דילמה כבדה מאד

הצלחה777

New member
דילמה כבדה מאד

אני עסק שמתמחה בתיווך שירותים ויש לי מנהל מכירות אחד מוצלח מאד בעסק שתמיד עובר את היעדים שלו
בשלושה חודשים האחרונים הוא נעדר לתקופות ממושכות עקב בעיה אישית משפחתית שאירעה לו ואני תומך בו.לאורך כל התקופה בה הוא נעדר אני לקחתי על עצמי מן הסתם לבצע את התפקיד שלו וזה ללא ספק פוגע בתחומים אחרים של העסק שאני הבעלים שלו ויש לי עוד הרבה על הראש. אנחנו סך הכל 3 בעסק והמזכירה לא יכולה לקחת על עצמה יותר משימות ממה שנתתי לה
האם עלי בצער רב למצוא לו מחליף ולהיפרד ממנו או שעלי לגייס מישהו נוסף ולשלוח אותו לחל"ת או משהו כזה?
אשמח לעצה מקצועית

amitgree

New member
עצה

ראשית אני מבין לליבך.
העסק שלך צריך להמשיך לעבוד ובצורה הטובה ביותר. העצה שלי היא שתמצא עובד זמני, לתקופה מוגדרת מראש אבל בתנאים נדירים (בונוסים וכד') על מנת ליצור אצלו אינטרס לעבוד אצלך לתקופה קצרה. את העובד שנאלץ להפסיק לעבוד תוציא לחל"ת בלית ברירה כמובן אם אופציה לחזור לאותו תפקיד.
אני לא רואה סיבה שזה יפגע במישהו מהצדדים ואולי לבסוף תמצא מישהו שיעשה עבודה כ"כ טובה שתוכל גם להשאיר כשהעובד הותיק יחזור.
מאחל לך המון הצלחה מכל הלב בתקווה שעצתי עזרה

דילמה משמעותית

ללא ספק זהו מקרה שכיח.
לפי מה שכתבת, אתה מאד מעריך ורצה בהישארותו של מנהל המכירות שלך
ולכן אני מציע לך לגייס עובד זמני לתקופה של 3 חודשים בהגדרה עם הסכם תואם ובשקיפות מלאה, כאשר המשרה תהיה במוססת על בסיס נמוך ועמלות גבוהות ע"פ אחוזים.
מכיוון שאתה עסק שנותן שירותים והמניטין שלך חשוב ביותר, תכניס את העובד בהדרגה ובחפיפה צמודה שלך.
לגבי העובד הקיים , מסגרת של חל"ת ללא ספק יכולה להוות פתרון, אך במידה והוא חוזר מוקדם מהצפוי, עצתי אליך היא לנהוג ביושר וכבוד עם העובד הזמני, כי לעולם אינך יכול לדעת מתי יחזור המצב או תחליט להתרחב
בהצלחה

paretomc

New member
לטובת שני הצדדים, צריך להחזיר את היחסים למסלול העסקי

בעסק של 3 אנשים אי אפשר לחפות על עובד שחסר ללא גבול.
ביחסים אישיים, ברך כלל לא צריך לקבוע גבולות, אפשר בהחלט לזרום עם המצב מתוך אמון הדדי, וזאת מאחר ואין נזקים לאף אחד מהצדדים, מקסימום אי נוחות קלה או אף משמעותית - לא נעים, לא נורא.
&nbsp
יחסים עסקיים צריכים גבולות. לעובד תהיה המסגרת בה הוא מוערך, תורם ומתפרנס, ולעסק עובד מקצועי ומחוייב.
אפשר לקבוע שהגבולות הם חצי משרה לתקופה של חצי שנה או כל מסגרת אחרת, אבל חייבים לשים לזה גבול. סמוך על העובד שלך - אם יש רצון ויש יכולת הוא יוכל למצוא פתרונות. אם אין רצון או אין יכולת, ממילא לא ניתן יהיה למשוך כך הלאה.
&nbsp
במקביל, אם אפשר לנצל את המומנטום ולהרחיב את העסק, יכול להיות שהכנסת עובד נוסף לעזרה או להחלפה, תתברר כמציאה ותוכל לייצב את הפעילות עד שיחזור מנהל המכירות, ולהרחיב הלאה כשיחזור.

למעלה