דילמה קשה לגבי קשר רציני

BlackOutDor

New member
דילמה קשה לגבי קשר רציני

התייעצתי על העניין כבר עם חברות ומס' אנשים, אבל חשבתי לנסות לפנות גם אליכם, אולי למישהו עם נסיון חיים משמעותי יותר מגיל 24 יהיו תובנות.

אז אני וחבר שלי שנינו בני 24, סטודנטים, 3 שנים+מס' חודשים ביחד, קשר רציני ראשון של שנינו. לא גרים ביחד כי אנחנו לומדים באוניברסטאות שונות, אבל מבלים סופ"שים וחגים ביחד. זה הולך להיות קצת ארוך, אני מזהירה מראש.

נתחיל מהדברים הטובים- יש ביני לבין חבר שלי חיבור מדהים, אנחנו מבינים אחד את השני מעולה אפילו בלי צורך לדבר, יש בינינו תקשורת וכנות אמיצה ויש בינינו אהבת נפש עצומה שרק גדלה ומתחזקת ככל שהזמן עובר. מעולם לא הייתי קרובה ככה לאדם אחר ואני מרגישה ביטחון איתו ותמיד מצחיק לנו ביחד וכיף. אני מרגישה שתמיד יש לי מישהו לצידי בשביל כל דבר, טוב, רע, צחוקים, בילויים. הוא דואג לי ותומך בי בכל דבר ואני יכולה לסמוך עליו 100% בעיניים עצומות, אפילו יותר משאני יכולה לסמוך על ההורים שלי.

הבעיה היא שאין לי משיכה כלפיו. כשהתחלנו לצאת ביחד לא העליתי בדעתי שזה ימשיך לכיוון רציני וימשך כל כך הרבה זמן. יצאתי איתו ממחשבה שוואלה, הרבה זמן כבר אף אחד לא התעניין בי, יש לנו דיבור משותף אז למה לא? עניין המשיכה לא היה כזה קריטי בהתחלה, כנראה כי זה הכל היה חדש ומרגש והוא הראשון ששכבתי איתו. כבר שנה וחצי שיש לי אפס חשק מיני איתו, ואפילו להתנשק איתו פחות בא לי. בהתחלה חשבתי שזה הגלולות אבל כבר עוד מעט שנה שאני בלי גלולות והחשק חזר, פשוט לא כשאני איתו.

נמשיך מזה שאומנם אני צעירה אבל מתכננת להתמסד ולהתחיל לקים משפחה כבר בשנתיים הקרובות, אבל..המחשבה על להתחתן איתו מפחידה אותי מאד. יש לי ממש חרדה ואני מרגישה רק שבא לי לברוח כל פעם שאני חושבת על זה. אני כן יכולה לדמיין אותנו חיים ביחד, מנהלים משק בית משותף ואני אפילו חושבת שנעשה את זה דיי בהצלחה, אבל כל פעם שאני מנסה לדמיין את עצמי עומדת לידו תחת חופה מול המשפחה והחברים שלנו, אני פשוט מרגישה שלא, אין מצב, אני ממש לא רוצה לעשות את זה. על לעשות איתו ילדים אני בכלל לא יכולה להעז לחשוב, למרות שאני כן רוצה להיות אמא צעירה ומתכננת שזה יקרה בשנים הקרובות.

רוב מי שדיברתי איתו אמר שזה לא נשמע טוב, שאני צריכה לחתוך, שאני עושה לו עוול שאני בכלל נשארת איתו. הוא אוהב אותי מאד ומתכנן להתקדם בכיוון של חתונה, גם המשפחה שלו בעניין ואוהבת אותי מאד. ההורים שלי לא נראים מתלהבים מהעניין, אבל זה כבר בעיה אחרת, בהם ולא בו. הרבה גם אמרו לי שזה מוקדם לחשוב על זה, אבל כמו שכבר כתבתי אני כן רואה את עצמי מתחתנת בשנתיים הקרובות של קשר רציני, חתונה ומשפחה.

אני כל כך מהססת ולא בטוחה כי כבר חוויתי קשרים עם משיכה מינית מטורפת, אבל שום קשר או חיבור בפן הרגשי (ולכן זה גם לא התקדם משם יותר מדי ונגמר מהצד שני). אז סוף סוף אני מוצאת קשר אמיתי וטוב ורוצה לזרוק אותו לפח? אולי אפשר להתפשר, להבליג, להסתדר בלי, לדמיין דברים אחרים בזמן שאני איתו באופן אינטימי.

