דילמה מוסרית

nogaash

New member
דילמה מוסרית ../images/Emo4.gif

חדשה כאן.. ואשמח לעיצה או שתיים
אני עובדת בחברת תקשורת גדולה במחלקת כספים יחד עם עוד 11 בנות, לכל המחלקה מוקצבים בחודש 80 שעות נוספות והמנהלת מחלקת את השעות הנוספות בהתאם לצורכי המערכת ובהתאם לעומס העבודה של כל אחת מאיתנו ומשתדלת להתחשב בצורך של כולן.. לא כל הבנות זוכות לקבל כל חודש שעות נוספות אבל יש אחת מסויימת שאני יודעת שמקבלת כל חודש אישור למספר שעות נוספות, אותן היא מנצלת בימי שישי כשהמחלקה לא עובדת ואין מנהלים ואין פיקוח.. בעבר יצא לי כמה פעמים לעבוד איתה ביום שישי, ותמיד היתה לי תחושה שהיא לא באמת עובדת אלא רק מדברת בטלפון 90% מהזמן או משוטטת באינטרנט... אבל היום נוכחתי לזה בוודאות, אני הגעתי לעבודה במסגרת שעות נוספות שאושרו לי וניצלתי אותם לעבודה שבה אני זקוקה לשקט ולריכוז והיא גם הגיעה ל 3 שעות בערך, גם כן במסגרת שעות נוספות שאושרו לה.. בשלוש שעות האלה היא אפילו לא הדליקה את המחשב.. היא דיברה בטלפון שעתיים וביתר הזמן קישטה לחברה שלה את העמדה לכבוד יום ההולדת שלה והתאפרה... הסתכלתי עליה והרגשתי גועל, הרגשתי ניצול ציני מצידה של טוב הלב של המנהלת שלנו ושל האמון שהיא מקבלת... זה תיסכל אותי לדעת שיש בנות אחרות שהיו שמחות לעשות את השעות הנוספות האלה ובאמת לסגור פיגורים בעבודה שלהן והיא בשעות האלה על חשבון בנות אחרות מגיעה לעבודה כדי לנצל את קו הטלפון של החברה ולא יותר מזה.. אני יודעת שאם הדבר יוודע להנהלה, זו עילה לפיטורים מידיים ואני האחרונה לפגוע בפרנסה של מישהו, ואני יודעת שזה בטח לא צריך לעניין אותי ואני לא צריכה לדחוף את האף למקומות לא לי.. אבל אני גם יודעת שהיא פוגעת בבנות אחרות וגם בי לצורך העניין, כמה פעמים ביקשתי שעות נוספות בשביל לסגור פיגורים ולא קיבלתי כשהיא כן קיבלה וניצלה את ימי שישי הריקים מאדם במשרד בשביל לבוא על חשבון שעות נוספות ולדבר בטלפון או לגלוש באינטרנט??? כמה פעמים מישהי אחרת ביקשה שעות נוספות ולא קיבלה כשהיא כן קיבלה...??? ומזווית ראייה נוספת.. אם הדבר כן יוודע להנהלה, איך זה ישפיע על שאר הבנות במשרד?? האם יוכלו לסמוך עלינו או שיחליטו שאין יותר לבצע שעות נוספות בימי שישי?? זה עלול לפגוע בכל המחלקה בעצם... אז מה אתם אומרים?? לפתוח את הפה ולפגוע בפרנסה של אדם ואולי אפילו בכל המחלקה או לאכול את הלב ולשתוק??

אני

מבינה שזה די מעצבן לראות שהיא מקבלת את השעות הנוספות שאחרות זקוקות להן יותר ממנה. כמו כן היא לא מנצלת את אותן שעות לעבודה אלא לדברים אחרים. זו בהחלט הבעיה של המנהלת שלה. המנהלת כנראה לא יודעת בדיוק מה שהיא עושה, ולא בודקת את התפוקות שלה. אני לא הייתי אומרת כלום אלא אם כן היו שואלים אותי ספציפית, ולא נראה לי שזה יקרה. מה שכן הייתי עושה, הייתי מציעה הצעת ייעול למנהלת, ואומרת לה שמכיוון שרוב הבנות זקוקות לשעות הנוספות, אולי כדאי שבעתיד כל אחת תרשום מה היא מתכוונת לעשות בשעות האלה, וביום ראשון תראה למנהלת את ההספק שלה.

nogaash

New member
תודה...

אבל אני לא יודעת אם אני אוכל להציע דבר כזה משתי סיבות עיקריות: 1. אם אני אעלה את זה, ישר יידעו שיש לי סיבה ואז אני אצטרך לדבר. 2. המנהלת שלי היא אדם מדהים, היא נשמה טהורה וממש לא אוהבת להיות שוטרת ולעקוב אחר כל אחת מאיתנו, היא סומכת עלינו והאמת שיש לה על מי למסוך.. רוב הבנות הן ותיקות מאוד.. אני מדברת על 3 שנים ומעלה.. יש בנות של 10 שנים ו 14 שנים שעובדות שם.. המנהלת שלנו נמצאת שם 14 שנה והיא מנהלת את הצוות רק מהשנה שעברה.. כלומר עד לפני שנה היא היתה אחת מאיתנו.. זה לא כזה פשוט להפוך פתאום לשוטרת על החברות שלך.. בחורה הספציפית שאני מדברת עליה נמצאת איתנו פחות משנה ומהר מאוד למדה את החופש ואת האמון שיש במחלקה ולדעתי עשתה בזה שימוש ציני ומגעיל.. אני לא חלילה אומרת שהיא לא יעילה למחלקה, היא מנהלת חשבונות בכירה והיא יודעת את העבודה והיא טובה במה שהיא עושה... רק הדבר הספציפי הזה, השעות הנוספות שהיא מבצעת בימי שישי לריק.. זה הדבר היחיד הלא טוב שיש לי להגיד עליה.. אולי זה באמת לא ענייני ואני צריכה פשוט להתעלם.. אני אומרת שלשקר אין רגליים, בסופו של דבר אם היא תמשיך בהתנהגות הזאת, זה יתגלה מתישהו בדרך הטיבעית.. לא אני אהיה זאת שאפגע בה או בבנות האחרות שעובדות איתי. אבל תודה בכל אופן.. עזרת לי לחשוב על זה בצורה יותר אובייקטיבית
שבוע נפלא

למעלה