דילמה קשה, בקשר לנצרות.

Marta1990

New member
דילמה קשה, בקשר לנצרות.

שלום לכם, אני חדשה פה בקהילה ובכלל ב"תפוז אנשים". יש לי בעיה די קשה ולכן החלטתי לפנות אליכם כי אתם הפורום היחיד שקשור לנצרות, אז אנא ממכם תנסו לקרוא עד הסוף, להבין ולעזור! קצת רקע: אני נולדתי למשפחה יהודיה, אמי יהודיה 100 אחוז וכן גם אבי כלומר, אני נחשבת ליהודיה. אנחנו יהודים שעלו מרוסיה לפני כ-10 שנים, משמעות הדבר שאנחנו יהודים חילוניים לכל דבר. היו לי כ"כ הרבה בעיות בחיים שקשורים למשפחה, לחיים האישיים ולכל דבר אחר. הושפלתי רבות במהלך החיים שלי פה בישראל רק בגלל המוצא שלי שהוא רוסי, הגזענות אכלה, אוכלת ותמיד תאכל אותי אני כבר לא יכולה עם הגזענות הזאת יותר שיש פה בארץ. אני יכולה לתאר את החיים שלי בשלוש מילים והן; יש לי <חרא של חיים>. ועכשיו לבעיה: אני היום בת 19 וכבר מעלה משנה אני לא מאמינה ביהדות ויש לזה כמה סיבות: 1. הסיבה הראשונה הוא שקודם כל אני באה ממשפחה חילונית לגמרי שלא שומרת כשרות. אני מתכוונת שבמשפחה שלי אוכלים חזיר ונקניקי בשר עם חזיר שזה לא כשר עפ"י היהדות. דבר זה מקרב אותי יותר ויותר לנצרות כי גם בנצרות לא שומרים כשר בניגוד ליהדות ואיסלאם. 2. עברתי כ"כ הרבה דברים פשוט זוועתיים בחיים שלי שכבר הפסקתי להאמין בה' היהודי, מבחנתי הוא לא קיים בשבילי יותר. כ"כ עצוב לי שאני לא יודעת איך לתאר את זה. אני באמת לא מאחלת לאף אחד לעבור את מה שאני עברתי פה. העצב הזה נובע מזה שיש פה "יהודשמיות" כלומר, פה זה מדינת יהודים ואנשים שפשוט ירחיקו אותך מהחברה וישפילו אותך בגלל שאת יהודי אבל לא מהמוצא הרצוי. זה תמיד היה קיים ותמיד יהיה קיים עד שהיהדות קיימת על פני כד"א. מה שמכעיס אותי זה שיש פה שינאה בין יהודי ליהודי על רקע המוצא וכן גם השפלה. אם היתה השפלה ושינאה בין יהודי ונוצרי או מוסלמי הייתי עוד מבינה אבל בין יהודי ליהודי? חבר'ה זה כבר מוגזם לגמרי. דבר זה פשוט לוקח ממני את כול הרצון להישתייך ליהדות, כבר אין לי שום חשק להיות חלק מהם, זה פשוט מגעיל! 3. הסיבה השלישית והאחרונה היא שקודם כול לא הוכח שיש גזה דבר ה' בכלל. ואם אין אז מי קבע שאני שייכת ליהדות? הרי אנחנו בני האדם היצורים הכי מפותחים קיום על פני כד"א. יש לנו חירות וחופש וכן חופש מצפון שנותן לנו להאמין במה שנרצה! והמצפון החופשי נותר לנו אפשרות לקבוע את הערכים אינדיווידואליים שלנו! והאם המישהו הזה שם בשמיים (שעוד לא הוכח שהוא קיים אגב) יקבע לי את החיים? אני יודעת שאדם לא יכול לא להאמין בכלום! ואדם שיגיד שהוא לא מאמין במשהו ישקר. לכן אני מעדיפה אם כבר להאמין במשהו אז בישו, מאותם הסיבות שפרטתי למעלה. בנצרות אין כ"כ הרבה איסורים כמו ביהדות ובאיסלאם והסגנון החיים הזה נתאים לי מאוד. נוח לי איתו וזה הכול. קיום אני מאמינה בנצרות, אני מאמינה בישו. קניתי צלב והוא תמיד אתי לא משנה לאן אני הולכת הוא אתי בתיק ולפעמים כשאיש לא בבית על החזה. אני מצטלבת כל יום. וככה כבר שנה שלמה אם לא יותר ולא תאמינו הרבה יותר קל לחיות ככה עפ"י הנצרות, אני מרגישה יותר חופשיה וכמו שאומרים אני מרגישה שאני פשוט בצלחת שלי. הבנתי במהלך השנה הזאת שנצרות זאת הדת שמתאימה לי וטוב לי עם זה ואני לעולם יותר פשוט לעולם! לא רוצה לחזורת ולהאמין ביהודות! אני חשה הקלה כולשהי מאז שהתחלתי להאמין בישו ובנצרות. אימא שלי לא יודעת שקניתי צלב והוא תמיד אתי, אף פעם לא הצטלבתי לידה. היא בכלל לא מודעת שאני לא מאמינה יותר ביהדות! אף פעם לא סיפרתי לה כדי שלא תדאג כי אני בטוחה שבשבילה זה יהיה שוק די גדול לדעת כזה דבר. עכשיו הגעתי לדילמה שאני לא מבינה מה אני יש: אני יודעת שנולדתי לאם יהודיה ושאני יהודיה עפ"י היהדות אבל אני גם יודעת שאני לא מאמינה יותר ביהדות! אני בכלל לא מאמינה יותר ביהדות כלומר לקחתי על עצמי דת אחרת שהיא נצרות שאני מאמינה בה היום. אז למה אני נחשבת? אני נחשבת לחצי נוצריה כי אני מאמינה בנצרות? מה אני? הרי רק אנחנו בני האדשם נקבע לעצמינו את סגנון החיים ואת ערכי החיים שלנו כפי שנוח לנו. והמצפון שלי אומר שנוח לי נצרות שטוב לי להאמין בישו! הערך שגיבשתי לעצמי הוא שאני נוצריה ואני יאמין בדרך הנצרות.

