דילמה משלי

solitude

New member
דילמה משלי

אחרי כל הקטע עם אל על החלטתי גם להחרים את החברה. המשפחה שלי לא תיסע בחופש הקרוב באל על ועד כאן הכל מעולה. הבעיה היא שאני בת 16 ובעוד כמה חודשים אני עומדת לטוס למשלחת לפולין. שאלתי את המחנך שלי אם יש אפשרות שאני אסע בחברה אחרת, אבל הדבר כנראה לא יתאפשר. אני ממש רוצה לנסוע לפולין, אבל מצד שני יש לי גם עקרונות וזה יראה די אבסורדי שמצד אחד אני שולחת פקס לעמוס שפירא ומצד שני אני טסה אל על. עיצה, מישהו?

Gal-Mo0D

New member
אני ממש לא יודע מה להגיד לך

כי באמת זו דילמה רצינית. קשה לי להגיד לך לא לנסוע ולהחרים את החברה לגמרי, כי אני לא יודע מה הייתי עושה במצבך... אנחנו נסענו לפולין באוקטובר כבר, לפני שכל העסק התחיל. אני מניח שהייתי נוסע. (אל תסקלו אותי בבקשה!) מכיוון שלנסוע לפולין עם הכיתה זו הזדמנות חד פעמית שלעולם לא תחזור על עצמה. לא יודע, אולי שאר חברי הפורום יתנו רעיונות קצת יותר יצירתיים...

vegan

New member
אין בעיה לנסוע

אם לא תסעי, משרד החינוך ישלח מישהו אחר במקומך. סביר גם שמשרד החינוך שוכר מטוס שלם, כך שלאלעל לא משנה כמה נוסעים בו. מטרתנו בחרם היא הפעלת לחץ כלכלי על אלעל. אם תבחרי לא לנסוע, הדבר לא ישפיע כלכלית על אלעל, כך שלא תהיה בכך כל תועלת. אין באפשרותנו לבטל את כל הטיסות באלעל, אך גם אחוז קטן של ביטולים ישפיע עליהם. במקרה זה אין באפשרותך לעזור, אבל יש מקרים אחרים. אגב, התלבטות דומה עלתה בפורום זכויות בע"ח ב IOL (ז"ל) עוד לפני המשפט. אם איני טועה, היו רוב הכותבים בדעה הנ"ל והכותבת השתכנעה ונסעה.

TheFinalCut

New member
עוץ לי גוץ לי

זה נראה די מוזר ש"לא יתאפשר" לך לטוס בחברה אחרת, ככל הנראה המחנך שלך פשוט לא רוצה את הכאב ראש של לתכנן את העניין לוגיסטית. עצתי: פשוט תדאגי לכך בעצמך. תבררי עם חברות אחרות בנוגע לטיסות לפולין קרוב למועד המשלחת ותארגני את העניין בעצמך. אם את משתתפת במשלחת אך פשוט לא טסה עם שאר הכתה, איני רואה סיבה שיתנגד המחנך - בעיקר אם את מוכנה להשלים תוספות עלות. ואכן סביר שתצטרכי להוסיף איזשהו סכום כדי לטוס בחברה אחרת - אבל לכי תדעי, אולי יהיה מבצע מעניין שאפילו יחסוך לך כסף. אז כל שנותר לך לעשות זה לברר אילו חברות טסות לפולין במועד זהה או מוקדם ביום-יומיים לטיסה המתוכננת, לברר עלות ולהסדיר את הפרטים עם המחנך שלך (שכאמור, אין לו סיבה מיוחדת להתנגד - בעיקר אם תתעקשי, ותסבירי לו היטב שאינך יכולה לטוס אל-על).

למעלה