דילמה, מה אתן חושבות על. . .

נוג

New member
דילמה, מה אתן חושבות על. . .

שבת שלום, קבלתי טלפון מחברה, היא בהריון איזה התרגשות אושר ושימחה, הדילמה היא יש לה שלישיה, היא חושבת על דילול. אמרתי לה שצריך לחשוב טוב טוב, וקשה לי להיות אוביקטיבית במצבי אני רק רוצה כבר להיות בהריון או קודם כבר לקבל מחזור כדי לחזור לטיפולים. אצלנו בבית זה יצר דילמה לא קלה, דילול או לא ודעות חלוקות. מה אתן חושבות.

אני בעד דילול.

מכיוון שהסיכונים הם כל כך רבים בהריון מרובה עוברים, שזה לא שווה את הסיכון הזה. אם היא כבר הגיעה עד הלום, עדיף לה שיהיה לה אחד או שניים בבטן מאשר שלוש. הרבה יותר בטוח. כפי שאומר הפתגם הידוע : עדיף ציפור אחת ביד, מאשר שניים על העץ. אבל בסופו של דבר זו ההחלטה שלה ושל בן זוגה. היא צריכה לראות את היתרונות מול החסרונות, וללמוד סטטיסטיקות ולהחליט. שיהיה לה מזל טוב. סאני.

TWEETY =^.^= 3

New member
הלוואי ולעולם לא אצטרך להתלבט

אבל אני ממש לא בעד דילול, אולי קצת קשה לומר במקרה זה אלוהים נתן,,,כי ברור שזו ההתערבות הלא אלוהית. אולי כי כל מה שראיתי עד היום זה רק שלישיות מתוקות ומוצלחות ואולי הכמיהה שלי לסגור את ענין הילודה בפעם אחת...מי יודע אני באופן אישי לא הייתי מדללת, וכמו שאמרתי מקווה מאוד שלא אצטרך להחליט בבוא העת. שיהיה לחברתך המון שלמות עם החלטה קשה זו, והמון בריאות לצאצא/ים

אחותה של חנה היא אחות מוסמכת

ועבדה מספר שנים במחלקה לטיפול נמרץ יילודים כמות המקרים של שלישיות שנולדו מוקדם מדי ולרב כל השלישיה לא שרדה או שרדה בחלקה וזאת עם מומים היא אדירה לא סתם חוששים הרופאים מלהחזיר מספר גדול של עוברים כי זה הריון בסיכון נורא נורא גבוה אז יש את הרצון למהר ולהגדיל את הסיכוי על ידי ריבוי עוברים זה נותן לפעמים גם תחושה של להשלים את הפער בין כמה ילדים רצינו בנקודת הזמן הנןכחית לבין מה יצא עד כה אני מצדד חזק מאוד בלדלל ומודע גם לכך שדילול הוא תהליך טראומתי גם להורים וגם לעוברים שנותרים ברחם והכי ממליץ - לא להכנס להרפתקה שכזו מלכתחילה ובהפריות הראשונות לא להחזיר הרבה עוברים דילמה לא קלה החלטה מוצלחת ליאור

רינתילה

New member
אני בעד דילול

קודם כל בגלל הסיבות הרפואיות, אבל גם בגלל שגידול תאומים הוא קשה מספיק.גידול שלישיה הוא קשה, גם בלי לקחת בחשבון את חלק מהקשיים שעלולים לנבוע מהריון בסיכון ולידה מוקדמת - כמו עיכובים התפתחותיים וכו´ (תשאלי כל הורה לילד אחד עם צרכים מיוחדים כמה זה קשה...אז שלושה???) והורים עלולים למצוא את עצמם לא מסוגלים להעניק לילדיהם את המינימום הריגשי שהם זקוקים לו. בגידול תאומים מדברים לפעמים על חיים בפשרה מההתחלה - כי אף פעם לא ניתן לתת לשניים את מה שנותנים לאחד, למרות שיש גם הרבה יתרונות. בשלישיה, לדעתי, הפשרות עלולות להיות גדולות מידי ולהביא לנזקים או אומללות גם לילדים וגם להורים. לכן אני חושבת שתאומים כן - אבל שלישיות לא.

love joy

New member
גם אני בעד

מכיוון שבטיפולים שלנו חייבים לקחת את זה בחשבון יצא לא אחת שחשבתי מה הייתי עושה והתשובה ברורה - דילול. כולנו רוצים ילדים אבל בריאים והסיכוי ששלישיה תיוולד בחיים ו שכולם יהיו בריאים הוא קטן! כן אנחנו שומעים על די הרבה שלישיות בריאות שנולדו אבל אנחנו לא שומעים על כל אלא שלא נולדו כי הם לא הצליחו להחזיק מעמד. אז נכון שאנחנו רוצים ילדים ולפעמים זה נראה כקיצור דרך, נגמור עם הענין ונסגור את הבסטה, אבל כידוע במיוחד לנו שאין קיצורי דרך בחיים. אני מקווה שאני לא אצטרך לעמוד בדילמה הזאת אבל אם כן, נכון לעכשיו (וזה כמובן יכול להשתנות בהתאם למצב הנפשי בו אהיה) הייתי עושה דילול. אני רוצה לציין שפרופ´ משיח מאוד בעד דילול שלישיות, סתם רציתי לציין דעה רפואית שאני מחזיקה ממנה. מקווה שכל החלטה תהיה לטובה. LOVE JOY

קשה... אבל בכ"ז דילול.

אני, כמו כולן כאן, מקווה אף פעם לא לעמוד מול הדילמה הזאת, אבל אני חושבת (לדעת אי אפשר) שכן היינו הולכים על דילול. מספיק לי לאמלל שניים, אני לא צריכה לאמלל שלושה

אנדריה

New member
אני עשיתי דילול ולא מצטערת לרגע

אני קוראת פסיבית כבר הרבה זמן, כבר יש לי תאומים מהפריית מבחנה, היריון שהתחיל משלושה עוברים (שהתפתחו משלוש הביציות שהוחזרו). קיבלתי את ההחלטה לעשות דילול בעצה אחת עם הרופא שלי ואחרי קריאת ספרות, ואני לא מצטערת. כמו שכתב ליאור, יש הרבה מקרים של שלישיות שלא שורדים או שהם לא במצב טוב גם אם נשארים בחיים. בסך הכול, הגוף האנושי לא ממש נועד לכ"כ הרבה עוברים, ולכן זה קורה מעט כל-כך באופן טבעי. אנחנו רק שומעים על שלישיות מוצלחות וחמודות כי הרבה יותר נעים לספר על המקרים האלה. השיקולים שלנו היו בפירוש לדאוג לילדים בריאים וזה מה שגם אמרתי בוועדה (כן, צריך לעבור ועדת הפלות בדרך). היום אני מסתכלת על הילדים שלי ומודה לאלוהים שקיבלנו באומץ את ההחלטה הזו.

למעלה