דילמה קולורית ושומנית ?

bespirit

New member
דילמה קולורית ושומנית ?

שלום אני חדשה פה ,אני בדילמה מידי שבוע אני פוקדת מסעדה איטלקית ומאד אוהבת ספגטי ברצוני לדעת איזו מנה הכי פחות "מזיקה" ספגטי ברוב אלפרדו / שמןן זית ,יש לציין כי אני פעילה מאד בתחום הספורט ועדיו "לשמור פחות או יותר" על משקל תקין ותזונה בריאה אשמח אם תענו לי .
 

אלי ו.

New member
למיטב זכרוני האלפרדו די בעייתי

מכיון שמדובר ברוטב חמאה ושמנת, מבחינה בריאותית ודאי ששמן זית עדיף. ראי המאמר על שומנים במאמרי הפורום. מבחינת קלוריות ומשקל תקין, אם כבר ספגטי כנראה שההמלצה הבטוחה יותר תהיה רוטב עגבניות (שגם הוא בד"כ עשיר בשומנים, אבל קצת פחות)
 

ykliger07

New member
מה שחשוב ביותר זה

קמח מלא ולא קמח לבן. כמובן שעדיף שמן זית על חמאה ושמנת שמכילים שומן רווי, אך אלו גם שמנים "בסדר" אם צורכים כ 10% מסך השומן הכללי בצורה הררויה. (עד 30% מהקלוריות ביום שומן ומתוכו 10% שומן רווי). כמובן ששומן רווי טרנס לא מומלץ לצרוך כלל.
 
למעלה