אני בדילמות כבר כמה חודשים, כי אני מרגישה שהקשר שלנו בשנה האחרונה באמת תפס תאוצה לכיוון רציני. הטריגר למחשבות שלי היה בעקבות חופשה שלי בחו"ל לביקור משפחתי שפשוט הרגשתי שאני לא מתגעגעת אליו ופחות התחשק לי לדבר איתו. ניסיתי גם וביקשתי ממנו שנעשה הפסקה, התגובות שלו שברו לי את הלב ועד כמה שהיה לי קשה להפסיק לדבר איתו, היה לי יותר קשה להרגיש שאני שוברת לו את הלב ככה והוא לא מצליח להבין למה. ההפסקה נגמרה מאד מהר, הרגשתי שאני מתגעגעת והבדידות חנקה אותי.

אני יודעת שיהיה לנו טוב ביחד. שנוכל לבנות זוגיות מוצקה, בטוחה ושלווה. הוא תמיד יהיה לצידי ולא יעזוב אותי, ולגבי בגידות? אין לי ספקות בכלל ואני סומכת עליו מיליון אחוז. אני יודעת שככל שמתקדמים בחיים, הכי חשוב שתהיה חברות אמיתית. גם האנשים הכי יפים מזדקנים מתישהו וגם חיי המין הכי סוערים נכנסים לשגרה מתישהו. אבל אני פוחדת שאם אחליט שאני כן הולכת על זה, שאני שם 100% בלי להסתכל לצדדים, ברגע האמת, של תכנון חתונה, אתפוס רגליים קרות ואעזוב ואז אתקע בגיל 26-27 לבד, בלי מסגרת זמינה להכיר בה אף אחד (אסיים כבר תואר) וכאילו אתחיל מאפס.

אשמח לשמוע מה אתם חושבים על העניין.

Som30ne

New member
אז גם אני אגיד לך -

שחררי אותו.
אפשרי לו למצוא מישהי שיהיה לה איזה שהוא רגש כלפיו.
מישהי שהוא לא יהיה עבורה רק על תקן טכני, שנועד לספק את המטרות שלה.

גם אני בעד שתיפרדו.

את אוהבת אותו כמו שאוהבים חברה, לא בן זוג. עדיף שתיפרדו ותמצאו שניכם בני זוג שכן נמשכים אליכם ואתם אליהם.

מה שמעניין אותך זה חתונה - אז תתחתני

נראה שזה מה שאת מחפשת שיגידו לך, אז אין טעם לנסות לדבר להגיון שלך. בטח בצורה המכנית והמתמטית שבה את תופסת זוגיות וחתונה.
לכן, לא שאני חושב שיש סיכוי שתביני, אבל אם את באמת אוהבת אותו ואכפת לך ממנו עדיף שתפרדי ממנו עכשיו במקום להשאר שם מתוך רחמים (ואלה רחמים - אל תשלי את עצמך), כי את גורמת יותר נזק. בטח ובטח אם את רואה אפשרות של רגליים קרות לפני החתונה, דבר שירסק אותו לגמרי.

BlackOutDor

New member
תגובה פוגענית

יש לי הגיון בריא, תודה רבה, ואני מבינה מה שאתה אומר וחושבת על זה כל הזמן, אין צורך להתנסח בכזו תקיפות וכעס. לגבי חתונה טרחתי לציין את העניין בהודעה כי אני יודעת שגיל 24 נתפס כגיל צעיר שכל החיים לפניו, אבל אני כן מעוניינת בזוגיות יציבה ובהקמת משפחה, ולא, לא מעניינת אותי החתונה עצמה אלא החיים שאחרי.

ועל אף שתגובתך הרגיזה אותי, אמשיך לנסות להסביר את עצמי ולראות מה שאתה חושב. אם אתה חושש לבחור, אני שקופה איתו והוא מודע למצב, הרבה פעמים היו לנו שיחות על העניין אבל הוא בחר מבחינתו להבליג ואני לא מצאתי את הכוחות הנפשיים להחליט לכאן או לכאן.

האם אתה חושב שיש סיכוי שמשיכה מינית תתפתח קצת יותר (אפילו לא בהרבה, קצת) בהמשך? אולי דווקא אם נתראה יותר זה יעזור? אני מרגישה שאולי המרחק בינינו בחיי היומיום גם תורם לזה, כי הקשר בינינו מבוסס הרבה על טלפונים. אולי יש משהו- התנהגות, משהו במראה, שאני או הוא יכולים לשנות? או שאין סיכוי וצריכה להיות התאמה בסיסית כבר מההתחלה. באחת מהשיחות האחרונות שלנו על המצב הוא החליט שילך לחדר כושר וירד קצת במשקל, בנתיים אין תוצאות אבל אולי בהמשך יהיו וזה יעזור? אני ממש לא יודעת

