דילמה.. מנהלות דיאטות, תקראו גם..

Pure SilenCe

New member
דילמה.. מנהלות דיאטות, תקראו גם..

מדובר בגולשת משותפת לנו.. אולי תחשבו שזה יותר מתאים לפורום העינייני, אבל אני בכל זאת אעלה זאת כאן. טוב אז תקציר.. אני מנהלת את פורום הפרעות אכילה שזהו פורום תמיכה למבקשים לצאת מהמחלה. הפורום מאוד טריגרי שכן הוא מכיל את הכאב ואת החולשה של האנשים אל מול המחלה התובענית. בעקבות הצמיחה של פרו-אנה ופרו-מיה [קידום האנורקסיה והבולימיה כדרך חיים] ברשת העולמית וכן לאחרונה בארץ, אנחנו נתקלים בקשיים נוראיים. נכנסים לפורום אנשים שמבקשים עצות ושיטות לקידום המחלה. כמובן שהפורום שלנו מקבל אליו את הפונים מתוך תקווה ענקית לשנות את מחשבתם, להראות להם שיש מי שיקשיב ויתמוך, וניסיון, שלעיתים קלוש, להביא אותם לשינוי המחשבה ולקידום ההחלמה. אנחנו מאמינים מניסיון קודם שהרבה המבקשים טיפים, הם בעצם קוראים לעזרה. והדילמה.. לא כולם באמת רוצים עזרה ועם אלו שאנו נותנים בהם אמון והם מנסים להרוס, אנחנו דוחים אותם. יש גבול גם לסבלנות ולא אסתכן בהתדרדרות הגולשים. לפני כשנתיים הגיעה לפורום בחורה שכל הודעותיה היו בנוסח: "היי אני אנורקטית, יש לך אייסי?" לאחר תחקור מצאתי שהיא פרואנית מצוייה ושהיא הורסת אנשים באופן שיטתי עם הרעיונות שלה לקידום המחלה, כולל הצבת אתגרים בפני האחרים באייסי, תחרויות דיאטות, החלפת רעיונות וכו. מי שמכיר את מחלה יידע שמאוד קל להתפתות. הפרעת אכילה היא התמכרות בדיוק כמו נרקומניות. אין פה הבדלים. קל ללכת שולל כשיש מי שישתף פעולה. חסמתי אותה במהלך השנתיים פעמיים ושיחררתי לאחר הפצרות והבטחות מצידה. היא כמובן אכזבה והמשיכה בדרכה. שלשום חסמתי אותה שוב לאחר שגיליתי שבת פורום נפלה ברשתה ועשתה עמה תחרות צום. בחסימה ציינתי כי ידועים לי שלושת כינוייה ואם היא תכתוב באחד אחר, אעביר את פרטיה להנהלה לשם טיפולם. בתגובה היא שלחה לי מסר קורע לב על שאין היא אשמה והמחלה פועלת בשמה. חייבת לציין שהיא כותבת בפורום דיאטות והשמנה וגם שם היא מתעתעת בגולשים ובמנהלות, מספרת סיפורים ומנסה להשחיט. אני לא טפשה ואני יודעת שגם יש גבול למניפולציות. אני לא אוכל לישון בלילה אם אדע שהפורום שהקמתי יהפוך מאחורי גבי לאסון. מה לעשות? כיצד להתמודד איתה? והדילמה שלי היא גם: האם כדאי ומותר לי לפרסם את הסיפור בפורום כדי למנוע מאנשים שידברו איתה באייסי? כי אחרת אין לי דרך לדעת מה הי עשהנ שלא על גבי הפורום. שוב ארוך. מצטערת. מקווה שתגיבו. שבת שלום, אני.

