דילמה לגביי שכירת דירה\קנית דירה

TheUnstoppable

New member
דילמה לגביי שכירת דירה\קנית דירה

היי,
זה אולי ישמע קצת כמו "צרות של עשירים", אבל הייתי שמח לעזרתכם.
אני בן 27, גר בנתיים עם ההורים ואני מרגיש שאני חייב לצאת מהבית. אני אף פעם לא גרתי לבד, לא מבין כלום בניהול בית וכל היוצא בזה.

יש לי דילמה: מצד אחד יש לי כסף לשכור לבד דירה, מצד שני אבא שלי הציע שהוא יקנה עבורי דירה בגלל שיש לו חסכונות בצד (אני בן יחיד וההורים שלי מבוגרים, זה לא שהמשפחה שלי מאוד עשירה או משהו כזה).

אנשים שדיברתי איתם המליצו לי בכל זאת לשכור דירה בהתחלה, אפילו כשאפשר לקנות, כדי שאחילט קודם כל איזו דירה אני רוצה ואסגר על עצמי בדיוק מה אני צריך, ולא "אפול" על דירה שקניתי ויהיה הרבה יותר קשה למכור אותה ולקנות אחרת מאשר לעבור לשכור דירה אחרת. מה גם שקניית דירה זה גם משהו הרבה יותר "כבד" משכירת דירה, ושוב בתור התחלה, אולי זה לא הדבר הנכון לעשות.

מצד שני, לשכור דירה כשיש אופציה לקנות אחת מרגיש כמו לשרוף סתם כסף, והדירה בסוף לא שלך בכלל.

מה הייתם עושים?.
תודה.

Purple Mushroom

New member
אולי זה קשור לגיל

אני בגיל יותר מבוגר. אולי כשהייתי בגילך לא חשבתי על זה, וגם לא הייתי במצב שלך.
אבל כעת אני ממליץ לך בכל זאת ללכת על הכבד, והקבוע, ולתת לאבא שלך, או להורים שלך, לקנות לך דירה.
זה חלום של הרבה אנשים. חלום לא ממומש להרבה אנשים וגם לי.
כל הכבוד ובהצלחה.
אלון :)
=]

Purple Mushroom

New member

זה מה שדודים שלי עושים.
טוב שיש עוד אופציות, מתאים להרבה גישות בחיים :)

h a j b i

New member
מה שאני הייתי עושה

הייתי שוכר דירה, בהמשך קונה דירה ומשכיר אותה.

einat162

New member
נראה לי מטומטם לשכור במצב הזה. תירוצים של פחד....

לאו דווקא להתקע עם נכס שאי אפשר למכור אותו - אלא מהמקום של "מה יקרה אם אני אקום מחר בבוקר וארצה לעבור לעיר אחרת" (כמו החשש לאבד את "ימי הרווקות העליזים"- לפני חתונה).
מצד שני רק בישראל זה אובססיה של לקנות דירה (בחו"ל אנשים חיים שנים בשכירות כדרך חיים).

אני חושבת שבמצב שלך עדיף ללכת לכיוון של קנייה, השאלה אם אתה מוכן ובשל. החוכמה היא לדעת מה חשוב לך בדירה (גם אם זה אומר לשבת ולעשות רשימה אמיתית על נייר), ולגייס קרובי משפחה / חברים שקנו דירה או עברו כמה פעמים (שכירות) כדי ללמוד מהניסיון שלהם מההיבט הכי פרקטי:
* דירה חמה כי פונה לכיוון השמש רוב היום?
* רחוב ראשי רועש?
* תחבורה ציבורית נגישה?
* חשוב מרכז קניות / סופרמרקט ליד בשביל הנוחות?
* קרבה לפארקים/ מתנ"ס / בתי ספר?
* להסתכל על _______ כדי ללמוד על מצב ______ (רק אלו שלמדו דברים על בשרם יוכלו למלא את החסר).

spaysi8

New member
מציעים לך לקנות!!!!!

ברור שלקנות.. אתה אפילו לא משלם על זה, וההורים רוצים לעזור שזה באמת המצב האידיאלי.
דירה שקונים אפשר להשכיר ככה שלא "תתקע" איתה.
אני הייתי לגמרי קונה!

h a j b i

New member
לא הייתי אומר "לא משלם על זה"

ההורים זה איזה מקור דמיוני.
הוא בן יחיד להורים מבוגרים, כל שקל שהוא לוקח מהם זה שקל שיגיע אליו בכל מקרה בסופו של דבר.

למעלה