דילמה קשה מאוד!

A m i r 17

New member
דילמה קשה מאוד!

כרגע אני תלמיד כיתה יב', התחלתי מיונים לטייס וזה באמת החלום הכי גדול שלי, להיות טייס, אבל הבעיה היא שאני נוגד את כל העקרונות של הצבא ואני ממש לא רוצה להתגייס. עכשיו השאלה היא מה לעשות, לוותר על החלום ואולי על הקצוע האידיאלי שלי לעתיד או שמא לוותר על העקורנות שממש חשובים לי?

greenor

New member
אל תדאג...

עם גישה כזאת הדילמה שלך תיפתר במהירות רבה מאד, ע"י הגורמים הראויים לכך

Mיקי_

New member
השיקול הוא לגמרי שלך

ללמוד להיות טייס לא חייבים דווקא בישראל, ולא כל מסלול טיסה מתחיל בבסיס בצבא. אם העקרונות שלך חשובים לך כפי שציינת דבוק בהם. אך אם העקרונות הללו חושבים פחות מנוחות של המסלול של "לשרוד" טייס ואח"כ אולי להפוך גם לטייס במקצוע. לך ועשה זאת. אתה צריך לזכור שעם המצפון והמוסר שלך ועם ההחלטות שאתה עושה עכשיו תאלץ להתמודד למשך כל ימי חייך לכאן או לכאן. לכן אני מציעה לך לחשוב על כך טוב. וזכור שתמיד יש לך ברירה.

רגע... לא הבנתי משהו...../images/Emo26.gif

החלום שלך זה להיות טייס, או להיות טייס בחיל-אוויר? כמו שמיקי אמרה, אפשר ללמוד טייס במסגרת אזרחית - אבל זה דבר שונה לגמרי מלהיות טייס בצבא - גם במהות וגם טכנית. אם אתה רוצה להיות טייס פייפרים ולרסס שדות חקלאיים זה מצריך ידע שונה מאשר אם אתה אמור לנווט מסוק בלילה כדי לחלץ כוח-גולני שנתקע מעבר לגבול. גם להטיס בואינג אזרחי לפריז זה שונה מלהנחית הרקולס בסודן כדי לעלות ארצה אלפי אתיופים. בקיצור - אם החלום הוא להיות טייס אזרחי - אין שום בעיה. קורס טייס אזרחי יפתור לך את הבעיה. אם החלום הוא להיות טייס צבאי - תופתע לגלות שהרוב המוחלט של משימות חיל-האוויר לא קשור בהרג והרס - אלא ההפך הגמור.

A m i r 17

New member
תודה לכם...

אבל grenoor צודק, הפסיכולוגים בירפ"א ב' קולטים טוב את הבן אדם ובטוח אני לא אעבור אותם כי הם בטח יקלטו שאני פצפיסט גם אם אני לא יגיד להם... אתם צודקים בקשר לקטע זה הקורס טיסה אזרחי... אני מקווה שבסוף הכל יהיה טוב

yossi018

New member
אתה צריך לעשות את השיקולים לבד...

אני אדם שממש לא פצפיסט, בדיוק ההיפך, הציעו לי ללכת ולעסוק במחשבים בחיל האויר (העתיד מובטח) אבל העדפתי להיות לוחם במדינה שכ"כ חשובה לי... נכנסתי לכאן משום שאני מפקד מעו"ז בתנועת בית"ר בבית-שמש (או קומינר או רכז - איך שלא תקראו לזה) ואני מחפש מכתבי סרבנות (אני בונה פעולה גדולה לבוגרי התנועה)... במקרה גם קראתי את ההודעה שלך... קודם כל, אני רוצה להכריז שלא יגידו אחרת שאני מתנגד לכל פעולה של סרבנות ואני אפעל כדי שהתופעה הזאת תעלם מהארץ לפני שיהיה מאוחר... בקשר למה שאמרת, אני חונכתי כדי לעמוד על העקרונות שלי ולפעול עפ"י מה שאני מאמין... אני פונה אליך אמיר, ואומר לך שתעשה מה שטוב בשבילך לפני שיהיה מאוחר, כי מכתב סרבנות מטייסים קרה בעבר וזה רק פגע באופיו של הצבאא וחיל האויר... עדיף כי תשרת כג'ובניק שבא פעם בשבוע לצבא (למרות שזה נוגד לעקרונות שלך) מאשר תבייש מסגרת שלמה (ואני מאמין שאין לך הכוונה לעשות זאת) מקווה שתכך את זה לתשומת ליבך, יוסי. נ.ב. איפה יש פה מכתבי סרבנות??????????

yair abitan

New member
תל-חי !

עוד אחד רציני בפורום נ.ב אני בוגר 4 קורסי הדרכה של בית"ר

yossi018

New member
תל חי!

אני מפקד מעו"ז בבית-שמש והשם שלך מאוד מאוד מוכר לי... הייתה בקורס של לפני שנתיים?

yair abitan

New member
אני גר בשקד אם זה עוזר לך...

אבל אני כבר משוחרר ואת הקורס האחרון שלי (קורס א') עשיתי לפני 5-6 שנים בערך....

yossi018

New member
אה וואלה?

מעו"Z שקד אמור להגיע לשבת קרובה בבית-שמש... בקיצור אתה מוזמן לחנוכת המעו"ז ע"ש יוסף זרד ז"ל אצלנו בבית-שמש, זה יוצא בט"ו בשבט, 7.2.04 בע"ה אמורים להגיע בית"רים מכל הארץ, ח"כים ושרים... וכמובן נציגי המשפחה...

yair abitan

New member
אני אדבר בע"ה עם מפקדת המעוז

שלנו (דקלה) למרות שאני לא מעורה כ"כ בנעשה בבית"ר ואולי אגיע איתם ביחד...

למעלה