1ysrat

New member
את מזכירה את הסיפור שלי בקצת ......

אני לא יודעת באיזה איזור את בארץ אבל יש קהילה קתולית לדוברי עברית תוכלי להצתרף לאחד הקהילות והם באמת יכולו לת מענה

yevgeny94

New member
שלום Marta1990 ,

קראתי את דבריך, אני מבין שמצבך קשה. אבל יש כמה דברים שהינך צריכה לדעת והוא שמו איננו ישו כפי שמקובל לומר אלא זה שם גנאי שלפעמים משמש כראשי תיבות של קללה ברגע שזה עם גרשיים שמו האמיתי הוא ישוע מלשון ישועה. ישוע מעולם לא ביטל את התורה,את עדיין נשארת יהודיה גם אם לא בדתך עדיין מבחינה איתנית נשארת יהודייה גם מבחינת ההלכה אף על פי שהמרת את דתך עדיין נשארת יהודיה. נכון שהאמונה הנוצרית אכן קלה אך לא הבנת אותה לעומק גם בה יש מורכבות והיא לא באה לבטל את התנ"ך בכלל למרות שיש כאלו הטוענים כך אך טענה זאת מוטעת,אך הדרישה להצטרפות לדת הנוצרית היא קלה אך המטרה האמיתית היא דרך החסד והמחילה של ה' לקבל חיים חדשים כדי לקבל כוח לקיים מצוות ובכדי להתחזק נפשית ובכך העיקרים לא מבטלים את חובותיך הרוחניות אך מה שכן כדי להשלים את דברי התנ"ך בעצם נכרתה ברית חדשה שהיא זאת שמאפשרת לאדם לחיות חיים ללא חטא אם הוא באמת קיבל את האמונה ובכך הוא יכול גם לקיים מצוות אם ירצה אך המצוות אינך העיקר אך אין בעיה בזה שתקיימי גם מצוות וגם תאמיני בו הרי זה לא ישלול את יהדותך גם לא מבחינה איתנית. מבחינת ההלכות הרבניות יהודי שהמיר את דתו נקרא יהודי מומר אך השם ההלכתי המתאים הוא משומד לא מלשון השמדה אלא מהשורש ש.מ.ד במובן ההלכתי המתאר אדם בתור מי שעמד להטבל או לצלול וכו'. האמונה בשילוש הקדוש והצטלבות היא האמונה בה' אחד שמורכב משלושה ישויות שהן: האל האב-האב שיושב בשמים בכיסא הכבוד. הבן-ישוע שהוא בנו יחידו שנשלח לעולם בכדי למות למען העולם ולקחת את כל חטאי העולם ולכפר עליהם ולתת לאדם הזדמנות לחיות חיים ללא חטא. רוח הקודש-שהיא רוח ה' אשר שוכנת בלב המאמינים והיא זאת שמתוארת לעיתים בדמות יונה והיא זאת שהייתה קיימת מאז ומתמיד עוד לפני בריאת העולם. בעצם מדובר ב-3 ישויות שהן אחדות אלוהית אחת. ישוע הוא גם מי שמתואר כמשיח וגם כמי שמתואר כבן האלוהים כלומר האלוהים עצמו בדמות הבן. אפילו בתנ"ך זה מתואר אך הרבנים לאחר חורבן בית שני לא רצו לקבל את האמונה בישוע לכן הקימו יהדות חדשה כי רצו שהיהדות תמשיך להתקיים גם לאחר בית המקדש לפי פרשוניות רבניות והחליטו להחליף את המילה אחד שמסמלת אחדות במילה יחיד כדי לתאר את ה' והרמב"ם החליט זאת כדי לומר שה' הוא אחד ויחיד ולא ניתן לחלוקה ולכן זאת פרשנות מוטעית כי הרי זה יוצר סתירות בדבריו כי אם ה' מתואר ככמה ישויות אז אי אפשר לשלול את הטענה שהוא אחד אבל לא יחיד אחרת אם יסתכלו על זה לפי פרשנות רבנית אכן ניתן למצוא סתירות רבות בכך אבל אם מסתכלים על זה בצורה אחרת אז הכל מסתדר מצויין. ה' כרת ברית חדשה שלא כברית שכרת עם האבות הקודמים אלא ברית חדשה בלב וברוח ולא בבשר שהיא דרך הוודוי על החטאים על מנת להשתחרר מהחטא שהאדם נמצא בו. הברית החדשה לא באה לבטל אפילו לא פסיק אחד מן התנ"ך אלא להשלים את דברי התנ"ך ולהגשימם במלואו אומנם עם דברים שנשמעים חדשים אבל הברית החדשה היא בעצם ההמשך של התנ"ך ולא כתחליף לתנ"ך לכן החובה לשמור מצוות לא בוטלה אך היא לא תנאי לגאולה אך אכן חשוב לשמור מצוות כדי להגיע לרמה רוחנית גבוהה אך גם חשוב במקביל לכך גם להאמין באמונה ובעיקריה. אם את באמת מאמינה בישוע ורוצה לדעת את האמת כדאי שתתפללי לה' ותשאלי אותו מהי האמת ותנסי בזמנך הפנוי לנסות להיות אדוקה יותר בקשר עם ה' וללמוד מה הדרך הנכונה ולנסות גם ללמוד את דברי התנ"ך ולהבין את משמעותם המשיחית. ישוע בעצמו אמר: "אנוכי הוא לחם החיים כל הבא אליי לא יערב וכל המאמין בי לא יצמא עוד". הכוונה היא שישוע בעצם הוא המושיע שכל מי שבא אליו לא יערב מבחינה רוחנית ויקבל משמעות רוחנית לחייו וכל המאמין בו לא יצמא עוד מבחינה רוחנית,אמונה אמיתית בישוע דרך וודוי על החטאים בפני ה' וקבלת האמונה בישוע כאדון וכמושיע אישי משחררת את האדם מהחטא ומאפשרת לו בתור אדם שחי חיים ללא חטא לעשות דברים שבתור חוטא לא יכל לעשות למשל מבחינה פיזית ורוחנית לקיים מצוות וכו' לא בהכרח מצוות מהתנ"ך אלא גם מצוות בברית החדשה. ישוע גם אמר: "לא באתי לבטל אות אחת מכל התורה" כלומר שמטרתו בביאתו אכן להושיע את המאמינים בו אך גם למלא את הגשמת נבואות התנ"ך ולא לבטל אפילו לא פסיק ואות אחת מהתורה ומטרתו היא להגשים את כל דברי התנ"ך ולכן הוא לא ביטל את התורה אלא בא לעולם במטרה להגשים אותה במלואה. אם קיבלת את ישוע לאמונתך האמונה בו לא מבטלת את קיום המצוות אך בסדר העדיפויות שלך ישוע עומד אך זכרי שהאמונה בו לא באה לבטל את קיום המצוות ולכן את יכולה בתור מאמינה גם לשמור מצוות אך אינך חייבת אך מומלץ בכל מקרה.

