דילמה מאוד קשה

MacyMan

New member
דילמה מאוד קשה../images/Emo4.gif../images/Emo53.gif

היי, אני חדש בפורום ואני ילד מחונן בן 11. מכתה ד' ועד לעכשיו (כתה ו') אני הייתי הולך לקורסי העשרה שהתקימו בימי שלישי בשבוע. עכשיו אני צריך לבחור לאיזו חטיבת ביניים ללכת והבעיה שלי היא שכל החברים שלי מהיסודי עוברים לחטיבה אחת, ואם אני רוצה ללכת לכיתת מחוננים אז אני אצטרך ללכת לחטיבה אחרת, ואני נמצא בהתלבטות מאוד קשה כבר המון זמן. מה אתם הייתם עושים במקומי???????

galoosh33

New member
הולכים לכיתה רגילה..

תאמין לי שבגיל כזה חברים וחברה בכלל חשובים בהרבה, רוב הסיכויים הם שאת קורסי ההעשרה האלה תוכל לקחת גם אם לא תלך לכיתת מחוננים של ממש בהצלחה

lepidus

New member
הולכים לכיתת מחוננים

חברים טובים תמצא גם בחטה"ב החדשה, גם בתיכון, גם בצבא וגם באוניברסיטה. מעט מאד אנשים שומרים על קשר עם חברים מהיסודי, כך שבכלל לא הייתי מתעדף את זה כקריטריון החשוב ביותר... לעומת זאת, ההשפעה של 6 שנים בכיתת מחוננים היא הרבה יותר דרמטית.

BanjoKazooie

New member
לא נכון!

החברים הכי טובים שיש לי עכשיו זה חברים מהיסודי, ואני ממש מצטער על זה שאני לא איתם באותה חטיבה ותיכון

neko

New member
לדעתי, אם הם חברים טובים אתם תשארו

חברים גם אם תהיו בבתי ספר אחרים. חבר טוב מאד שלי הלך למסלול בגרות מואץ בכיתה ט', ונשארנו בקשר. אני לא עקבתי אחריו לשם, ולא לקורס טיס, ועדיין נשארנו בקשר טוב. אתה לא יכול לצפות להשאר איתם תמיד באותן מסגרות.

minx

New member
תלוי בך ובכיתה...

אני הייתי במסגרת דומה - פעם בשבוע ביסודי ומסגרת מלאה מהחטיבה ואילך. אני מאוד מרוצה מההחלטה שלי - 6 שנים בלי ערסים, בלי פרחות, רק 26 ילדים איכותיים אחרים. הכיתה היתה מאוד כיפית ומגובשת. אבל זאת אני. ולי לא היה טוב כ"כ עם הילדים מהיסודי שלי. אח שלי היה במצב דומה, החל את הלימודים במסגרת המחוננים אבל עזב לאחר שנה. הכיתה שלו היתה אחרת משלי - חבורה של סנובים תחרותיים ולא מפרגנים. גם הוא מרוצה מההחלטה שלו. בכיתה ח' הוא חזר למסגרת הרגילה וחידש בקלות את כל הקשרים הקודמים שלו. במידה ותחליט להמשיך עם הכיתה הרגילה יהיה לך יותר קשה לשנות את דעתך אח"כ ולהצטרף למחוננים. אני ממליצה לך לנסות את המסגרת החדשה.

ילד אל תקשיב להם לך לחברים שך

אתה לא אמור לסבול, תהנה קצת עם החומר הקל אחושרמוטה, למרות שהוא יכול גם לאתגר אותך, ותהנה עם חברים שלך, עכשיו רציני, אני הייתי באתו מצב לפני שנה וחצי ואני שמח פה עם חברים שלי. אח"כ סובלים חח חברים באים קודם

hagakora

New member
שמע

כיתת מחוננים, אני אגיד לך, זה משהו מיוחד. לא פשוט להיות שם, והסביבה עצמה דיי תקלקל כל מיני הרגלים שרכשת לעצמך. בחלק מהם תצליח להחזיק ובחלק לא. עצה אישית: אם החברים שלך ממש ממש חשובים לך, אז שים את כיתת המחוננים בצד. אם חשוב לך ללמוד כל מיני דברים בעיון, לך לכיתת המחוננים. תוכל גם להצטרף לשם בתיכון אם תרצה. אם לא תלך גם יהיה לך זמן לתואר באוניברסיטה הפתוחה, מה שרוב המחוננים לא מספיקים.

../images/Emo119.gifחשוב שתדע

אם תבחר בכיתה של המחוננים, חשוב שתדע מראש שלרוב מדובר בכיתות של ילדים מאד תחרותיים. אני לא מכירה אותך, ולא יודעת אם אתה אדם תחרותי ו/או מה רמת הביטחון העצמי שלך, אבל אני יכולה לאמר לך מנסיון אישי, בתור מחוננת יותר מופנמת ואינדיבידואליסטית, שהיה לי קשה להתמודד עם החברה הזו - חשוב שתדע את זה באופן כללי, ועל אחת כמה וכמה אם השיקול שלך הוא שיקול חברתי... גם אם אתה לא בן אדם תחרותי וכן תבחר בכיתה של המחוננים, זה לא שזה בלתי אפשרי חס וחלילה, רק חשוב לדעת את זה מראש, וככה מסתכלים על הסיטואציות שקשורות לזה מנקודת מבט אחרת (ברור שהרגש תמיד נמצא שם, אבל בכל זאת...) אני לא ידעתי את זה מראש ו"התופעה" הזו עד כדי כך הפריעה לי, שעזבתי. אגב, רצו אחר כך להקפיץ אותי כיתה אבל לא הסכמתי וטוב שכך. שיהייה לך בהצלחה בכל בחירה שתעשה!

למעלה