דילמה לגבי לימודי משפטים

Johnny93

New member
תודה לכולם!

החלטתי ללכת על הדרך המאתגרת ולהירשם למשפטים ולתקשורת (פריסה של 4 שנים).
מקווה שזה יהיה שווה את זה!

Johnny93

New member
דילמה לגבי לימודי משפטים

היי לכולם!
אני מתכנן להתחיל ללמוד באוניברסיטת תל אביב בשנת הלימודים הקרובים (2015). מאוד הייתי שמח לקחת שילוב של משפטים ותקשורת אבל קצת מרתיע אותי העניין שלי העומס ואני גם יודע שבגלל ההגבלה על מספר השעות במקצוע דו חוגי יחד עם משפטים, פריסת הלימודים תהיה ל-4 שנים.
עוד דילמה, היא העובדה שאני מתכנן ללמוד משפטים לא בהכרח כדי לעסוק בתחום המשפטי אלא בתחום התקשורת והעיתונות (הוכח שתואר במשפטים הוא סיפתח מעולה לעולם הזה).
אם יש אנשים כאן שלומדים משפטים ותקשורת באונ' ת"א או לחילופין משפטים עם מקצוע דו חוגי אחר באוניברסיטה, אשמח לשמוע מה דעתם על רמת העומס והכדאיות (אני רוצה בעיקר לדעת אם יישאר לי זמן פנוי לחיי פנאי/עבודה - אני צריך לשלם שכ"ד איכשהו...לפחות בשנה השנייה).
תודה!

lol65

New member
דווקא במקרה שלך

אני לא חושבת שצריכה להיות דילמה. תקשורת מעניין אותך ואתה גם מעוניין לעסוק בתחום הזה לאחר מכן, אז לא הייתי מוותרת על זה, במקומך. אני לא יודעת עד כמה התואר בתקשורת עמוס, אבל התואר במשפטים בהחלט עמוס. יחד עם זאת, אני מכירה מספיק אנשים ששילבו עם כלכלה, מדעי המדינה או אפילו חשבונאות ושרדו את זה. אם אתה מתכוון להיות עורך דין ולא מתכוון לחפש התמחות במשרדים הגדולים, אז גם אין כ"כ צורך בהצטיינות דיקן, למשל, אלא מספיק לשמור על ציונים טובים. קח בחשבון שלא כל הקורסים הם עם נוכחות חובה, אז אם יש לך יכולת אוטודידקטית, אז בהחלט תוכל להפסיד שיעורים פה ושם ולשלב עבודה (לא יודעת אם במשרה מלאה).
זה שהתואר יתפרס על פני 4 שנים, אז זה בסה"כ עוד סמסטר אחד. נראה לי שווה את זה בשביל לצאת עם עוד תואר. חוץ מזה, תמיד תוכל להתחיל עם תואר אחד ולשלב את השני בשנה ב' אחרי שתרגיש את מידת העומס, או לחילופין להתחיל עם שניהם, ומקסימום לפרוש מתקשורת אח"כ ועדיין ישארו לך בגיליון הציונים גם כמה קורסים בתקשורת.
מצד שני, אני באמת לא יודעת עד כמה תואר בתקשורת שווה משהו בשוק העבודה, אפילו בתחום התקשורת עצמו. זה גם משהו שתצטרך לבדוק.

butwhy

New member
לדעתי

כבר כתבתי לפני כמה זמן פה: תואר ראשון הוא הזמן שלך לעשות. וכמה שיותר.
גם אני עבדתי במשך התואר, ועדיין לקחתי על עצמי המון דברים אחרים במסגרת האוני' - גם דברים שזמן ההשקעה בהם לפעמים עולה על כמות הנקודות האקדמיות שהם מקנים (כתב עת, קליניקה), הייתי עוזרת מחקר, קצת התנדבתי וכו', וגם קראתי את רוב רובו של החומר שנתנו לנו לקרוא.
זו הייתה תקופה קשה מאוד, ומתגמלת באותה מידה. לא ישנתי הרבה בלילה. אבל מה שלא תעשה במסגרת התואר הראשון יהיה קשה מאוד מאוד להשלים אח"כ, במסגרת של עבודה.
כתבתי פה גם על היתרונות שאני מרגישה שזה מקנה, וכן, אני בהחלט חושבת שתואר נוסף נותן לך יתרון על מי שלמד רק משפטים, בהנחה כמובן שזה לא פוגע בצורה קשה בציונים.
בניגוד למה שכתבו לך למעלה, אני דווקא חושבת שכדאי להתחיל בשנה הראשונה רק משפטים - זו השנה הכי עמוסה (שנת ההלם
) ובשנה ב', או אפילו אחרי הסמסטר הראשון אם תראה שזה מסתדר, להוסיף תקשורת.
בהצלחה!

moonshade

New member
אני עשיתי ההיפך...

התחלתי בשנה א' תואר במדעי הרוח באונ' תל אביב, הצטיינתי שם (מה שאפשר לי קבלה למשפטים כתחליף לפסיכומטרי) והוספתי משפטים בשנה ב'. כיום אני תלמיד חד-חוגי, אחרי שכבר סיימתי את התואר האחר. מצטרף לשאר המגיבים פה- תלמד תקשורת בשביל עצמך, בשביל העניין שלך ופחות בשביל מה שזה ייתן לך מבחינה כלכלית (כשבינינו- אם אנשים חושבים נטו כסף משפטים זה לא המקצוע, עדיף ללמוד הנדסה/מדעי המחשב ואפילו מקצועות לא-אקדמיים טכניים למיניהם כגון חשמלאות, רתכות וכו'). אם אתה באמת אוהב את עולם התקשורת, אולי תוכל אפילו לעסוק כעו"ד בתחומים משפטיים המשיקים לו, כנישה (נניח חוזי עבודה של "טאלנטים" או דיני זכויות יוצרים).

דו-חוגי משנה א' זה הארדקור, במקרה שלי שנה א' של משפטים הייתה שנה ב' של החוג הנוסף אז היה לי קצת יותר קל אבל זה עדיין תובעני. לכן מצטרף לאחרים- עדיף לך להתחיל את השילוב בשנה ב', או לחלופין לקחת ממש מעט קורסים בתקשורת.

למעלה