yevgeny94

New member
סליחה הנה תיקון המשפט שהבאתי

רשמתי את הציטוט עם שגיאות הנה המשפט הנכון: "אנוכי הוא לחם החיים כל הבא אליי לא ירעב וכל המאמין בי לא יצמא עוד".

NatashKa123

New member
למרתה, כל התשובות פה!

קודם כול אני מבינה אותך ואף מזדהה איתך, בעיקרון אני לא מגיבה פה אבל בנושא הספציפי הזה דווקא יש לי מה לומר. חופש מצפון אומר: שלכול אדם באשר הוא אדם יש זכות לגבש לעצמו ערכים משלו ולנהוג עפיהם. חירות (כמושג כללי) אומר: שלכול אדם באשר הוא אדם יש את החופש ל; מחשבה, דעה, ביטוי, קניין, חיים בביטחון, מצפון, התאגדות, דת ומדת. החירויות האלה הם זכויות טבעיות ואיש אינו רשאי לקחת אותם ממך כל עוד את בנאדם. אם מצפונך אומר לך שמהיום ואלה את מאמינה בנצרות (כלומר באל האב, בישוע וברוח הקודש), ואת תנהגי עפ"י הנצרות; לא תאכלי כשר, תחגגי סילבסטר ו/או חג מולמד אם זה ברצונך אז בבקשה את מוזמנת. ורק שתדעי אם זה מצפונך אף אחד לא יכול לבוא אליך בטענות מהסיבה שחופש מצפון הוא זכות טבעית מולדת ולכל אדם יש אותו באשר הוא אדם. אם גיבשת את מצפונך והחלטת שאת לא מאמינה ביהדות אלה אך ורק בנצרות, את יכולה לבטא את זה עפ"י הזכות לביטוי שאומרת: כל אדם באשר הוא אדם, רשאי לבטא את עצמו בדרכים של; אומנות, דיבור, שירה, כתיבה, ליבוש, התנהגות וכו' כל עוד את לא פוגעת במישהו. כלומר, את יכולה לחגוג את החגים הנוצרים (שזה דווקא לא חובה יש נוצרים שגם הם לא חוגגים את כל החגים שלהם אם כלל), להצטלב ולענוד צלב. אל תשכחי יקירה שיש גם את חירות המדת, שעל פיה: אדם יכול לבחור שלא להאמין בדתו או בדת מסויימת אחרת. כלומר, אסור להכריח אדם להשתייך לדת כלשהי ולקיים את פולחנה. כלומר במצבך, אם את לא רוצה להאמין ביהדות אף אחד לא יכריח אותך להאמין בה. ואז באה חירות אחרת שהיא חירות דת שעל פיה: לכל אדם יש זכות לבחור את דתו ולקיים את דתו שבחר להאמין בה על פי שיקוליו האישיים. במצב שלך בחרת להאמין בנצרות. אז אל דאגה כל עוד את אדם (ואני בטוחה שאת כן), אף אדם לא רשאי לשפוט אותך על זה. אם בחרת את דרכך תלכי על פיה ללא כל חשש כל עוד את לא פוגעת במישהו ע"י כך. האדם הוא היצור האוניברסלי ביותר ביקום כפי שציינת, והוא זה שיעצב את דרכו אך ורק עפ"י שיקולו האישי. זה הכל. לסיכום: את בוחרת להאמין בנצרות עפ"י אותם שיקולים שמנית? את חושבת שזה מה שיעשה לך טוב? אין שום בעיה, לכי עפ"י דרכך ושיהיה רק לטובה! בקשר לשאלתך: את אומנם נולדת לאם יהודיה אבל בחרת שלא ללכת בדרכה. אם את באמת מצטלבת, עונדת לפעמים צלב ובאמת מאמינה בנצרות ובשילוש הקדוש זאת אומרת שאת אכן חלק מהדת שנקראת "נצרות". אומנם את לא נוצריה ב- 100 אחוז (כי בשביל זה תצטרכי לעשות טבילה) אבל את אכן נוצריה ב- 50 אחוז אם לא יותר. כי הרי מי הוא נוצרי? אדם נוצרי זה, זה שמאמין בשילוש הקדוש, מצטלב, מאמין בנצרות, מאמין בעת החדשה, מקיים חגים (ד"א מה שלא חובה) + אחד שעבר טבילה. את מאמינה בכל זה רק מה שכן לא עברת טבילה לכן את נחשבת לחלק מהדת הנוצרית אך לא לחלוטין. כלומר חסר לך את החלק השני (שהוא הטבילה) ולפיכך את נחשבת כיום לנוצריה רק ב- 50-55 אחוז ולא ב- 100 אחוז. שיהיה לך כל טוב, מאחלת לך שלא תדעי עוד צער ושתקשיבי רק לליבך כי אף אחד באמת לא יודע מה טוב בשבילך, מלבדך. הרי לא סתם אומרים "איש איש באמונתו יחיה". כל טוב יקירה.

