דילמה לי

דילמה לי

בגינתי הצנועה החל לצמוח צמח בלתי מזוהה. תחילה חשבתי שזה עשב אבל עם הזמן הוא קיבל צורה והחלטתי להשאירו (אני מכחיש בתוקף שהשארתי אותו רק בגלל שהתעצלתי להתכופף ולעקרו). אבל היום גיליתי שלצמח הזה יש פרי בלתי מזוהה. זה נורא דומה לפטל אבל אני ממש לא בטוח. ואני לא יודע מה לעשות. מעכתי את אחד הפירות והרחתי אבל הריח לא היה מוכר. כרגע עדיין לא טעמתי. בפני עומדות האפשרויות הבאות: 1. לתת לנציג המשפחה הכי לא קרוב אלי לטעום 2. לטעום בעצמי. 3. לנסוע לבית חולים ושם לטעום. 4. לעשות ביטוח חיים ואז לטעום. 5. לא לטעום בכלל. 6. לקנות פטל מהשוק ולגמור עם זה. ובנימה רצינית מעט, האם זה אכן שיח פטל או שמא יש פירות דומים לפטל ואינם ראויים למאכל אדם?

ofirgaon

New member
אני אתעלק על השרשור הזה

גם לי יש צמח בלתי מזוהה. הוא כבר בגובה מטר לפחות, מוציא פירות בצורת רימון אבל אני לא מעז אפילו להריח את זה! הוא מלא קוצים, נראה רעיל.. מכוער.. דק כזה.. מישהו יודע?

galiltalil

New member
me knows, me knows.

מאחורי הודעה מספר אחת מסתתרת - לנטנה.רעיל.לא לאכול.לא נורא. לעלים יש ריח? לגאון יש - דטורה,רעיל,מאוד,ובשבוע שעבר היתה עליו כתבה במוסף של הארץ. ואולי אני טועה?

barakd

New member
אפרופו האתר של נסים קריספיל,

אני מאד ממליץ על הספר שלו על צמחי מרפא שעכשיו הוא גם במבצע לחברי קופת חולים מכבי. ברק.

מוטי בר

New member
אז יתכן ומדובר ברימון שנבט מזרעים

ופריו ירוק כי עוד לא הבשיל. זה קורה המון, כי זורקים או מפילים גרגרים ממנו כאשר אוכלים וכמו כן גם הציפורים מפיצות את זרעיו בכל מקום. צרף תמונה.

מוטי בר

New member
מה צבע הפרחים? חשוד כרעיל מאוד

ויש מספר צמחים דומים. יש סולנום בר, פרחים סגולים פרי דומה, יש דטורה לבנה פריחה לבנה, רעיל ביותר אך אינו קוצני. מומלץ מאוד כי תצרף תמונה.

מוטי בר

New member
יש צמח נוי הנקרא חציל ביצי זהב וזה

פרי די דומה שבבשלותו הוא צהוב זהב ולפני כן הוא ירוק, והוא קוצני.

הממממ.

אני זוכר שהייתי קטן מאד ילדים שידלו אותי לאכול את הפירות בלוחמה פסיכולוגית שלא נראה כמותה... לא היה טעים לפי מה שאני זוכר.. מוסר השכל: אל תאכל ואל תמשיך לגדל אותו ממה שאני יודע,שהיה לנו בבית המון כאלו,הוא מן עשב והוא באמת שותה המון מים שצריכים להישאר לצמחים התרבותיים שלך. ואני לוקח ציטוט מורדה רזיאל ז´קונט:"תזרקי אותו!!!" וד"א הוא מריח ממש רע...

מוטי בר

New member
אם העלים והגבעולים ממש קוצניים מדוב

ר כנראה בפטל, אך אם לא בטוח לך צרף תמונה ואו קח לדוגמא למשתלה.

תמי ב

New member
לנסוע לבית החולים ואז לטעום.

ובנימה רצינית. לנטנה, עשב בר שעובר עם לשלשת של צפרים. נזרע נורא בקלות, וקל להוציאו עם השורש כל עוד הוא צעיר. אם הוא מצליח לצור גבעול מעוצה, אתה די בצרות איתו. יש לו פריחה בצורת קרקפת צבעונית? אם כן, צדקתי 99% , והוא רעיל. דיר באלק.

למעלה