דילמה - נא עזרתכם

gils33

New member
דילמה - נא עזרתכם

הילדים שלי חוזרים ברגל מבית הספר בכל יום. אחד החברים מהכיתה חזר איתם ברגל,הם חזרו מחוג כדורסל,לבן שלי היה תיק כדורסל והחבר ביקש ממנו לשים את הכדור בתיק של הבן. הבן כמובן הסכים מכיוון שבאותו יום לא היה לא כדור בתיק. באמצע הדרך הילדה רצתה משהו והם התעכבו במקום מסויים. הבן שלי שכח את התיק באותו מקום והם חזרו הבייתה. רק לאחר שחזרו נזכר החבר בכדור ובא לבקש אותו,הבן שלי נזכר שהוא שכח את התיק במקום ההתעכבות. חם מאוד והדרך רחוקה לביה"ס ובעליה. הבן שלי כבר אחרי מקלחת,אין לנו רכב בבית והחבר מבקש ממנו ללכת להביא לו את הכדור. מה אתם אומרים? של מי האחריות על הכדור? שאלתי את הבן מה היה קורה לו הוא היה נותן לו לשמור משחק טלויזיה יקר ולא כדור שעולה 70 ש"ח?

אני זוכר משהו דומה מהילדות

איבדתי סט עפרונות צבעוניים שהיו שייכים לחברתי לכיתה. המחכנת שוחחה עם הוריי והם קנו לה סט חדש. לא יודע על מי להפיל את האחריות אבל זו סתם נקודה למחשבה. לדעתי אין ברירה אלא לקנות כדור חדש. סה"כ מדובר בסכום קטן שיכול לפתור בעיה גדולה (אתה לא רוצה טלפון נזעם מהורי החבר). להבא, תסביר לבנך לא לשמור לחבריו על דברים יקרי ערך, כי אם זה יאבד אז אבא יצטרך לקנות לו חדש. ובמקרה של דברים יקרי ערך, זו בעיה של הורה אם הוא שולח את ילדיו לבית ספר עם מוצר יקר כמו סלולרי או משחק וידאו.

לויs

New member
ת'כלס שומר חינם..

הרי הוא לא שילם לו עבור ה"שמירה" לכן פטור. אבל לא נראה לי שהילד צריך לעשות סיפור מיזה, אפילו שהכדור עולה 70 ש"ח. לדעתי מספיק היה להרגיע את הילד. ואם התיק מחר לא ימצא?..

motior

Member
לדעתי האחריות היא על הילד

וללא ספק היה צריך לחזור למקום בו התיק נשכח ולנסות למצוא אותו

amir_aikido

New member
איבדו ביחד, שיחפשו ביחד

לא חושב שהדיון החוקי רלבנטי לבעיה, אלא יותר נושא האחריות והחינוך אליה. האחריות פה משותפת, הבן אולי סחב את הכדור, אבל (אם הבנתי אותך נכון) החבר היה איתו. שיכחת התיק היתה של שניהם ביחד, ולכן ראוי ששניהם יחד ילכו לחפש. הטעם הוא אחריות וחינוך, לכן אני לא מתייחס למצב שבו לא ימצאו את הכדור ויהיה צורך לקנות כדור חדש (שאז נכנסים ההורים משני הצדדים לתמונה - הם המשלמים באמת). וכן מתייחס להליכה על הרגליים בחום, בתקווה שהמאמץ יעזור להם לזכור להבא. אמיר

אם המצב היה הפוך

מה היית מצפה שהילד השני יעשה (הוא השאיר את הכדור של הבן שלך במקום מסויים)?

למעלה