דילמה:מפקד שקרן ועימות לא נעים...

LoKKo

New member
דילמה:מפקד שקרן ועימות לא נעים...

טוב, נו אז קודם כל שבת שלום לכל חברי הפורום. זו פעם ראשונה שאני כותב בפורומים האלה. אני חייל, בן 21, לוחם (קיבלתי תעודה לא מזמן) ויש לי שאלה/התלבטות... בזמנים רחוקים יותר, כשהייתי קורסיסיט (דהיינו חניך בקורס) היה לי מפקד, שגם היה מפקד הקורס. הקורס היה קצרצר ,אבל במשך הזמן הזה אני והמפקד פיתחנו מערכת יחסים שלא כל כך מאפיינת מפקדים ופקודים בצה"ל... כשהסתיים הקורס, אני והמפקד נהיינו זוג. יצאנו במשך חודשיים, והוא היה באמת כל מה שבקשתי מבחור, חמוד, חוש הומור ושרוט בצורה קשה (כמעט כמוני). לאותו מפקד היה חבר טוב (בואו נקרא לו מפקד 2). אני ומפקד2 עבדנו ביחד בצוות, כאשר אף אחד לא ידע על השני. לאחר שאני והמפקד התחלנו לצאת ביחד, אני ומפקד 2 התוודענו אחד אל השני והיום אנחנו חברים טובים מאוד. המפקד בינתיים, טס לו לחו"ל ומפקד 2 התחיל לספר לי דברים שלא היו ידועים לי על המפקד... הבנתי פחות או יותר שהוא שקרן פתולוגי ודיי סיפר לי בלופים כשהיינו ביחד. הוא לא בגד בי או משהוא כזה אלא פשוט ניפח את החיים שלו והוסיף להם פרטים שלא היו מעולם... אני עדיין אוהב את המפקד הזה (לא בתור חבר, אלא בתור ידיד כי נפרדנו כשהוא טס לחו"ל). בקרוב אותו מפקד אמור לחזור לארץ... ואני דיי בדילמה... לספר לו שאני יודע שכל מה שהוא מספר לי זה שקרים ובלופים או להמשיך עם המשחק הזה...? זה אולי יישמע דפוק, אבל המפקד הזה חשוב לי מאוד וייתכן ויש סיבה למה הוא סיפר לי שקרים בכל התקופה הזו. האם להתעמת איתו בקשר לדברים שהוא אומר או להמשיך לשחק את המשחק הזה...? בתודה מראש LoKKo

corwinon

New member
באופן אישי, וכמי שנכווה מדבר דומה

בעבר, אני חושב שלכנות במערכות יחסים יש חלק מאוד חשוב. משקרים, בד"כ לא יוצא טוב, אלא רק עוד שקרים. וכשהבועה מתפוצצת, עוד יותר כואב. השאלה היא עד כמה הדבר חשוב לך עכשיו, מנקודת מבט רחוקה יותר. אתה רוצה לחזור למערכת יחסים איתו? אתה חושב שזה אפשרי? אתה חושב שאתה יכול לבטוח בו? אל תענה לי על השאלות האלה תענה לעצמך - אז גם תדע אם אתה רוצה להתעמת איתו על השקרים האלה או לא.

inba

New member
../images/Emo62.gifזה הרבה יותר מזה!!!

תחליט איזה סוג של חיים אתה רוצה! אם אתה רוצה לחיות בבועה שהיא פרי דמיונו של כל מי שרוצה כולל את החיים שלך אז תמשיך לחיות ככה ושיהיה לך בהצלחה, אבל אם אתה רוצה לחיות במציאות ולהיות כמה שיותר טיבעי הרי אתה לא סיפרת לו מעשיות אתה הצגת לו אותך כמו שאתה אבל מה איתו אם אתה דורש מעצמך להיות כנה וטיבעי הרי שאתה (לפי דעתי) חייב לדרוש ממנו לפחות מה שאתה מצפה מעצמך ואני לא חושב שאתה צריך לוותר עליו אם אתה אוהב אותו וטוב לך איתו אבל ברור שאתה מכיר אותו לא לפי מה שהוא אלא לפי מה שהוא צייר לך על העיניים!!!!! מקווה שבכלל תחליט לחיות בצורה כזאת תחייה בצורה מודעת תהייה מודע למה שאתה! למי שאתה! תחליט עם עצמך איזה חיים אתה רוצה אמת או שקר? תחייה ולפי דעתי בחיים על תתייאש או תוותר על מה שאתה מאמין ועל מי שאתה!!!! מקווה שעזרתי...