יש לך אולי הגיון בריא, אבל גם יכולת לא רעה להתעלם מקיומו

את מתעקשת להתעלם מכל הנורות האדומות ומכל מה שכולם אומרים לך ומחפשת איזה קצה חוט או שביב של תקווה להיתלות בו.
את איתו כי לדברייך אף אחד אחר לא הסתכל לכיוון שלך. את מפחדת להשאר תקועה לבד בגיל 26-27. את מוסיפה ש"כבר שנה וחצי שיש לי אפס חשק מיני איתו, ואפילו להתנשק איתו פחות בא לי". המחשבה להתחתן איתו מפחידה אותך ומעוררת חרדות. טסת לחו"ל ואפילו לא התגעגעת (מצב שבו בזוגיות טובה אין מצב שלא מתגעגעים ורוצים לדבר). אבל את בשלך - מתחננת שניתן לך משהו להאחז בו כדי כן להתחתן איתו. כאילו את מנסה לכפות על עצמך חתונה איתו.
אבל אמרת שחתונה זה לא מה שמניע אותך.
אז בואי נצטט לך מדברייך:
"אני צעירה אבל מתכננת להתמסד ולהתחיל להקים משפחה כבר בשנתיים הקרובות"
"אני כן רוצה להיות אמא צעירה ומתכננת שזה יקרה בשנים הקרובות"
"כמו שכבר כתבתי אני כן רואה את עצמי מתחתנת בשנתיים הקרובות של קשר רציני, חתונה ומשפחה"
"הוא אוהב אותי מאד ומתכנן להתקדם בכיוון של חתונה"
"ברגע האמת, של תכנון חתונה"
על מי את עובדת בדיוק? תראי כמה פעמים בפוסט אחד את מדברת על חתונה בהקשר כזה או אחר. ועוד לא הבאתי את כל הציטוטים על ילדים, זוגיות, משפחה ועל כמה הקשר ר-צ-י-נ-י. אז יפה שמה שמעניין אותך זה החיים אחרי החתונה. אבל בשביל חיים אחרי חתונה צריך חתונה. וכל מה שאת מדברת עליו זה חתונה. אה. ולהיות אמא צעירה. זאת השאיפה שלך בחיים?
כי כל מה שמניע אותך זה שהקשר תפס תאוצה והוא רציני. באמת אחלה סיבה להתחתן. רק כי הקשר רציני.

אז תני לי להגיד לך. זה לא קשר טוב. קשר בלי משיכה פיזית הוא גרוע בדיוק כמו קשר בלי משיכה מנטלית.
ומצטער להגיד לך, אבל הוא נשמע בחור די מסכן, אם למשמע רצונך בהפסקה נשבר לו הלב עד כדי כך שריחמת עליו וביטלת את הרעיון, ואם העלית את ענין חוסר המשיכה בפניו והוא עדיין נשאר, אז מה עוד יש להגיד. ואגב, גם את מראה סימני נואשות כמוהו. כמו שכתבת הוא הראשון מזה הרבה זמן שהתייחס אלייך. ולמרות שנקרע לו הלב בהפסקה גם את הפסקת את ההפסקה כי הרגשת בדידות נוראית. כאילו בלעדיו אין לך כלום.
אני לא רואה הרבה סיכוי לקשר שלכם. אז מילא אני, אבל קרובים לך אמרו לך את זה ואת מתעקשת להשאר. קשה לי להאמין שזה נובע מהגיון כלשהו. ואם כן הוא בטח לא הגיון בריא. אלא מה שקוראים היגיון (רציונליזציה).
דרך אגב, הוא לא צריך להוריד גרם במשקל. בחרת בו ככה? נכנסת איתו לקשר ארוך טווח? בעיה שלך. את לא היית רוצה שהוא יגיד לך פתאום לשנות משהו במראה שלך כי הוא לא נמשך אלייך. זה משהו אחד שמישהו משתנה תוך כדי הקשר ולגיטימי להעיר לו על זה, וזה משהו אחר כשהוא ככה מלכתחילה.
ואגב. אני רחוק מלכעוס.
ואם את נפגעת אז צר לי, אבל ככה אני מגיב לאנשים שמתעקשים להתכחש למציאות ולכאלה שמסתכלים על חתונה ילדים ומשפחה כעל מטרות במקום כעל תוצרים טבעיים של זוגיות בריאה ולא כאלה ששמים להם לוחות זמנים. ומה שיש לכם זה זוגיות של רחמים פשרות ושכנוע עצמי ופחד מבדידות.

