני חושבת שזה רק תרם להם, בין אם זה בפעילות משותפת שבעלת המשפחתון עשתה, כמו לקרוא ספר לקבוצה, או שאוכלים יחד כקבוצה, הכל היה בתוך קבוצה, המשחק בחוץ או הפנים, הטיולים בחוץ. מטפלת זה משהו מאוד אישי, או שהיא באה אלייך או שאת אליה, בכל אופן אני ברמה האישית לא אוהבת את המחשבה שהיא מסוגלת לקום באמצע הפעילות עם הילד ונניח לתלות כביסה או לעשות משהו אחר בבית. עוד פרט טכני הוא שכאשר היא חולה או לוקחת חופש את בבעיה למצוא סידור, מה עוד שבמשפחתון עם מס' ילדים או אפילו גן כמו שתיארת שמחולק ל- 3 קבוצות אין מצב שמישהי חולה וזאת בעיה של ההורים, הם דואגים לפתרון. שמעתי הרבה אנשים שאומרים שילדים קטנים לא מסוגלים להבין שיש לידם עוד ילדים קטנים, כמו שאמרתי למעלה יש לי 3 ילדים, היית צריכה לראות איך הבן שלי בן השנה היה שוכב על הבטן או יושב ומולו בת מהגן שלו מנסה לקחת לו משחק, האינטרקציה הזאת ביניהם גם אם הן לא ממש מבינים, זאת עדיין אינטרקציה. וזה גם הרגל מגיל קטן להיות עם עוד ילדים, כלומר הוא לא לבד, וגם מבחינת מחלות, בשנה הראשונה בגן זה קשה כי אז חולים הרבה עד שמפתחים מערכת חיסונית, תחשבי שעדיף להעביר את זה בגיל שנה (בהנחה שהילד בריא בד"כ) מאשר בגיל יותר מאוחר. עוד דבר, לגבי התפתחות, גם בני עבר בעצם עדיין עובר איחור התפתחותי, אז בגיל המדובר הוא היה פעם בשבוע בפיסיוטרפיה שלימדה אותו כיצד לשבת, אח"כ לזחול, לעמוד ובסוף ללכת. היום הוא נמצא בטיפולי ריפוי בעיסוק ואנחנו יודעים שיהיה עוד המשך. ובעלת המשפחתון היתה מדהימה ועזרה לו להתקדם עם המון תרגילים שתוך כדי משחק עם כולם כקבוצה פינתה לעצמה זמן ועזרה לו. מקווה שעזרתי ולו במעט.

למעלה