דילמה לגבי חיסון לשחפת (לא, זו לא טעות).

ronacu

New member
דילמה לגבי חיסון לשחפת (לא, זו לא טעות).

אני גרה בדרום אפריקה (בקייפטאון). לפני כשלושה שבועות ילדתי פג (שבוע 32) שעדיין נמצא בפגייה.
לפני השחרור הביתה נותנים לכל הפגים חיסון ראשון נגד שחפת. כל האמהות ששוחחתי עימן בפגיה נותנות את החיסון מאחר והמחלה
קיימת ומאוד שכיחה שם (כמובן שעוזרת לכך העובדה שיש המון שחולים באיידס).
ממה שקראתי קשה יחסית להדבק בשחפת (צריך להיות בקרבת אדם חולה במשך 24 שעות רצוף וגם אז הסיכוי להדבקה הוא נמוך) אך יחד עם זאת
אני מעט חוששת.
כמו כן, הם מציעים לכל האמהות ולכל מי שבא במגע עם הפג להתחסן נגד שעלת (ודיפטריה ופוליו- זה בחיסון אחד) טרם השחרור- גם זה
ראה מיותר בעיני אבל מסתבר שיש גם שעלת פה (ועדיף לי להתחסן מאשר בני).
אשמח לשמוע את דעתכם בנושא.
רונה

ronacu

New member
למה לא- על מה אתה שואל

על שניהם?
מאחר והבן הבכור שלי שגם נולד פה וגם היה פג לא היה מוצלח כ"כ עם החיסונים.
עם השחפת הגענו לבי"ח- התנפח והתמלא מוגלה ומודלק ועם החיסונים שקיהל (עד גיל 6 חודשים נתנו עפ"י הפרוטוקול)
הוא הגיב רע ממש ומאז הפסקנו לחסן (היום בן 3).

אוקי, אם את מציגה את זה ככה...

תראי, אני לא יודע מה המצב הסניטרי של בתי החולים שם, אבל היתה עומדת בפני ההתלבטות הזאת אני באופן אישי הייתי מחסן ולו בשביל לא לחשוף את ילדי למחלה נוראית כמו שחפת, או שעלת (אצל תינוקות זה מסוכן). שוב, אני מציע לך להתייעץ גם עם גורם רפואי מוסמך ולא להסתמך רק על עצות שתקבלי בפורום זה או אחר.
בהצלחה!

כדאי לבדוק מה היעילות של חיסון השחפת

הוא יעיל בכלל? ועוד אצל פגים?
אני לא היית מחסן ב-DTP פג. נראה לי מטורף. בכל מקרה סבירות גבוהה שהוא לא יהיה מוגן במשך חודשים ארוכים..
יש בחיסון הזה הרבה אלומיניום (ואת צריכה לבדוק גם כספית - תלוי איזה חיסון נותנים שם).

כדאי לשמוע את דעתו של ד"ר הלפרין בפורום שלו - בעיקר בנושא השחפת ואפשרות להדבקה (פחות בענין החיסונים כי הוא, ע"פ עדותו, אינו מתמחה בנושא).

(וד"א, לידיעתך, "חסון וקס" מתפרנס מחיסונים - ככל הנראה, הוא לא מאשר או מכחיש - ובאופן עקרוני מתכחש לנזקיהם, כך שלא הייתי מתייחס לדעותיו בכובד ראש.

מעניין שלשם שינוי אנחנו מסכימים על משהו

הרגע הפנת אותה לגורם רפואי מוסמך. ברכותי.

למעלה