BlackOutDor

New member
אכן חותך בבשר החי

אני מתעקשת להישאר כי הקשר בינינו הוא טוב, אוהב וחם למרות שאתה לא רואה אותו ככזה, ואכן, אני מנסה להתלות ולשמוע דיעות ועצות שאולי כן יוכלו לשפר או לשנות את ההרגשה שלי בנוגע לפן מסוים ביחסים (מהותי אומנם, אבל לא נואש כמו שאתה מתאר), אני לא רואה רע בנסיון לעבוד על זה ולא לחתוך מיד.

הוא אכן העלה במשקל מאז שהתחלנו לצאת, חבל שאתה לא מוודא זאת קודם.

לשאלתך, כן, להיות אמא זה שאיפה שחשובה לי מאד בחיים, ואני לא רואה בזה שום רע ומצטערת אם זה לא תואם למערכת הערכים שלך.

אסיים פה להיום, ערב טוב.

כמו שכתבתי - אין טעם לדבר להגיון שלך

תראי כמה אנשים אומרים לך פה שאין סיכוי ואת ממשיכה להתעקש.
הטיעונים שלך איבדו קשר עם המציאות.
את מדברת על כמה הקשר טוב אבל את זו שמתלוננת על חוסר המשיכה כגורם שתוקע מקלות בגלגלי הזוגיות מבחינתך. את זו שנותנת לזה משקל (ואגב, בצדק מבחינתי). את זו שתיארה את זה כמשהו שמרתיע אותך (בלשון המעטה) מלמסד את היחסים איתו.
ברור שזה לא רע לנסות לעבוד על הזוגיות ולא לחתוך מיד. אבל א. את כבר שנה וחצי מעבר לגבול ה'לחתוך מיד', אז מה הקשר? וב. לעבוד על מה בדיוק? על עצמך בלשכנע תצמך להיות איתו למרות חוסר המשיכה? מה זה אם לא נואשות כשאת הולכת נגד הטבע של עצמך?
בואי נשאל ככה - אם הוא עכשיו חוזר למשקל ההתחלתי שבו הכרת אותו - זה ישנה משהו במשיכה שלך אליו?
והערה בנושא הזה. את באה אלי בטענות שלא וידאתי קודם אם הוא העלה במשקל או לא. לכתוב פוסט שלם על העדר משיכה בלי לציין את זה שהוא העלה במשקל, זה כמו לכתוב פוסט שלם על חוסר אמון בלי לציין שהיתה בגידה.
אבל לי נראה שהמשקל שלו פחות קריטי והוא סתם איזה משהו שנוח לך להאחז בו. כי עובדה שכתבת בפוסט הראשון שלך "עניין המשיכה לא היה כזה קריטי בהתחלה". כלומר כבר מלכתחילה לא נמשכת אליו מי יודע מה.
ולסיום - אין רע בלרצות להיות אמא צעירה ולהתחתן צעירה. יש רע כשזה מעוור את מי שאלה המטרות שלו והוא מתרכז בלהשיג אותן ויהי מה גם אם המציאות טוענת אחרת. כי אז גם אחרים נפגעים מזה.
אני גם אסיים פה כי כמו שכתבתי בתגובה הראשונה שלי - אין טעם לדבר להגיון שלך.
אבל בכל זאת ביקורת בונה - לדעתי את צריכה לכתוב פוסט חדש ולבקש תגובות רק ממי שיש לו עצה איך כן להמשיך בקשר. כאילו מילא איתנו, אבל לפחות תהיי כנה עם עצמך.

את מתארת פה דילמה קשה ביותר

מצד אחד, לכאורה מצאת את "האחד". יש אהבה גדולה והבנה וחברות. כל הפרמטרים החשובים לזוגיות מוצלחת לשנים הבאות קיימים שם.
מצד שני, הדבר החשוב ביותר שמבדיל בין זוג ידידים לזוג אוהבים הוא משיכה, רצון לקרבה, תשוקה.
אם היית אומרת שמין זה לא מרכיב חשוב בחייך, הייתי אומר לך. לכי על זה.
יש זוגות שפחות חשוב להם מרכיב המשיכה מאחרים.
אבל את מתארת פה מצוקה אמיתית שבה את נקרעת בין הרצון "לסגור עניין" עם מי שלדעתך יהיה הבן זוג המושלם ("אני יודעת שיהיה לנו טוב ביחד. שנוכל לבנות זוגיות מוצקה, בטוחה ושלווה. הוא תמיד יהיה לצידי ולא יעזוב אותי")
לבין הבנתך בתת המודע או אולי במודע שלא תהיה פה זוגיות מוצקה כמו שאת מתארת כי בעצמך ציינת שלא התגעגעת אליו כשהייתם בריחוק, לא בא לך להתנשק איתו, אפילו ביקשת לעשות הפסקה.
את עושה לעצמך גם דיסונס קוגנטיבי ש"הכי חשוב שתהיה חברות אמיתית. גם האנשים הכי יפים מזדקנים מתישהו וגם חיי המין הכי סוערים נכנסים לשגרה מתישהו" אבל הרי את יודעת שזה קשקוש.
כי אם מתחילים בנקודת הפתיחה עם כאלה תחושות, אין לכם סיכוי.
נישואים נוחים הם יהיו, תהיה חברות אבל כל החיים את תשארי בתחושה שפספסת משהו חשוב מאוד. תמשיכי לפנטז על הגברים הקודמים שאיתם היתה לך מערכת רגשית ותשוקה עזה.
הוא יהיה הידיד שלך שנשוי לך.
אחר כך יגיעוהילדים וכבר לא יבוא בחשבון להתגרש.