LoKKo

New member
עדיין תקוע...

את צודקת ב- 100 אחוז ובגלל זה אני לא יודע מה לעשות. אני לא רוצה לפגוע בו ולאמר לו שיפסיק לזיין לי ת´שכל, כי אז הוא עלול להיפגע ועלול לנתק איתי את הקשר. חשבתי אולי לתת לזה עוד איזה תקופה ואז לרמוז לו בעדינות... אני לא מתכוון לחזור להיות הבנזוג שלו כשהוא יחזור לארץ, אבל אני כן מצפה ממנו שיהיה איתי כנה ושלא ימכור לי לוקשים כדי להאדיר את שמו בפני. אני חושב שאם אני אומר לו מה דעתי הוא יתמוטט. יכול להיות שהוא מספר לי את כל הדברים האלה כי הוא מפחד להתמודד עם המציאות שלו... מה אני עושה ??? --------------------

resputin

New member
זה אולי קצת לא יתאים,

אבל חשבת על להתקיל אותו.? יש סתירות בסיפורים שהוא מספר.? הוא עיקבי בתור בן אדם, או שהוא מתבלבל די בקלות.? אתה יכול להביע עיניין בסיפורים שלו, דבר שיגרום לו לנפח אותם- דבר שיגדיל את ה"הערכה" כלפיהם, אבל מצד שני- יכול לפתוח לך הרבה מקום לסתירות פנימיות. נכון, זה אולי יהיה ארוך ולאוו דווקא יצליח, אבל כשתהיה תוך כדי תוכל להחליט אם אתה מוכן "לשבור את הכלים" ולדבר איתו פנים אל מול פנים, וליידע אותו שאתה מודע לאמת, או פשוט להמשיך לשחק במשחק שלו. השאלה שאותי יותר מעניינת, למה לו לספר לך שקרים שיעצימו אותו, גם כאשר אתם בני זוג? הרי זה לא בשביל למשוך אותך- כי הוא השיג אותך. אולי זה מכפר על בטחון עצמי נמוך? חרדת עזיבה ברמה כלשהי.? תחשוב על זה.

Gal-Mo0D

New member
שקרן הוא שקרן הוא שקרן

ושקרנים - צריכים לזרוק, לא משנה מה. העובדה שבנאדם משקר בנוגע לחיים שלו, בנוגע לפרטים עליו או בנוגע לכל דבר אחר בלי סיבה מוצדקת (ובמקרה הזה אני לא מאמין שהייתה סיבה מוצדקת) רק מראה לך כמה הבנאדם המסוים הזה שווה (אם הוא צריך לשקר בנוגע לחיים שלו הוא לא שווה הרבה...). אבל אולי זה רק אני, שלא סובל שקרנים בכלל... אני אישית, לא הייתי ממשיך את הקשר עם השקרן הזה - אם הוא שיקר לך, זה רק מראה לך איך הוא רואה את היחסים ביניכם. מצטער להיות זה שאומר את זה, אבל לדעתי אתה צריך לזרוק אותו. (נ"ב, ואם אתה מחפש, שלח מסר
)