sh53

New member
נצל"ש באותו ענין - אנורקסיה/בולמיה

אפתח במשפט ש- נכון שאי אפשר לעזור למי שלא רוצה שיעזרו לו, אבל עדיין אפשר גם לעשות טעויות איתו - ואני לא רוצה לעשות טעויות עם הגולשת בפורום שלי. היא פעם כותבת על יום שהיא אוכלת יותר מדיי, ופעם אחת על יום שהיא לא אוכלת כלום, וביום אחר היא בכלל אוכלת כרגיל, יום אחד שהיא מדוכאת, יום אחר שהיא מאושרת. לאלה שבתחום מדובר בגולשת שהניק שלה מתחיל באות H, כדי שתדעו על מי אני מדברת ואוכל לקבל יותר מידע מכם ספציפי לגביה איך להתנהג איתה. אני חושבת שעשיתי טעות איתה, כי יום אחד כתבתי לה שאני מקווה שתחשוב על העתיד, תחשוב צעד אחד קדימה, שיום אחד לא תעמוד בפני שוקת שבורה - תרצה ילדים ולא תהיה לה האפשרות כי היא "שיחקה" עם הגוף שלה יותר מדיי, עד כדי כך שאולי תאבד את המחזור וכן כתבתי לה שאני מקווה שהיא תאכל רגיל ובצורה נכונה. מאז ההודעות שלה מדברות על שיפור בחייה, על כך שהיא רוצה ילדים, על מה שהיא אוכלת והיא מפרטת כמה היא אוכלת ומה בדיוק היא אוכלת. לכאורה זה אמור לשמח אותי, היא מתקדמת בתהליך כמו שצריך, לא? מצד שני אני חושבת אולי אני גרמתי לה להכניס עוד משהו להודעות שלה - נתתי לה עוד חומר להודעות שלה - לשקר שהיא בסדר והכל בסדר איתה במקום להתמודד עם הבעיות שלה (היא היתה כותבת עד לפני חודש בערך על אנורקסיה/בולמיה והקאות). האם זו הכחשה שלה, שקרים או שבאמת היא בשלב התקדמות של חייה? מצד אחד אם אני אומרת לה יפה, מקסים ומדהים וזה לא נכון - אז אני עוזרת לה "לברוח" עוד יותר מהמציאות. מצד שני אם זה נכון - אז באמת נפלא ומקסים. איך מזהים אם מה שהיא כותבת בקשר לאוכל נכון או לא נכון? יודעת שזה לא תפקידי לבדוק אם גולשים משקרים או לא, אבל מצד שני לא רוצה לגרום להם לעוד יותר הכחשה ועוד יותר בריחה מהמציאות.

Pure SilenCe

New member
תנודות..

צריך לזכור דבר חשוב. בכוחן של המילים שלנו להשפיע, אך התוצאה הסופית לא תהיה בגללנו. אם היא תחליט לברוח מהמציאות, זה לא יהיה בגללך. את חושבת שהיא משקרת לעצמה? תעזרי לה להבין זאת.

sh53

New member
../images/Emo51.gif

חשבתי על משהו, שולחת לך מסר כדי לקבל דיעה נוספת

ה מוזה

New member
אמממ

שמעתי על אתרים כאלו ברשת שמעודדים אנורקסיה יש גם אתרים שמעודדים התאבדויות אני לא זוכרת כרגע אבל נדמה לי שקראתי היכן שהוא (אחכ אחפש את המאמר.) שזה מחוץ לחוק ..עידוד להתאבדויות ועידוד אדם לפגיעה עצמית לא בטוחה בזה ..אז קחי את זה בנתיים בערבון מוגבל לגבי פרסום הסיפור מעל דפי הפורום אהממ דילמה ..שפעם עמדתי בה לבסוף כתבתי מבלי לציין כינוי כדי שלא לגרום לאאוטינג או להכפשת שם גולש/ת אבל כן כתבתי את הסיפור ומה שזה גרם לי להרגיש ומה אני חושבת על מניפולציה רגשית 2 תוצאות היו לכך - הראשונה היא שהגולש/ת הבינה/ה היטב שנגמר המשחק . והשניה היא שגם בלי לציין כינוי הבינו מי שהבין במה ובמי מדובר ובכך יכולים להמנע מסחיטה רגשית . והכי הכי חשוב פיור ... תפעלי לפי התחושות שלך גם במקרה הזה את מנהלת פורום תמיכה כל התגובות שלך כל מילה שלך וכל פעולה שלך הרי נובעות מתוך תחושות פנימיות ,תקשיבי להן גם עכשיו .. שתהיה לך שבת שלווה .. אם אמצא את המאמר שקראתי בעבר אעלה אותו מאוחר יותר

Pure SilenCe

New member
התחושה הפנימית שלי אומרת..