אז אני מציע לך עיצה ידידותית. תהיי פיירית כלפיו וגם כלפי עצמך ותלכי ליעוץ עם מישהו מיקצועי, כי לדעתי את לא מסוגלת לעזוב את הבחור בעצמך.
אני מזהה פה גם מרכיב של רחמים וזה חבל.
"התגובות שלו שברו לי את הלב ועד כמה שהיה לי קשה להפסיק לדבר איתו, היה לי יותר קשה להרגיש שאני שוברת לו את הלב"
את לא מתחתנת עם מישהו שאת לא רוצה כי נשבר לך הלב מלעזוב אותו.
אם לא תעשי את הצעד הזה, אני צופה שבסוף תתחתנו ועוד כמה שנים תבואי לאחד הפורומים ותתלונני שאת מתוסכלת.
את מוזמנת להכנס לפורומים כמו "זוגיות במשבר" ולקרוא פוסטים של נשים שכבר עשו את הטעות שאת הולכת לעשות. שחיות ביובש רגשי ומיני, עושות ספורט באובססיה על מנת למלא את החוסר האיום במערכת הזוגית.
וכולן מתארות את הבעל כאיש מקסים, חבר נהדר, אבא נהדר לילידם.
אבל בזה זה מסתכם.
חבל. את צעירה. תחפשי מישהו שיגרום לך לפרפרים בבטן. מישהו שיגרום לגרון שלך להתייבש כשתנסי להוציא מילה מהפה.
אחד שיהיה גם חבר טוב, גם מאהב מדהים.
אגב, גם בגיל 30, 40, 50 יש מסגרות זמינות להכיר. כל פעם המסגרות משתנות.
בהצלחה

BlackOutDor

New member
תודה רבה

תודה רבה על התגובה האמפתית והרגישה.

מעולם לא הרגשתי משיכה מטורפת אליו, אני חושבת שאפשר להגדיר בהתחלה שהמשיכה היתה פרווה, כלומר לא לכאן ולא לכאן. זה לא עצר אותי בהתחלה והייתי מעוניינת ביחסים מיניים איתו, בניגוד למצב עכשיו שרק פעם ב.. אני באמת מרגישה חשק.

כפי שכתבתי לתגובה שמעל, האם את חושב שיש דברים שניתן לעשות כדי שמשיכה מינית תתפתח? מבחינת שינוי במראה או שינוי בהתנהגות, גם שלו וגם שלי? האם אתה מכיר מקרים כאלה? חברה קרובה שלי כשהתחילה לצאת עם בחור לא הרגישה שהיא נמשכת, אבל חודש מתחילת הקשר כבר הרגישה מאוהבת מעל הראש, היא לא יודעת להסביר לי מה גרם לכך. כבר סיכמנו שהוא ינסה לרדת במשקל ולהתאמן בחדר כושר, אולי זה יעזור...האם אתה חושב שיש סיכוי או שחבל על הזמן?

אם אכפת לך ממנו ולו קצת......

אז תעזבי אותו! מגיע לו (וכל אחד) מישהי שתאהב אותו מכל הבחינות, הנפשית והפיזית, מישהי שגם תימשך אליו. זה מן הסתם יכאב לו מאוד אם תעזבי אותו וישבור ליבו, אך לטווח הארוך הוא רק ירוויח מזה ואת תעשי איתו חסד. כך תהיה לו אפשרות להכיר מישהי שבאמת תאהב אותו.
וגם לך זה לא טוב להשאר איתו, אם תתחתנו תהיי מתוסכלת כל החיים ולבסוף או שתפזלי כל הזמן לצדדים ובסופו של דבר תבגדי, או שבסופו של דבר תתגרשו. אז למה להכנס מראש למצב אבוד??? את עדיין צעירה ויהיו לך מספיק הזדמנויות להכיר. האוניברסיטה היא לא המקום היחיד בחיים להכרויות....

