דילמה מעניינת. בוא נראה מה אתם אומרים...

shuroo1

New member
דילמה מעניינת. בוא נראה מה אתם אומרים...

אז ככה. סיימתי "אפיק מעבר" מהאוניברסיטה הפתוחה לאונ' בן גוריון. עברתי לפני כחצי שנה, ומאז אני קצת מתבאסת. מחד,יותר קל ללמוד עם מסגרת ואנשים,לפחות פסיכולוגית, אבל מאידך, הציונים שלי ירדו ביותר מ-10 נקודות, ולפעמים אני ממש מתוסכלת מהתחושה שלא 'סופרים' אותי ואת הסטודנטים האחרים לתואר ראשון במחלקה למדעי המחשב באב"ג, ומהמחשבה שאני לא מצליחה כמו קודם. נדמה שהם מקשים מתוך כוונה עתידית להיות "כמו הטכניון", אבל בכל זאת הם עדיין רק מקום שלישי-רביעי בארץ בתחום,לדעתי. בקיצור, מה עדיף: תואר של האו"פ בממוצע 86 ומעלה (-היה לי 88,אבל אני לוקחת בחשבון שיתכן והוא ירד קצת אם אקח יותר קורסים...), או תואר של אוניברסיטת בן גוריון בממוצע 75?? מאוד תועיל לי עצתכם. יש לציין שאני מעוניינת לסיים את התואר כמה שיותר מהר, ולכן לא לעבוד עד עוד שנה וחצי-בערך, גם אם אלמד באו"פ. תודה מראש, שירי.

HaifaMan

New member
לי נראה שעדיף 86+ באו"פ

אבל אני חושב שבאופן כללי הציונים באב"ג (ובטכניון) לא בהכרח יותר נמוכים מאו"פ. אולי יש משהו בך? אולי שיטת הלימוד באו"פ הרבה יותר מתאימה לך ולכן שם את מצליחה יותר?

generala

New member
ברור

שעדיף באו"פ.... שיטת הלימוד מתאימה שם יותר עבורך... וחוץ מזה לאו"פ יש שם חזק מב"ג במדמ"ח רק לידע כללי...

shuroo1

New member
תודה....

תודה... :) לא יודעת לגבי השם של המוסד. כל יום מבלבלים אותי עם סקר חדש. אני אישית מאוד אוהבת ומעריכה את האו"פ, כי הם גרמו לי לאהוב את הלימודים יותר ולהיות טובה במה שלמדתי. יכול להיות שזו באמת שיטת לימוד שיותר מתאימה לי... בנתיים אולי אצבור בב"ג כמה פטורים ואחזור... אני מאוד התלבטתי, אז עזרתם לי להחליט. :) שירי.

vicz

New member
דווקא בן גוריון נחשב חזקה במדמ"ח

כשמחפשים בוגרים חסרי ניסיון לא מעט פעמים מופיע "תואר מטכניון/בן גוריון/ת"א" בדרישות. מצד שני גם לאו"פ יש שם טוב, במיוחד למצטיינים. אני עומדת לסיים בהצטיינות וזה הרשים לא מעט מראיינים. כמובן כל זה בתנאי שאין רגשי נחיתות. גם המעסיקים שהתרשמו לטובה רצו לדעת מדוע דווקא באו"פ. אם מתחילים להזיע ולהמציא תירוצים - יכול להיות שחלק מההתלהבות תרד. אני מאוד אוהבת ומעריכה את או"פ (וזה אפילו גרם לכך שהאשימו אותי בהיותי מושתלת בפורום השכן) ותגובתי הייתה בהתאם. מראיינת אחת, ממשאבי אנוש, אף אמרה שאני גורמת לה להצטער שהיא לא למדה באו"פ. כשאני חושבת על זה, אולי כדאי לי לדרוש אחוזים מאו"פ.... מי רוצה להיות הנציג שלי במשא ומתן???