שלום מרתא

אני מבין את הכאב שלך, אכן בעם היהודי ישנה גזענות, קנאה, צרות עין ועצבים רופפים, אך זה לא קיים רק בעם היהודי. בכל עם ועם הדברים האלה קיימים, הסיבה לחוסר קבלת האחר ואף שנאת האחר, היא החטא שקיים בכל אחד ואחד מאיתנו. החטא קיים בכל בן-אדם אין אדם שלא חוטא, כולם חוטאים וכולנו נמצא אשמים לפני אלוהים. אלוהים ברא את האדם בצלמו ובדמותו, בכדי להיות איתו במערכת יחסים של אהבה טהורה, כיוון שהאדם אכל מפרי עץ הדעת טוב ורע למרות איסורו של אלוהים לאכול מפרי עץ הדעת טוב ורע, ואזהרתו, כי ביום אכלך ממנו מות תמות, האדם נפל מהצלם ומהדמות של אלוהים ומגן עדן, ומת מוות רוחני כלומר הוא נפרד מאלוהים, והתחיל בתהליך של מוות פיזי. התפקיד של המשיח הוא להחזיר את המצב לקדמותו, כלומר שהאדם יחזור להיות בקשר של אהבה כנה עם אלוהיו. וכאן נכנס ישוע לתמונה. ישוע המשיח הוא הדבר, דבר ה' חי וקיים אולי אי אפשר להוכיח ואולי אפשר, מה שחשוב להבין הוא שאם אנחנו מקבלים את דבר ה'(התנ"ך והברית החדשה) כאמת באמונה, ומקבלים את ישוע המשיח לתוך ליבנו, מאמינים בו שהוא המשיח שבא לגאול אותנו מחטאינו ולחבר אותנו אל האב, שבדמו יש לנו כפרה סליחת חטאים רפואה לנפשנו ולגופנו ושחרור מכל מיני דברים שקושרים אותנו, כגון כעס, קנאה, שנאה, רגשות נקמה וכדומה, ומודים בפינו שישוע הוא המשיח, אז אנחנו נושענו. רוח הקודש בא לשכון בנו, ואנו הופכים לבנים לאלוהים, כלה של החתן-המשיח, ובית מקדש לרוח הקודש. ואז מתחיל המסע הרוחני בחיינו המסע אל האור, אל צלמו ודמותו של ישוע המשיח, אל מלכות האלוהים. המסע על האור תמיד מתחיל מתוך ההבנה שאנחנו בחושך, אם לא תהייה לנו את ההבנה הזאת לא נוכל להתחיל אפילו לצאת למסע אל האור, כיוון שאנו חושבים שאנחנו כבר באור ושום מאמץ או לחימה או הליכה לא יתרחשו בחיינו, ואנו נמצא כל מיני דתות ותורות רוחניות שונות, ולמעשה אנחנו נסתובב סביב הזנב של עצמנו. אלוהים לא נתן דת לבני אדם. את לא צריכה להצטלב או ללכת עם איזה צלב. הדבר לא ישנה את ליבך ולא יושיע אותך. רק האמונה בישוע המשיח והווידוי בו שהוא המשיח תושיע אותך, כל דבר אחר, שטוען שהוא בעל יכולת להושיע אותך(אנשים, מעשים שונים, פסלים, צורות וכו') מן הרע הוא. כי בליבו יאמין איש ויוצדק ובפיו יודה ויוושע. צדיק באמונתו יחיה, ואת ההצדקה ניתן לקבל רק דרך ישוע המשיח. אני לא מאמין בנצרות. אני לא מאמין שאדם צריך להצטלב או לקנות איזה צלב. דווקא להאמין בישוע המשיח היהודי, שמסופר עליו בברית החדשה היהודית שמבוססת כולה על התנ"ך היהודי, זאת היא היהדות האמיתית. הזהות שלך בישוע היא יהודית ולא נוצרית, ולעולם לא תהייה. הדרך של ישוע המשיח היא ממש לא קלה, היא אף יותר קשה מללכת בדרך של איזו דת(יהדות, נצרות או איסלם). היא דורשת מהאדם הרבה, למעשה היא דורשת מהאדם את הכל. זאת דרך רדיקלית וצרה ומעטים הם המוצאים אותה, ולכן גם רבים הולכים בדרך הרחבה שמובילה לאבדון, בה כלולים שלושת הדתות, יהדות, איסלם ונצרות. שבת שלום.