כולם פה נהיו ורדה רזיאל ז´קונט ../images/Emo12.gif

הבעיה הזאת של השקרים חשבת לדבר איתו על זה ברצינות? כלומר, בקטע של "אני אוהב אותך ובלה בלה אבל אני יודע שאתה משקר לי וזה מפריע לי" אולי לפנות, נאמר, לאיזה טיפול פסיכולוגי כלשהו? כי אתה אומר שהוא חשוב לך... חוץ מזה יכול להיות שאם רק תפנה אליו (כפי שהדגמתי אמרתי קודם) אז הוא ישר יקלוט שכשמקרים לך אז אתה מיד עולה על זה, או שהוא נורא יצטער שזה פגע בך, או משהו, ויפסיק לבד? אני שונאת שונאת שונאת שונאת שקרים ושקרנים אבל כשמישהו משקר סתם אז זה אומר שהוא בבעיה כלשהיא ולמרות שאתה מסתבך בכך שאתה נכנס למערכת יחסים בעייתית במקצת, אם אתה באמת אוהב אותו אתה תהיה מוכן להסתבך, כמובן במטרה לשים קץ לשקרים ולפתור את הבעיה שנוצרה במערכת היחסים - בסופו של דבר. מקווה שהייתי לעזר

LoKKo

New member
לכל הוורדות ז´קונט והאיריסים קול. .

טוב, אז אחרי כמה ימים שלא הייתי פה (הייתי במוצבים בצפון) חזרתי וקראתי את כל התגובות שלכן (ושלכן) לדילמה שלי ורציתי לאמר תודה ענקית! טוב, אז כמו שהיציעו לי פה זה להתעניין בכל הלוקשים שהוא מוכר לי, ואת זה כבר ניסיתי.. הבחור עיקבי... אותו מפקד הוא אדם שמאוד חשוב לי, יש לי אליו הערכה רבה מאוד אליו, על מה שהוא ועבור מה שהוא עשה עבורי. לפנות אליו ולהתעמת איתו לא יהיה במקום, מה גם שאני עלול להתחיל מריבה שבה אני לא רוצה ממש להתחיל. אני לא יכול לפנות אליו ולהגיד לו - "שמע בובצ´יק, אני יודע שכל מה שאתה אומר זה דיי בלבול בביצים SO PLEASE- CUT THE CRAP. אני רוצה להגיד לו/לירמוז לו בעדינות שאני יודע שכל מה שהוא מספר לי לא נכון.אבל אני רוצה שהוא יגיע אל זה לבד וידע שזה פוגע. אני בחור שיכול לספוג דברים כאלה, אבל לא להרבה זמן, ובייחוד לא אחרי שהוא יחזור מחו"ל.... אם יש למישהוא רעיונות... YOU´RE MORE THEN WELCOME ----------------------------------------------------------------------

זורבבל

New member
מה שאתה רוצה בעצם

זה לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. אתה רוצה להגיד לו, ולא משנה אם בדרך ישירה או עקיפה, שאתה יודע שהוא שקרן וזאת מבלי לשרוט לו את האגו. אני לא חושב שזה אפשרי. אפשרות קלושה שעולה על דעתי היא לגלות חוסר עניין באותם סיפורים, אם זה אפשרי בכלל. אולי אם הוא יקלוט שזה לא מעניין אותך הוא יפסיק. אבל כמו שאמרתי בהתחלה, אני לא מאמין שיש לזה הרבה סיכוי. אז מה עושים? אני רואה שתי אופציות ראליות: 1. להמשיך לספוג את הבולשיט בשקט. 2. לשבת איתו לשיחה בצורה הכי עדינה שאתה יכול. אני מניח שאם תבחר באופציה הראשונה כושר הספיגה שלך ימוצה בסופו של דבר ולכן אני הייתי בוחר באופציה השניה. שיהיה לך המון בהצלחה בכל דרך שתבחר. זורו

LoKKo

New member
ת´כלס

אני לא ממש חושב שזה קשור לעוגות ולשאר חתיכות. סה"כ אותו מפקד הוא לא ה-חבר שלי, אלא האקס שלי שהיום הוא גם ידיד שלי. הוא חוזר מחו"ל אוטוטו ואני לא רוצה לחזור לאותה מסכת שקרים. באמת שגם אין לי זין לזה, ולכן ניראה שיש צורך לשבת איתו ולעשות בירור..... אני מניח שתוצאות חיוביות בהתחלה לא ממש יצא לי מיזה אבל אני מניח שבמהשך הדרך הוא יבין שהוא טעה. תודל לכל מי שעזר :) ---------------------------

למעלה