"אל תעשי לה אאוטינג בפורום, תעשי זאת מאחורי הקלעים." לא יודעת.. אני כל כך פוחדת שייקרה משהו רע ומצד שני אני יודעת שאין לי שליטה על מה שקורה מעבר לפורום.
תודה מוזה על החיזוקים..

ה מוזה

New member
מזעזע .. אומנם לא לזה התכוונתי

התכוונתי לכתבה אחרת ..שקצת יותר נוגעת לתחום הפורום שלך עידוד לאנורקסיה ..או כמו שכינית את התופעה פרו-אנה מה שמשך את תשומת ליבי בכתבה הזו אלו דבריה של עו"ד יפעת בויאר - היועצת המשפטית של המועצה להגנת הילד "צריך לעשות כל מה שאפשר כדי למנוע פורומים כאלה, כי עם כל החשיבות שיש לתת לזכות הביטוי הרי שמדובר בסכנת חיים. אנחנו חושבים שזה המקום להגביל את זכות הביטוי, בעיקר כשמדובר בקטינים"."אין ספק שכשמדובר בנושא כזה יש בו סכנה", מוסיפה בויאר, "צריך למנוע את זה".בויאר אמרה עוד כי יתכן שפעילות הפורום נכנסת בגדר עבירת שידול להתאבדות, שקיימת בחוק העונשין, אך ציינה שיש לבדוק את הנושא לפני שניתן יהיה לומר זאת בוודאות. חייבת לציין שהדילמה שלך זה משהו שמעסיק אותי אישית הרבה זמן השאלה הפנימית .. אם תראי מישהו צועד על גשר האם לא תזהירי אותו שלמטה יש תהום? הבנות שלך צועדות על גשר ... בחורה שמעודדת אותן לאנורקסיה היא היד שתדחוף אותן לתהום .. יכולה להבין אותך כמה שזה מתסכל מעיק ומעורר רצון לעשות משהו לפני שהן מתפתות לדברי השטן ונופלות לתהום (סליחה על המילה שטן אך זה מה שעלה לי בראש )אולי אפילו חובה לעשות דבר מה ... מקווה שתמצאי את הפתרון הכי טוב עבור כולן ..ועבורך

Pure SilenCe

New member
מצטערת לאכזב אותך...

הפורום לא ממש נסגר. אכן, חברת הכנסת גלאון שלחה באמצעות עו"ד מכתב מחאה. מכתבה סייע בכך שנמחקו התכנים והתמונות שעודדו אנה. גם אנחנו בפורום גייסנו עו"ד שאני בטוחה שהוא יירצה אאוטינג אז לא אפרסם את שמו, והוא שיגר מכתב אזהרה מטעמנו. במכתב הייתה התנייה לתגובה בתוך 7 ימי עסקים. התגובה הייתה נחרצת. הפורום נסגר. ואז מאחורי גבנו בשקט בשקט, נפתח הפורום תחת שם אחר. ואם זה לא מספיק, התהודה גרמה לכך שנפתח עוד פורום לא פחות ולא יותר בפורטל MSN !!!!! הפורום הזה הוא קהילה סגורה ביותר ולקח לי הרבה זמן להתקבל לשם במטרה לרגל ולנסות למצוא את האחראים. שיגרתי מכתבים עד ירושלים. עדיין אין לי מענה. וכן, אני מודעת, ערה ומעורה בנעשה ועדיין מנסה להלחם...