yellow feather

New member
בנצרות יש איסורים גרועים יותר

מאשר אי אכילת חזיר. לקתולים, אסור להתגרש - גם אם בעלך מכה אותך באכזריות, גם אם הוא חולה נפש, גם אם הוא בוגד בך, גם אם הוא שיכור ומסומם שאונס אותך לפני הילדים - אין גירושים מכל סיבה שהיא. לקתולים - אסור להפיל מכל סיבה שהיא (ביהדות אפשר בנסיבות מסוימות לקבל אישור להפלה מרב, או שחילוניות יכולות פשוט להפיל). בימי שישי אסור לאכול דגים. יש חודש שלם בו אסור לאכול בשר ורצוי לצום (הלנט). לנוצרי אסור גם להיות במגע יומיומי עם היהודים הטמאים - כלומר, ברגע שתתנצרי, תצטרכי להפסיק להפגש עם ההורים שלך. יש עוד, אבל זה מה שאני זוכרת כרגע. אם את לא מאמינה באלוהים, מה יעזור לך להיות נוצריה? הרי האלוהים של הנצרות הוא בדיוק אותו אלוהים של היהדות, אלא שהנוצרים מאמינים שישוע הוא בן האלוהים ומריה ילדה אותו כשהייתה בתולה, זה הכל. הצטלבות - זה סימן כנגד עיין הרע, טוב גם נגד ערפדים, הצרה שעיין הרע של יהודים לא מושפעת מסימן הצלב וערפדים יהודיים ומוסלמים לא מושפעים מסימנים נוצריים וגם לא ממים קדושים ודברים כאלה. הערפדים והשדים הארצישראלים מושפעים הכי טוב מחבטה של תפילין או מהפלת כל שישה סידרי משינה על הבהונות שלהם - בדוק ומנוסה, על כן אני לא רואה שום סיבה למה להצטלב בארץ ישראל. חוץ מזה, את חיה במדינת היהודים, כידוע יהודים שוחטים נוצרים ומכינים מדמם את מצות הפסח, ברגע שתתנצרי - דמך יהיה מותר - אפשר יהיה להכין מדמך מצות והיות ואין בארץ הרבה נוצרים - רוב הסיכויים שבמוקדם או במאוחר תמצאי את עצמך מככבת בשולחן סדר בתור אפיקומן - לא נראה לי שווה. והכי נחמד, את המרנו הספרדים - יהודים שהמירו את דתם לקתוליות, לא קיבלו בחברה הנוצרית במשך 500 שנה, יש לך 500 שנה להמתין שמא יקבלו אותך לחברה הנוצרית? ובזמן מלחמת העולם השניה, הגרמנים רצחו גם את כל היהודים וצאצאי היהודים - עד דור רביעי שהמירו את דתם במאה השנים שקדמו למלחמה - כייף, לא?