סיגלית 2014

New member
מנהל
כבר עניתי לך בפורום השכן לפני יומיים

אבל לאחר קריאת התגובות כאן, יש לי מה להוסיף.
יקירה, את רוצה לשמוע חוות דעת של אנשים עם ניסיון חיים, לקבל יותר תובנות. גם לאחר שמגיבים לך, את חוזרת על אותן השאלות. אולי אוכל לתת לך ראייה נוספת של אישה אבל עם טיפונת יותר ניסיון ממך.

ראשית, משהו כללי: יסלחו לי כל המגיבים, מבלי לפגוע חלילה, כל אחד ענה לך על פי מה שהוא חושב, ו/או על פי הניסיון שלו. כל אחד בצורה אחרת ובשימוש של אוצר מילים שונה. עזבי עכשוו את הצורה והתמקדי בתוכן! למעשה קיבלת מכולם כאן את אותה התשובה. להמשיך עם הקשר הזה ולמסד אותו זו טעות.
שנית, צר לי, אבל גם אני רואה פה משהו נואש שלך. את מנסה למצוא פתרונות מתחת לאדמה בניסיון לעבוד על קשר של יותר מ-3 שנים. שלוש שנים! ולדעתי את מנסה להימשך אליו בכל כוחך מתחילתו. על פי הכתיבה שלך לא הייתה משיכה מהתחלה.
ולשאלות שהעלית:
כאשר יש אהבה (אהבה אמתית) ויש משיכה, שינוי במשקל, לדעתי לפחות, לא אמור לשנות את האהבה או את המשיכה. ושימי לב שבהודעתך הראשונה כתבת גם על גילויי אהבה באופן כללי: לא בא לך להתנשק איתו. יש הבדל בין גילויי אהבה ליחסי מין.
להיות אמא זו שאיפה של המון נשים. גם לי הייתה שאיפה כזו, להיות אמא צעירה (ובגיל הרבה יותר צעיר משלך) . יש גם שאיפה להישאר בריאים עד המוות. אבל מה לעשות, יש דברים בחיים שאין לנו כל כך שליטה עליהם. אי אפשר לעמוד עם סטופר ביד ולהגשים כל שאיפה שיש לנו במועד שתכננו אותה. יכול להיות מאד שאת מוכנה נפשית להיות אישה נשואה ואמא אבל כדי להגשים את השאיפה הזו צריך להיות גם בקשר הנכון.
ולשאלת השאלות. האם משיכה מינית יכולה להתפתח עם הזמן. הדוגמא שנתת לא רלוונטית כי לא מדובר בקשר ארוך כמו שלך. אצלך לא התפתחה משיכה כזו לאחר חודש וגם לא לאחר 3 שנים. ולכן, לדעתי גם שינוי במראה לא ישנה הרבה. ולגבי שינוי בהתנהגות, זו שאלה בכלל לא הגיונית כי את מפארת אותו ואת התכונות שלו מפה ועד להודעה חדשה. אז לאיזה שינוי בהתנהגות את מתכוונת?
לא תוכלי לקבל תשובה חד משמעית. יש מקרים שכן, אבל יש כאן סיכון לעומת סיכוי ולדעתי (על פי מה שכתבת עד עכשו) הסיכוי הוא נמוך.
האם היית רוצה לקחת את הסיכון ולאמלל אתכם?
חשבי בצורה בוגרת ואחראית ושיהיה מכל הלב בהצלחה בכל החלטה שתקחי.

BlackOutDor

New member
תודה רבה

תודה על התגובה העניינית, מעריכה את זה שטרחת לשלוח הודעה נוספת (צודקת, תכנתתי להגיב לך בשרשור הפורום המקביל ולא עשיתי זאת עדיין) !

את צודקת בכל מה שאת אומרת, אני ממש לא משלה את עצמי, גם אם זה אולי מתפרש ככה בפורום. אני יודעת שזה לא מקום שהוא טוב לאף אחד מאיתנו (גם לא בשבילו, למרות שהוא לא רואה את זה ככה עכשיו).

זה מאד קשה לעזוב מקום כל כך אוהב ותומך ולכן אפשר להבין את הנואשות שלי לחפש בכל זאת עצה אם יש משהו שנוכל לעשות כזוג כדי לשפר זאת או מישהו עם ניסיון אמיתי במה שאני חווה.