ה מוזה

New member
אוי זה מצמרר מה שכתבת

יודעת מה? זה אפילו מרגיז ומכעיס והבטן שלי אפילו זועמת כי מצד אחד יש את האנשים כמוך שמשקיעים אנרגיה עצומה ומשאבים נפשיים וכל כלי אפשרי לעזור לאותן בנות ומצד שני יש נפשות כאלו רעות מי לכל הרוחות ירצה לעודד בנות להרעיב עצמן למוות? איזה מדינה אומללה שאין בה חוקים להעניש כאלו אנשים מה ההבדל בין אדם שמכוון אקדח לרקה של אחר ובין זה שדוחף אדם למותו ובין אלו שמעודדים אחרים להרעבה עצמית שיכולה ועלולה להסתיים במוות ? אין משהו שניתן לעשות ? עצומה לח"כים? לנשיא המדינה? תראי בעבר נפתח כאן פורום בעקבות ההחלטה האומללה של שר האוצר על הפריות - הפורום ואנשיו שינו מציאות במדינת ישראל אולי גם בנושא הזה אפשר לשנות מציאות ? מנדבת את עצמי לכל מה שיידרש להפסיק את הביזיון הזה שמעודד בנות להרעיב עצמן הרי שידול להתאבדות הוא בר ענישה מה ההבדל ? הן משדלות להרעבה עצמית שהיא גם סוג של אובדנות אוחחח כמה מכעיס , מדינה קיקיונית . אי אפשר לעשטת משהו? אולי קמפיין לעורר מודעות ?לחץ ציבורי ? אפרת ? נטע ? תפוז? אוף ממש תיסכל אותי לקרוא מה שכתבת בטוחה שאותך זה מתסכל פי אלף

neta s

New member
זו תופעה כלל עולמית

ולא ייחודית לישראל. אתרי פרו אנה ופרו מיה נפתחים מידי יום. הפורום בהייד פארק נסגר, אבל נפתחים אחרים כל הזמן, וכמו שאמרה פיור, הכלים להתמודד איתם הם כמעט אפסיים. גם אתרים לעידוד התאבדות נופלים באותה קטגוריה.

ה מוזה

New member
זו לא גזירה משמיים

ולא מקלה העובדה שהתופעה כלל עולמית כבר היו מקרים של חקיקה בעקבות לחץ ציבורי זה שהכלים אפסיים זה עוד סיבה למצוא עוד כלים הכל מתחיל ונגמר כמו בכל דבר בחברה הישראלית עד כמה הטוב האנושי וההגיוני מוכן לעשות למגר תופעות של עשבים רעים שכאלו ..

Pure SilenCe

New member
הצטרפי אלי למאבק.

אם נאמין, אם נגרום לאחרים להאמין, מי יודע, אולי ניצור שינוי?

אנשים רעים באמצע הדרך

אין ספק שהדבר הזה מרגיז. סופר מרגיז. קודםן כל אני רוצה להציע הצעה אופרטיבית: להגביל את הפורום לאישור מנהלים, כלומר, לתת לכם אפשרות להחליט איזו הודעה תעלה אל הפורום ואיזה לא, כך תוכלו לסנן נסיונות פגיעה כאלה, אפילו שהגולשים הבעייתיים יחליפו שמות. ולעניין אחר - אני חייבת לאמר לך כל הכבוד על ההתמדה ועל האיכפתיות. במיוחד בפורום כל כל קשה.

Pure SilenCe

New member
לגבי ההצעה, אני לא מכירה את זה..

אני אתכתב איתך במייל לגבי זה.. ותודה על הפירגון. הרבה מהכוחות שלי הם בזכות התמיכה והפירגון שלכן. אתן הן אלו שנותנות את הכוח להמשיך הלאה.

חן123

New member
וואו איזה בעיה

בפורום את בטוח חייבת לחסום אותה. למרות האמפטיה אליה, את חייבת לא לחשוף אחרים אליה. לגבי הזהרה, לא יודעת מה להגיד לך. את יכולה להזהיר כללית בפורום אבל אז את מכפישה את כולם. אולי תשלחי מסרים לאנשים שיש להם איסיקיו, ותגידי להם להתייחס אליה בזהירות? לא יפה אבל בהחלט בגדר פיקוח נפש.

למעלה