אני מציעה לך לפנות לספריה הקרובה ולקרוא מידע

מהימן אודות הנצרות במקום להישען על מידע מסרטים הוליוודים כאלה או אחרים! אני לא אגיב אחד אחד כי אין טעם, אבל כל "המידע" שהצגת חסר שחר ואף מגוחך.

yellow feather

New member
אם התירוץ שלה

להתנצר זה שמותר לנוצרים לאכול חזיר ושהיא אוהבת להצטלב - נראה לי שרמת התשובה שלי מתאימה בדיוק לרמת השאלה. וגם אתה חייב להודות שהנוצרים אף פעם לא קיבלו את המומרים בלב שלם, גרוע יותר אפילו מאשר האופן בו היהודים מקבלים את הגרים. לפחות היהודים מעולם לא רצחו את נכדי המתגיירים בתואנה שהם "מזהמים" את הגזע היהודי הטהור.

1ysrat

New member
yellow feather אני מצרפת את הפסקים

מרקוס ז ז נִקְהֲלוּ אֵלָיו הַפְּרוּשִׁים וְכַמָּה מִן הַסּוֹפְרִים אֲשֶׁר בָּאוּ מִירוּשָׁלַיִם. 2 כִּרְאוֹתָם שֶׁאֲחָדִים מִתַּלְמִידָיו אוֹכְלִים לֶחֶם בְּיָדַיִם טְמֵאוֹת (כְּלוֹמַר, בְּלֹא נְטִילַת יָדַיִם, 3 שֶׁכֵּן הַפְּרוּשִׁים וְכָל הַיְּהוּדִים מַחֲזִיקִים בְּמָסֹרֶת הַזְּקֵנִים וְאֵינָם אוֹכְלִים לְלֹא נְטִילַת יָדַיִם כַּהֲלָכָה, 4 וּבְשׁוּבָם מִן הַשּׁוּק אֵינָם אוֹכְלִים לְלֹא רְחִיצָה. וְעוֹד דְּבָרִים רַבִּים קִבְּלוּ לִשְׁמֹר, כְּגוֹן טְבִילַת כּוֹסוֹת וְכַדִּים וּכְלֵי נְחֹשֶׁת) 5 שָׁאֲלוּ אוֹתוֹ הַפְּרוּשִׁים וְהַסּוֹפְרִים: "מַדּוּעַ אֵין תַּלְמִידֶיךָ נוֹהֲגִים לְפִי מָסֹרֶת הַזְּקֵנִים אֶלָּא אוֹכְלִים אֶת הַלֶּחֶם בְּיָדַיִם טְמֵאוֹת?" 6 אָמַר לָהֶם: "הֵיטֵב נִבָּא יְשַׁעְיָהוּ עֲלֵיכֶם הַצְּבוּעִים, כַּכָּתוּב: 'הָעָם הַזֶּה בִּשְׂפָתָיו כִּבְּדוּנִי וְלִבּוֹ רִחַק מִמֶּנִּי 7 וַתְּהִי יִרְאָתָם אֹתִי מִצְוַת אֲנָשִׁים מְלֻמָּדָה'; 8 כִּי עוֹזְבִים אַתֶּם אֶת מִצְוַת אֱלֹהִים לְהַחֲזִיק בְּמָסֹרֶת בְּנֵי אָדָם." 9 עוֹד אָמַר לָהֶם: "יָפֶה, בִּטַּלְתֶּם אֶת מִצְוַת אֱלֹהִים כְּדֵי לִשְׁמֹר אֶת הַמָּסֹרֶת שֶׁלָּכֶם! 10 הֵן מֹשֶׁה אָמַר, 'כַּבֵּד אֶת אָבִיךָ וְאֶת אִמֶּךָ 'וּמְקַלֵּל אָבִיו וְאִמּוֹ מוֹת יוּמָת'; 11 וְאַתֶּם אוֹמְרִים, 'אִישׁ אִם יֹאמַר לְאָבִיו אוֹ לְאִמּוֹ: כָּל דָּבָר מִשֶּׁלִּי שֶׁאַתָּה יָכוֹל לֵהָנוֹת מִמֶּנּוּ - קָרְבָּן!' 12 הֲרֵי שֶׁאֵינְכֶם מַנִּיחִים לוֹ עוֹד לַעֲשׂוֹת מְאוּמָה לְמַעַן אָבִיו אוֹ אִמּוֹ, 13 וּמְפִירִים אַתֶּם אֶת דְּבַר אֱלֹהִים עַל־יְדֵי הַמָּסֹרֶת שֶׁלָּכֶם אֲשֶׁר מְסַרְתֶּם. וּדְבָרִים רַבִּים דּוֹמִים לָזֶה אַתֶּם עוֹשִׂים." 14 הוּא קָרָא אֶת הֶהָמוֹן שֵׁנִית וְאָמַר לָהֶם: "הַקְשִׁיבוּ אֵלַי כֻּלְּכֶם וְהָבִינוּ. 15 אֵין דָּבָר הַנִּמְצָא מִחוּץ לָאָדָם יָכוֹל לְטַמֵּא אוֹתוֹ בְּהִכָּנְסוֹ לְתוֹכוֹ, אֶלָּא הַדְּבָרִים הַיּוֹצְאִים מִתּוֹךְ הָאָדָם הֵם הַמְטַמְּאִים אֶת הָאָדָם." 17 כַּאֲשֶׁר בָּא הַבַּיְתָה מִן הֶהָמוֹן, שְׁאָלוּהוּ תַּלְמִידָיו עַל הַמָּשָׁל. 18 אָמַר לָהֶם: "גַּם אַתֶּם חַסְרֵי הֲבָנָה כָּל כָּךְ? הַאִם אֵינְכֶם מְבִינִים שֶׁכָּל הַנִּכְנָס לְתוֹךְ הָאָדָם מִן הַחוּץ אֵינוֹ יָכוֹל לְטַמֵּא אוֹתוֹ, 19 כִּי אֵינוֹ נִכְנָס אֶל לִבּוֹ אֶלָּא לְבִטְנוֹ וְיוֹצֵא אֶל הַמּוֹצָאוֹת?" - בְּכָךְ טִהֵר אֶת כָּל הַמַּאֲכָלִים. 20 הוֹסִיף וְאָמַר: "הַיּוֹצֵא מִן הָאָדָם - זֶה מְטַמֵּא אֶת הָאָדָם, 21 כִּי מִבִּפְנִים, מִלֵּב בְּנֵי הָאָדָם, יוֹצְאוֹת מַחֲשָׁבוֹת רָעוֹת, זְנוּנִים, גְּנֵבוֹת, רְצִיחוֹת, 22 נִאוּפִים, חַמְדָנוּת, רִשְׁעָה, רְמִיָּה, זִמָּה, עַיִן רָעָה, גִּדּוּף, גַּאֲוָה, אֱוִילוּת. 23 כָּל הָרָעוֹת הָאֵלֶּה יוֹצְאוֹת מִבִּפְנִים וּמְטַמְּאוֹת אֶת הָאָדָם."

