דילמה קשה (
)

דילמה קשה ( ../images/Emo35.gif ../images/Emo70.gif )

טיפול קבוצתי או טיפול פרטני? במה כדאי לבחור? כבר כמה זמן שאני חושבת לפנות לטיפול פסיכולוגי פרטני כדי לעזור לילדה הפצועה שנמצאת בתוכי וצועקת אליי זעקות מרות לעזרה. אבל אם אחליט ללכת על זה, אהיה חייבת לעזוב את קבוצת הפסיכודרמה כי את שני הטיפולים אני לא יכולה לממן ביחד. ואני לא בטוחה שאני רוצה לעזוב. אני יודעת שההחלטה צריכה להיות שלי, אבל זאת דילמה קשה מידי לכן אני משתפת אתכם בה כאן. קשה מידי להחליט...

Mאיה

New member
לפי דעתי,

וזו דעתי בלבד...(בסופו של דבר את ההחלטות את צריכה לעשות לבד). כדאי שתבדקי האם קבוצת הפסיכודרמה עוזרת לך...ואם כן, עד כמה היא עוזרת לך?! תמיד טוב לנסות דברים חדשים, זאת במידה והדברים הרגילים לא משנים את התחושות לטובה. אז כדאי לבחון את מה שאת מרגישה... זה המעט שאני יכולה להציע לך, מקווה שעזרתי..ההחלטה היא שלך ונותר לי רק לאחל לך בהצלחה... ולאמר שזה כל כך חיובי בעיניי שאת חושבת על אופציות נוספות, שווה לנסות. אולי תגלי שטיפול פרטני יותר מתאים לך?..

מאיוש תודה

הסיבה שקשה לי להחליט היא שבזמנו הפסיכודרמה דווקא מאוד עזרה לי אפילו יותר מטיפול פרטני שהייתי בו, אבל נכון להיום אני כבר לא נעזרת בקבוצה כמו בעבר. ותמיד זה יכול להיות שונה כי בכל אופן, לא אחזור לאותה מטפלת שטיפלה בי אז, אלא אפנה למישהי אחרת.

אממ...

אולי, אבל היא משתנה מרגע לרגע... אז זה בעצם לא כל כך נקרא שיש החלטה...

goto

New member
כאיזו מסגרת טיפולית את רואה את ה..

כאיזו מסגרת טיפולית את רואה את הפורום הזה????

הפורום הזה

הוא לא מסגרת טיפולית. הוא רק מקום לתת ולקבל בו תמיכה. זה הכל.

Mאיוש!!

מכיוון שבקשר להודעה המקורית, הגבתי לנטוש במקום אחר. רק אכתוב! שלום לך!!!!! ושמחה לקרוא שוב! אוהבת אני

נראה לי ש..

טיפול קבוצתי - מאד יכול לעזור לך הוא תופס 2 ציפורים במכה 1: גם פיתוח של כישורים חברתיים וגם הצד התראפי. בעקרון כמו שאני מבין - הפתרון הזה של הקבוצה התאים לך בעבר אז נראה לי שמוטב לך להשאר בקבוצה, גם אם כרגע את לא מרגישה שם שאת מתקדמת כמו קודם... (ככה זה הרי בטיפול נפשי, יש תקופות של התקדמות מהירה ויש תקופות של קצת פחות..). עדיף לדעתי במקום לחפש אלטרנטיבה לקבוצה - שתנסי לבדוק מה גורם לך להרגיש שאת לא מתקדמת כרגע.. (אם יש שם מישהו שאת לא מסתדרת איתו למשל..או שאימצתם שם דרכי עבודה אחרות.. וכו´). גם פסק זמן כלשהו מפעילות בקבוצה, (לא ארוך מדי כמובן) הוא דבר שיכול לעזור כשמרגישים תקועים, אם לא מוצאים דרך אחרת..

נתת לי נקודות למחשבה...

הבעיה היא שבכל אחד משני סוגי הטיפול יש את היתרונות ואת החסרונות שלו. בטיפול הקבוצתי, יש אמנם את ההתנסות הקבוצתית אבל אין הרבה זמן בשבילי, שלא כמו בטיפול הפרטני שבו מוקדשת לי שעה שלמה. מצד שני בטיפול הפרטני אין לי את ההזדמנות להתמודד עם קבוצה, עם כל המשתמע מכך וזה חסרון. קשה להחליט ומחר יש פגישה קבוצתית ואני לא יודעת אם אני הולכת להודיע להם על פרישה או לא...

נואליה

New member
סליחה שאני מתערבת

בפורום הזה אני רק קוראת ולא כותבת. אני לא יודעת איזה טיפולים עשית (ניסיתי לקרוא הודעות ישנות שלך ולא ממש הצלחתי, אני קוראת פה רק כמה שבועות). אני כמובן לא פסיכולוגית ולא מתיימרת לדעת מה יעזור לך, אבל בגלל שחלק מההודעות שלך תיארו מצבים שאני מכירה יותר מדי טוב, הייתי שואלת אם יכול להיות שאת סובלת מחרדה חברתית, והאם ניסית טיפול ספציפי לזה? אגב, זה יוצא הרבה יותר זול מטיפול פסיכולוגי רגיל, אבל כמובן שזה שיקול משני לחלוטין...

לפי ההגדרה

של פסיכולוגים שאצלם הייתי באבחון, אני לא סובלת מחרדה חברתית. אבל אני שונאת הגדרות במיוחד במה שקשור לרגשות ולכן רוצה בטיפול להתמקד על מה שאני מרגישה ולא על איך שמגדירים אותי.

לנטעלה ../images/Emo9.gif

עצם זה שאת מודעת לקשיםם שלך ורוצה ללכת לטיפול זה כבר נהדר.אני חושבת שתא צריכה לבחור בצורצת הטיפול שבה תרגישי נוח מספיק כדי להפתח ולהחצין את כאביך שלך חנה גונן

למעלה