דילמה קשה - עזרת הנשואות הטריות

TIFS

New member
דילמה קשה - עזרת הנשואות הטריות

אתמול חזרתי אחרי פגישות עם צלמים לחתונה. אני זאת שמטפלת בנושא כי הוא טוען שהוא לא מבין והוא לא יראה הבדל בין צלם לצלם ובעבר היה ויכוח בנושא ופשוט ירדתי מזה הבנתי שהוא גם לא צריך לבוא לכל הפגישות ושיבוא רק בסגירה. וזה בסדר מבחינתי. אבל שחזרתי ושיטפתי אותו בהתלהבות ובמה שראיתי (לא פגישה ראשונה דרך אגב). הרגשתי חוסר עניין ואפטיות מצדו. המשכתי לספר ויותר מאוחר אמרתי לו שהגישה שלו לא לעניין. אני חוסכת ממנו את כל הפגישות והתרוצצויות (גם בדברים אחרים) לוקחת אותו רק לפגישת סגירה אבל לפחות שיהיה קשוב. יהיו עוד הרבה דברים בחיים שיעניינו אותי יותר ולהיפך ונצטרך להקשיב זה לזו. בכל אופן באיזה שהוא שלב אני שמעתי אותו אומר אם אנחנו כ"כ מתווכחים ואת לא מרוצה מרמת העניין שלי בחתונה אז עדיף להתחתן ברבנות וזהו. הוא טוען שאני הצעתי רבנות אני טוענת שהוא הציע (לא ניכנס לזה). בכל אופן אמרתי לו אם ככה אז לא הולכים לרבנות אני עושה את החתונה בשביל הכיף שבזה לא כי אני צריכה את החוק שיכריז עלינו כזוג. אם ככה בוא נחייה את ה - 50 שנה הבאות בלי רבנות בלי חתונה בלי כלום. כמובן שהוא לא מעוניין בכך ואז נכנסנו לוויכוח שטענתי שהוא צריך את החוק להגדיר עלינו כזוג ושווים אבל הוא לא מעוניין בחוק להגדיר ביננו חלוקה (ז"א הסכם ממון). הויכוח התמשך הוא בא ביציאה, אני מוכן לכתוב על דף ביננו ללא שום חתימות הסכמות בנושא ממון. השבתי שבאותו דף פשוט נכתוב אחד לשני שאנחנו מהיום בעל ואישה ונגמור אם הסיפור. בלאאאאאאגן!!!!

אלפית

New member
הייתי שם!

דבר ראשון, הייתי מייעצת לך לקחת נשימה עמוקה, ולהרגע ... את במערבולת של רגשות, וזה מובן, אבל ממרחק של זמן ורגש הדברים הם לא כל כך גרועים כפי שהם נראים ... מניסיון, וגם ממה שראיתי ושמעתי אצל אחרים, להרבה זוגות התק´ שלפני היום הגדול היא מאד מאד מלחיצה. יש הרבה מריבות על מה שסובב סביב הארוע, מה שהוא מייצג, ובאותה הזדמנות גם על המון נושאים אחרים כי האווירה כבר טעונה וכל דבר פעוט מביא לפיצוץ. הבשורות הטובות הן שאחרי החתונה מגיעה יופי של תקופה, הרבה יותר רגועה (לפחות מנסיוני). אז שבי לך בשקט, תחשבי מה מציק לך, מה את רוצה, איפה את מרגישה שאת חייבת שהוא יוותר לך, ואיפה את מוכנה לוותר לו, ואחר כך, כשתרגישי מספיק רגועה, דברי איתו, ואז תנסו ללבן את הדברים החשובים שמהווים אבני נגף. הכי טוב אם תוכלי לדבר עם חברה או אדם קרוב שמכיר את שניכם. זה לא תמיד פשוט לדבר על זה, לא חייבים גם לחשוף הכל, רק כמה highlights. זה עוזר, כי אדם שמכיר את שניכם ואת הקשר בינכם מסוגל לגרום לך לראות את התמונה טיפה אחרת, ובעיקר בפרופורציות הנכונות, וזה הכי עוזר, גם להרגשה הכללית וגם כדי להבין איך לטפל בדברים בצורה נכונה ומועילה. שיהיה רק טוב! א.

קארין ב

New member
אולי תפתחו דף חדש

תשבו רגועים על כוס קפה (או תה) ותתחילו לדבר - מה שניכם מעדיפים - איזו סוג של חתונה, על מה להוציא יותר, מה הכיוון הכללי...וכו´ וכו´. תנסו להתפשר, להבין אחד את השני. גם לי בהתחלה היה קשה להניס את בעלי לעניינים, אבל עם הזמן זה עובר להם. תראי לא צריך ללכת לראות 20 צלמים, תעשו סנון ותבדקו 3 או 4. כנ"ל די ג´יי - אחרי המלצות וטלפונים , תלכו לראות 2 או 3. זה מספיק - תאמיני לי גם ככה זה קשה כל הריצות האלה. אחרי שסגרתם עם הנותני שירותים האלו (מקום הבנתי שכבר יש..), רב הלחצים יורדים, ואז יש זמן לקחת אוויר ולנוח. אח"כ כל מה שקשור אלייך - קחי חברה או אחות או אמא והחתן יידאג לעצמו. העיקר תנו ספייס אחד לשני, תנסו להנת גם מההכנות. אני הייתי באטרף שלושה שבועות לפני החתונה (הייתה גם חינה) והתחלתי לבכות כדי לשחרר לחצים, זה עזר והמשכנו בכיף. אז רבתם קצת....לא נורא גם זה קורה.

TIFS

New member
תגובה

שלא תביני לא נכון אני לא הולכת מההתחלה ל -20 ספקים אלא רק 3-4. וגם להם אני הולכת לבד ובוחרת ורוצה שיבוא רק לסגירה כי הוא טוען שהוא לא מבין, לא רוצה להבין וסומך עלי. בסדר אין בעיה. אבל תקשיב תראה התעניינות ואם הפתרון הכי קל לו זה לבחור בדרך הקלה של להתחתן ברבנות אז מה זה אומר עליו איך הוא מתמודד עם דברים שהם לא הכי קלים ופשוטים בחיים. הרי החתונה, ביננו, זה כלום בחיים יהיו עוד הרבה מצבים של לחץ וחוסר נוחיות. אז זהו הולכים לרבנות להתחתן וזה פותר הכל??

קארין ב

New member
כל מה שכתבת נכון....

מה שחשוב זה להעביר לו את המסר הזה. אם הוא מתנהג כך עכשיו - מה יהיה עם שאר ההחלטות המשותפות בחיים. סתם שאלה...איזה מזל הוא?

קארין ב

New member
אז יהיה בסדר....

הוא כנראה קם על צד שמאל. יום יומיים ואת מצליחה להלהיב אותו מחדש. הוא רק מראה כלפי חוץ אבל תדעי לך שבתוך תוכו חשוב לו שיהיה לך טוב, וזה העיקר!

למעלה