Thoma

New member
מצטרף להצעה

תופעה עצובה הקלות שבה מוציאים לשון הרע בימינו. אני מציע לכל המנאצים שתוקפים את התנהלות הכנסיה בזמן מלחמת העולם ה-2 לצפות בהרצאה הנ"ל. (במידה ואין להם כוח לקרוא ספרים) http://www.barhama.com/PAVETHEWAY/5.html המרצה עומד בראש ארגון יהודי שמטרתו לשפר את הקשרים בין היהודים לכנסייה. הכנסייה הצילה מאות אלפי יהודים וכולם צריכים לזכור את זה. ואידך זיל גמר.

yellow feather

New member
מי נאץ את הכנסיה הקתולית?

השבח לכנסיה על עלילות הדם ועל העלאת יהודים על מוקד בימי הביניים. ולגבי התנהלות הכנסיה הקתולית במלחמת העולם, אפילו לא הזכרתי אותה, התייחסתי רק למעשי הגרמנים בשואה. כמובן, ידוע לי שהאוקריינים והפולנים שהיו ברובם קתולים, לא השתתפו ברצח מיליוני היהודים באירופה, לא התגייסו ל-SS, לא בזזו רכוש יהודי ולא רצחו יהודים במחנותההשמדה וברחובות ובכלל ניצלו את אימי השואה ע"מ להתגייר בהמוניהם. וזה שפה ושם יש יהודי שמתחרפן - טוב, זה קורה לכל העמים והאומות - ע"ע סלמן רושדי.

Thoma

New member
זה לא הופנה ספציפית אליך

את לא היחידה שבאה לכאן כדי לגדף ולהוציא את העצבים שלך. (ועל כן אינך ראויה ליחס אוהד, לא תפקדינו לחנך אותך) זו נראתה הזדמנות טובה להעלות את הנושא. (ומבחינה לוגית, להתחיל עם עלילות הדם ולסיים עם הנאצים זה לערבב מין שלא במינו, עם כל המשטמה שכל אדם משכיל חש כלפי המעשים הללו) המציאות ההיסטורית הרבה יותר מורכבת ואם באמת היית רוצה לדעת (ואף אחד לא מתנער ממעשי זוועה שנעשו בשם הכנסייה) אז לא היית מדברת בטון הזה. דרך ארץ קדמה לתורה.

yellow feather

New member
אה, אבל יש קשר ישיר בין עלילות הדם

ובין הנאצים. לולא הייתה הכנסייה הקתולית "מכינה" את דעת הקהל באירופה במשך 1900 שנה ע"י רדיפת יהודים, הכרזה על יהודים כעל רוצחי ישוע, העלאת יהודים על מוקד, הפצת עלילות הדם, תמיכה בכליאת היהודים בגטאות ועוד כהנה וכהנה, הנאציזם כנראה לא היה שם לעצמו מטרה להשמיד את היהודים והאוכלוסיה הנוצרית באירופה לא הייתה מצטרפת בששון ובשמחה למבצע הטיהור הגדול. אם תסכים להסתכל על מה שארע בשואה, הרי קשה שלא לשים לב שהנאצים רדפו את כל מי שהכנסייה הוקיעה בתור אויבי המאמינים - היהודים, הצוענים, וההומוסכסואלים - מקרה? אין הסטוריון אחד שחושב שזה מקרה. אז נכון, היו כמרים שבתקופת השואה עזרו להסתיר יהודים, לעומתם היו הרבה מאוד כמרים ונזירות נוצריות שלקחו ילדים יהודיים, העבירו אותם על דתם ובסוף המלחמה סרבו להחזיר אותם לבני משפחתם ששרדו בשואה. וכמובן, אף אחד מהנהגת הכנסיה לא קם והתנגד למעשי הנאצים - הם העדיפו לשתוק. זו כמובן הייתה זכותם, אבל אל תצפה ממני לאהוב אותם בשל כך. ואני הייתי רוצה לראות איך היהודי ישוע, שרב עם כוהני בית המקדש בגלל הפיכת חצר בית המקדש לשוק מתיחס למנהגי הכנסיה הקתולית של ימינו.

