דילמה קשה

daniel01

New member
דילמה קשה

שלום בני! שלום לכולם! אני מתמודד בימים אלו עם דילמה קשה מאוד. גיליתי כי ברון גרמני מסויים שקיבל אות חסיד אומות עולם לפני עשר שנים. היה פושע מלחמה גדול. מה עושים? איך אני צריך לפעול? אודה לכם על התמיכה דניאל

schlomitsmile

Member
מנהל
אילו אני במקומך, והייתי בטוחה בעובדות שבידי, הייתי פונה מיד ליד-ושם. אני מניחה שיש להם מחלקה משפטית, שאנשיה יידעו כיצד לפעול, ואף יהיו מעוניינים לעשות זאת.

אני מסכים שלומית

כן אני מסכים איתה אם יש לך עובדות מוצקות פני ליד ושם לבירור . אני משוכנע שהם יפעלו נמרצת קבלי הטוב שבעולם סבא אריה

daniel01

New member
זה מה שגיליתי

בשנת 1978, נפטר בצרפת באופן פתאומי ומעורר תהיות, העיתונאי החוקר לסלו דויטש שהיה דודי. אחיה של אמי. הוא היה אז בשלב האחרון של כתיבת הספר "פרשת פרנקנהיים" העוסק בבנק גדול וחשוב של גרמנים ממוצא יהודי. הוא גילה כי הם היו הבנקאים של האס.אס. בזמן השואה, על מנת להציל עצמם מגורלם של 480 בנקים פרטיים אחרים בגרמניה שהיו שייכים ליהודים או אנשים ממוצא יהודי שעדיין נחשבו ליהודים לפי חוקי נירנברג. זה היה מצבם של מנהלי הבנק אז, הם היו נכדיו של המתנצר הראשון במשפחה. הספר יצא לאור בצרפת לאחר מותו ובהקדמה כותב עורך הספר כי לסלו דויטש נרצח. ספר זה תורגם עבורי לאחרונה לעברית ואני מתכוון לפרסמו בקרוב. מה שהיכה אותי בהלם היה גילוי העובדה כי ב 1993 תרם הבנק סכום כסף גדול ליד ושם וב 1996, קיבל מנהל הבנק בזמן השואה, המכונה בספר "פושע מלחמה גדול", את אות חסידי אומות העולם. אם יש למישהו מידע הקשור כללית לנושא, אשמח ליצור קשר. דניאל

מקומם מאד

ישר כוח דניאל על פועלך, נודה לך אם תשתף אותנו בהמשך התהליך מול "יד ושם".

דניאל ברוך הבא לפורום

אם המידע שברשותך מבוסס, הנך חייב לפנות ליד ושם. תשתף אותנו בפורום, נפעל לפי הצורך.

deebeebee

New member
למיטב ידיעתי

מכריזים על אדם כחסיד אומות העולם לאחר שנאספות עדויות מיהודים אותם הוא או היא הצילו. סביר להניח שהתיק של אותו איש פתוח לציבור וממנו ניתן ללמוד מה המעשים ומיהם העדים שהעידו לטובתו וכל שאר הפרטים. אני חושבת שאפשר לקרוא בהם ולסתור אותם כפי שהדבר נעשה בבית משפט.

למעלה