כן, בתחילת הקשר לא היתה משיכה מטורפת (כזו שכן חוויתי קודם), היה איזהשהו משהו, שהוא הרבה יותר טוב מעכשיו. אהבתי את ריח הבושם שלו עליו ואת המגע שלו, רציתי שנהיה ביחד באופן אינטימי, אבל לא היו מצידי פרפרים והתרגשות. חצי שנה לאחר שהתחלתי ליטול גלולות החשק המיני הכללי שלי ירד למינוס. ניסינו כל מיני דברים שונים וחדשים ביחסים בינינו ובסוף הגעתי למסקנה שזה כנראה הגלולות. כמה חודשים לאחר שהפסקתי הרגגשתי שחזר לי החשק המיני, אבל לא כשאני איתו. לכן אני מבולבלת מהמצב, שלא משתפר כבר הרבה זמן. הוא השלים איתו, איכשהו, כנראה דרך הדחקה, ואני נותרתי בסערה, כל יום מרגישה משהו אחר.

סיגלית 2014

New member
מנהל
אין על מה, אבל יש פה עוד עניין חשוב

אם את טוענת שהייתה משיכה בהתחלה, ו"ניסינו כל מיני דברים חדשים ביחסים בינינו ובסוף החלטנו למסקנה שזה כנראה הגלולה" אומר שלא ניסיתם הכל. יש צעצועי מין, תלבושות, משחקים, אווירה שאפשר לשנות בכל מיני דרכים ואם רוצים עוד יותר להרחיק לכת יש גם סקסולוג וטיפול מיני.
את יכולה לנסות אבל במקרה שלך אני חושבת שזה מיותר, לא רק בגלל כל הדברים שכתבת על עצמך אלא עוד משהו שציינת באחת ההודעות שלך. התאפקתי וקיוויתי שגבר יענה לך על זה.
דבר ראשון, עם כל הניסיון שלי בחיים לעולם לא שמעתי על הביטוי שהשתמשת בו, "משיכה פרווה". לא הבנתי למה הכוונה כשכתבת :"משיכה הייתה פרווה, לא לכאן ולא לכאן". וזה לא עצר אותך בהתחלה והייתי מעוניינת ביחסים איתו. או שיש משיכה או שאין. אני לא מקבלת "לא כל כך" תשובה.
אבל זו דעתי.
שנית, ועוד יותר חשוב, "הוא מודע למצב, הרבה פעמים היו לנו שיחות על העניין אבל הוא בחר בחינתו להבליג. ואני לא מצאתי את הכוחות הנפשיים להחליט לכאן או לכאן".
עכשוו תאמרי לי גברתי הצעירה, למה שגבר צעיר עם משיכה מינית בריאה יבחר להתעלם ולהבליג על העובדה שהאישה שהוא רוצה למסד את הקשר איתה לא נמשכת אליו מינית בכלל.
רק הנקודה הזו מעלה סימני שאלה רבים:
אולי גם הוא חושב שהמשיכה שלך אליו תיבנה עם הזמן?
אולי יש לו בעיות בחשק המיני בכלל?
אולי גם הוא לא נמשך אליך?
אולי הוא תופס אותך כאישה שמתאימה לזוגיות מוצקה שלווה ובטוחה לגידול ילדים, אבל יש לו, או תהיה לו, מישהי מהצד לריגושים המיניים?
אני במקומך הייתי עושה חתיכת "חושבים" כי רק העובדה הזו גורמת ללא מעט תהיות.

BlackOutDor

New member
תסמכי עליי

אין מצב בעולם שהוא לא נמשך אליי או מתכנן לחפש מישהי מהצד (לפחות כרגע, לא יודעת לנבא מה יקרה בעתיד), תסמכי עליי ב100%, הוא ממש לא כזה. הוא נשאר איתי, מבליג ומדחיק, כי הוא אוהב אותי מאד, לא רואה את החיים שלו בלעדיי, ומוכן להיות איתו בכל מחיר (מילים שלו, לא שלי), גם אם זה אומר שנשכב הרבה פחות מאשר בהתחלה ושהוא זה שיצטרך ליזום תמיד. הוא נמשך אליי בטירוף, הוא מפגין את זה והגוף שלו מפגין את זה. אין לו בעיות בחשק המיני.

מבחינת משיכה פרווה אני חושבת....לא בטוחה...שבאופן פיזי לא הייתה לי כלפיו משיכה, אבל הדרך בה הוא התייחס אליי גרמה לי כן לרצות להיות איתו. אולי סוג של mind over body. בסך הכל בתחילת הקשר היה לנו סקס מדהים וכיף. זה לא שעכשיו אני סובלת בסקס, אני פשוט מרגישה שלא בא לי בכלל רוב הזמן כשאנחנו ביחד (אבל כשאני לא איתו אז כן בא לי. משהו דפוק).

