דילמה - פרק 9

דילמה - פרק 9

. האם לחללי צה"ל, שאינם יהודים על-פי חוקי היהדות (אבא יהודי ואם שאינה יהודיה), יש לתת מקום קבורה כמו לחללי צה"ל שאין ספק לגבי יהדותם?

vitamin P

New member
עם קשר לחללי צה"ל או בלי קשר

חלקות קבורה בארץ מאוד קשה להשיג ללא כאב ראש בגלל הבירוקרטיה הדתית הזאת שלפי הניסוח אתם בטח מבינים את דעתי בעניין

ענבץ בץ

New member
צריך לתת לכל אחד שמת למען המדינה

ולכל אחד בפרט לא משנה מיהוא אם הוא אזרח ישראל או לחם למענה ומת תוך כדי הגנתו עליה מגיעה לו חלקת קבר כמו לכל אדם אחר וכך גם להומלס ברחוב שאונם עברתם לידו שנים ולא ידעתם מיהו אבל כשהוא נפטר ואתם יודעים שהוא אזרח מדינת ישראל ראיתם את התעודת זהות שלו כאשר נודע לכם שהוא נפטר מה לא מגיעה לו חלקת קבר? אזרח ישראל הוא אזרח ישראל והמדינה צריכה להמשיך לדאוג לו גם כאשר הוא מת!!

willo1

New member
../images/Emo45.gif אני לא יודעת בקשר

לכל אזרח ישראלי. כי בכל זאת לא כולם יהודים וזה יוצר בעיה. אבל אני מסכימה איתך שמי שנהרג במסגרת הצבא/למען המדינה זכאי לחלקת קבר. אחרת איזה מסר אנחנו מעבירים? 'נהרגתם במסגרת שירותכם הצבאי עשיתם את שלכם עכשיו - שלום' תמיד טענתי שאנחנו כפויי טובה

ענבץ בץ

New member
בית המשפט:

"מדינת ישראל אחראית לכל אזרחיה מכל מעמדיהם ועדותיהם"

בטח שכן

אני לפני שנתיים וחצי למדתי מדעי המדינה ואזרחות בתיכון ושדיברנו על זה אמרתי שהדת שלנו מעורבת מאוד מענייני המדינה ועדיין אני חושבת ככה . זה לא משנה עם אתה בדואי , דרוזי , נוצרי או יהודי , אתה נלחם על המדינה הזאת , מגן אליה , גר בה ויש לך זכות להיקבר כמו כל אחד , אני פשוט חושבת שככה זה אמור להיות

מילי17

New member
אכן.

יש מישהו יותר יהודי מחייל שמוכן למות למען ישראל והמולדת?

למעלה