shuroo1

New member
vics

כן. באמת יש לי לבטים,שחלקם גם נובעים מהנטיה של מעסיקים לשאול "למה באו"פ"? -ואני לא מבינה למה אני צריכה לענות על זה בכלל. למה לא?! גם נראה שאנשים נותנים לגיטימציה גדולה יותר לא לעבוד אם את לומדת באונ' סגורה מאשר באו"פ, כי באו"פ יש לך פחות שיעורים (-מה שהם לא יודעים,זה שהאו"פ דורשת לא פחות עבודה והשקעה מכל אונ' סגורה...). יש יתרונות וחסרונות לכאן ולכאן. אני הרבה יותר נהנית מהחברה בבן גוריון, ואף על פי כן, אין לי ספק שהם לא מקצועיים כמו האו"פ, הם יותר מבולגנים והרבה פחות נחמדים\הוגנים... בשורה התחתונה,מה שחשוב לי הוא- איפה אני אהיה בעוד שנתיים, והאם עדיף לי לסיים את התואר באו"פ או בב"ג. זה באמת מטריד את מנוחתי... שירי.

vicz

New member
לשירי

קודם כל התשובה "למה לא?" היא תשובה טובה על השאלה הזו. בדר"כ למעסיק אין מה להגיד חוץ ממשהו כמו "לא הייתה חסרה לך מסגרת חברתית?", כאילו באו"פ לומדים על אי בודד... דבר שני, כדאי לעבוד במהלך הלימודים. גם אם זה מעריך לך את הלימודים בסמסטר. תסמכי עליי, אני מדברת מתוך ניסיון. האם תוכלי לפרט לגבי "לא מקצועיים, פחות נחמדים/הוגנים"? אני חושבת שהמקום שבו עשית את התואר משפיע רק על זימונך או אי זימונך לראיון. אם זומנת - הכדור בידייך שלך: ההצלחה בראיון מקצועי תלויה בידע ולא במקום שבו רחשת אותו (וכמובן בהכנה לראיון) והצלחה בראיונות אישיים תלויה בך. אין ספק שיש מעסיקים שמעדיפים את בן גוריון על פני או"פ. מצד שני, אם תצליחי לסיים בממוצע 85 ומעלה וגם לעבוד במקביל (על חשבון הארכת התואר כמובן, לא התמוטטות עצבים) - אני חושבת שרוב משרות הבוגרים יהיו פתוחות בפניך. בהצלחה ויקי

shuroo1

New member
...יהיה קשה גם לעבוד...

אממ. אני חושבת שיהיה לי קשה לקחת מערכת מלאה וגם לעבוד... זו אחת הדילמות... לגבי הלא מקצועיים והפחות נחמדים: אני בב"ג רק חצי שנה,וכבר נתקלתי בכל טעות אקדמית אפשרית. היחס האישי,אם אפשר לקרוא לו ככה, על הפנים-ספציפית במחלקה למדמ"ח, ולא באוניברסיטה. יש פה את הקונספט המיושן של מתרגל אחד על 200 סטודנטים,שאמור לענות על שאלות, ושל מרצה שבד"כ רק רוצה לעשות את המחקר שלו. חוץ מזה שבמבחנים הם שמים רגליים-חד וחלק.או שהבחינה קלה מדי, ואז בודקים אותה מגעיל, או שהיא נורא קשה-ואז נותנים פאקטור (-הספקתי לראות פה פאקטור -שורש הציון כפול 16!!! בבוחן שהיה בו ממוצע 20!!). בנוסף, "זכיתי" להכיר פה את המונח "מבחן סיבירי" (-כזה שנותן משקל כפול לטעויות...). יש פה קורסים עם ממוצע 59, בלי פאקטור( -האקדמיה יוצאת פה מנקודת הנחה שאם כולם מתאמצים, אז עדיף ש50% יכשלו כדי לשמור על השם של המחלקה, או שיעופו-ואז האוניברסיטה גם תרויח את התקציב ששולם עליהם מלכתחילתה). ובאופן כללי יש בבן גוריון בלאגן... חוץ מזה שהיתה שביתה של חודשיים וחצי בתחילת השנה, ועכשיו מועדי ב' נופלים על הלימודים... בקיצור,אין בכלל מה להשוות את היחס האו"פ ליחס בבן גוריון. אני כ"כ התאכזבתי... שירי.

HaifaMan

New member
ממש לא מסכים עם הסיום.

אב"ג נחשב כאחד המוסדות המובילים בארץ בתחום הזה.

למעלה