אבי 200

New member
עניין של זמן

1 כל העצות כאן תיקחי בערבון מוגבל ועדיף שתסמכי על ייעוץ מקצועי כי את תצטרכי להתמודד על ההשלכות של ההחלטה ואין כמו מישהו שרואה אתכם ושם ומנתח לפניכם אתת התשוקות המוסתרות והגלויות.
2 כתבת שהוא נמשך אלייך זה נכון אבל את מבינה שזה לא הולך להיות לנצח ויום אחד זה יירד לו והוא ירגיש שהוא נותן אהבה בלי לקבל ואז או שהוא יעזוז או שהוא יבגוד במישהי שכן תראה לו אהבה וכך תישארי בלי כלום באמצע החיים כך שאת חייבת להחליט או לשנות וללכת לטיפול שישפר את חיי המין שלך או לעזוב עם כל הכאב הכרוך בזה.
3 לא הבנתי מדברייך האם כשאת לא איתו את נמשכת אליו מינית או ולאחרים כי זה לאחרים אז המצב לא משהו.

סיגלית 2014

New member
מנהל
אני מתנצלת ואולי מישהי שחוותה

יכולה להבין אותך, אבל לי עדיין קשה להבין מה זה "איזשהוא משהו",
או
"באופן פיזי לא הייתה לי משיכה כלפיו אבל הדרך בה הוא התייחס אליי גרמה לי כן לרצות אותו". אם את רוצה אותו אז את נמשכת אליו.את מתארת משהו שדומה לאיזה סטוץ שלאחריו את לא מבינה בכלל איך נמשכת לבחור ולא משהו שקרוב לקשר מיני בזוגיות. אני לא אומרת שהכל נשאר כך לאורך שנים. יש עליות ומורדות במיניות, כמו בכל דבר בחיים. אפשר להצית את התשוקה חזרה, אבל לא נראה שהיא הייתה קיימת מלכתחילה.
mind over body? סקס מתחיל בראש, יקירה. לא באיזור בין הרגליים.
אולי את צריכה לבדוק את מה שאת מתארת, שאת מרגישה שלא בא לך כשאת איתו אבל שאת לא איתו את "מתעוררת". בזמן שאת מרגישה כך, תעשי ניסיון, תרימי אליו טלפון ותבקשי שיגיע או תפתיעי אותו. תבדקי אז איך את מרגישה.

v1c2

New member
הוא נשאר כי אין לו בטחון עצמי בתחום הזוגיות

והוא כן נמשך אליה, אבל פוחד באופן נואש לאבד אותה, כי הוא חושב שלא ישיג מישהי אחרת. אז הוא בוחר להשאר במצב בו הוא אתה, רשמית, גם אם לא ממש פיזית. הוא לא מאמין שהוא יכול להשיג טוב יותר. גם הוא, כמוה, צריך עבודה על עצמו.

lisssmore

New member
ממש הסיפור שלי.

הבחור היה הראשון שלי בהכל. החבר הרציני הראשון, הסקס הראשון, האהבה האמיתית הראשונה...
ואחרי בערך שלוש שנים הפסקתי להימשך אליו כמעט לגמרי. לקח לי יותר משנה להחליט סופית שזה לא זה ולשחרר אותו.
הוא בכה המון, רצה שאחשוב על זה... ואני הייתי נוראית. אפילו לא אמרתי לו מה הסיבה האמיתית לפרידה.
&nbsp
שלוש שנים אחרי ואני לא מתחרטת לרגע.
לקח קצת זמן, אבל היום הוא אפילו אחד החברים הכי טובים שלי

הבנו שזה היה קשר של ילדים, של התנסות ראשונה... אבל שממש אין סיבה ללכת כל החיים איתו. ונהדר לשנינו.
&nbsp
לא מבטיחה לך שככה זה יגמר במצב שלך,
אבל אם הייתי מתחתנת איתו הוא היה סובל אפילו יותר ממה שהוא סבל ואני יכולה להבטיח לך שזה כן יקרה במקרה שלך. כשאין משיכה, התסכול יוצא... ואת ממש לא רוצה לבגוד בו בשום שלב (למרות שאת בטוחה שזה לא יקרה. אין לדעת!)
&nbsp
בהצלחה בכל מקרה

BlackOutDor

New member
תודה רבה

מעריכה מאד את השיתוף שלך, קיוויתי מאד לקבל תגובות מאנשים שמכירים את המצב מנסיון אישי ומה קרה עם זה. הסיפור שלך מעודד אותי, תודה

למעלה