2 המשפטים האחרונים שלך

מסכמים הכל רובנו כאן מאמינים בישוע בן האלוהים-אלוהים משיח לא בבני אדם ומעשיהם הנתעבים אלא באלוהים הטוב הטהור האהבה זה שהיו וישנם אנשים שעושים בשם זה דברים נוראיים זה חמור ושום מאמין בישוע לא יצדד בזה ועם זאת ידע לפריד ולא להכליל וגם לסלוח כולנו חטאנו

Thoma

New member
האוכלוסיה הנוצרית לא הצטרפה בששון ובשמחה

כי מעשי הגבורה הגדולים ביותר נעשו דווקא מצד נוצרים - אם היו אלה המתנגדים הגרמנים של היטלר שהרבה מהם פעלו גם מטעמי אמונה וסיכנו את חייהם, אם היו אלה מאות הכהנים הקתולים שנספו במחנות המוות (וחלקם הגדול נשלח לשם כי הצילו יהודים) ואם היה זה הממסד הכנסייתי שהציל אלפים. זה שבנאדם מוכר כנוצרי לא אומר שמעשי הרצח שעולל בזמן המלחמה נבעו מאיזה תוכן "נוצרי". הכנסייה אסרה על פגיעה פיזית ביהודים ובמשך רוב ההיסטוריה גם על המרה כפויה של דתם (היו כמובן יוצאים מהכלל כמו המקרה של ספרד). לגבי עלילות הדם - עלילות הדם זו תופעה שצמחה מהעם הפשוט ולא מהכנסייה כמוסד. המוסד הכנסייתי אף פעם לא קיבל את עלילות הדם כאמת. חטאם היה בכך שלא הצליחו לעקור את הסיפורים האלה מהעם הפשוט וזה נכון. אסור לבלבל בין אנטישמיות מודרנית ליחס של הכנסייה ליהודים, כי מקורותיה של האנטישמיות המודרנית (שממנה גם שאבו הנאצים) הם אחרים, ומי שעושה שימוש באמונה הנוצרית כדי להצדיקה עושה זאת על דעת עצמו. כל הגישה שלך היא אופיינית מאוד ליהודים שכל התוכן שיש להם ל"יהודיותם" היא "מה עוללו לנו הגוים".

yellow feather

New member
השואה התרחשה בארצות הנוצרים

מי רצית שיציל יהודים, הבודהיסטים? תבדוק שוב את המקורות שלך, לא רק שהכנסייה עודדה את עלילות הדם, אלא שבתקופות מסוימות אפילו המציאה והפיצה אותן. אני מאמינה במה שאני מאמינה (וזה ממש לא בהשגחה אישית), אבל לא אכפת לי בכלל במה אנשים אחרים מאמינים, מצידי, תאמין שמפלצת הספגטי הגדולה היא שבראה את העולם. מה שצורם לי זה שאנשים מוכנים להצטרף דווקא אל הדת ששמה לה למטרה להשמיד את היהודים או לפחות את היהדות. אני, כשמגיע חג המולד, אני נזכרת בסיפורים של הסבתות שלי על המוני הנוצרים השיכורים שהיו יוצאים לפרוע ב"ז'ידים" - וכומר העיירה צועד בראשם. כך שמוזר לי שיש אנשים המכניסים את ראשם הישר לתוך לוע התנין, מצד שני, אתם לא גרועים יותר מכל נרקומן מצוי או מהחרדים היענו "יהודים". אם נוח לכם, תשארו שם, במוקדם או במאוחר הנוצרים ה"אמיתיים" יטפלו בכם.

Thoma

New member
הכנסייה הקתולית היא לא ארץ

אלא מוסד שהוא מעל לקטגוריות הללו, ואם הכנסייה הזו היתה מעוניינת בהשמדת היהודים לא היה נעשה מאומה כדי לסייע להם. אני לא מזלזל ברגשותיך הכנים ובשנאה שלך כלפי הנצרות ואין לי גם רצון לגרום לך לאהוב אותה, אבל מאחר שאת זו שהתפרצת לביתנו (באופן מוזר אני לא נתקל בחרדים או בנוצרים שנכנסים לפורמים של חילונים/ציונים ומתחילים לשפוך עליהם קיטונות של שנאה) אז אמרתי מה שיש לי להגיד. העמדה הרשמית של הכנסייה כלפי היהודים היא זו שאמרתי בהודעה הקודמת וזו עמדה עקבית מועידת טרנט במאה ה-16 עד ותיקן 2 במאה ה-20. סוטים תמיד אפשר למצוא בכל דת.

למעלה