דילמה קשה.

tamar two

New member
דילמה קשה.

אני שואלת עבור חברה טובה שצריכה להחליט אם להפרד מבעלה. הילדים שלה שהם בני 9 ו 13 מתחננים שלא יפרדו. ההורים שתפו אותם בזה שהם לקראת פרידה והם לקחו את זה מאד קשה. האם יש להתחשב בילדים? לא טוב להם בזוגיות וזה בטוח. מה הכי נכון לעשות. תודה למי שיתיחס.

אכן דילמה קשה כי כל פרידה היא קשה

ועוד יותר כאשר יש ילדים. החלטה להפרד היא של ההורים. הילדים הם כמובן גורם מאד חשוב בהחלטה וצריך להיות מאד ערניים וקשובים לרגשות שלהם אבל ההחלטה היא של המבוגרים. צריך להסביר לילדים שהפרידה היא החלטה של שני ההורים שמרגישים שזה הצעד הנכון להם. חשוב לגבות את זה בשתוף בקשר למפגשים שיהיו עם אבא, איפה ובאיזו תדירות, ובאופן טכני באיזה אופן יהיה שינוי בחייהם. ילדים צריכים את הידיעה ואם הם יודעים הם יותר רגועים באשר למצבם. תעודדי את חברתך לדבוק בהחלטה שלה ומרות הרגשת הילדים. כאשר יראו ששני ההורים באים ממקום של ביטחון באשר לנחיצות הפרידה גם הם בהדרגה יקבלו את זה כעובדה ויהיו פחות ופחות רגשיים מול זה.

tamar two

New member
תודה חגית. לא חשבתי כל כך על הכיוון

הזה אבל זה נראה לי נכון. אעביר את המסר לחברה שלי ומקווה שהיא תוכל לעשות את מה שנכון לעשות. ושוב מודה לך מאד.

yully2

New member
אני חושבת שהילדים בשלב הזה מאד

רגישים וצריך להתחשב ברגשות האלה גם אם הם צעירים ולא מבינים מדוע בדיוק אתם נפרדים. זה לא אומר שצריך לא להפרד כי הם מבקשים אבל אולי להאט את הקצב ולתת להם זמן להתרגל לרעיון. הכי חשוב שיבינו שזאת לא אשמתם ולא בגללם.

למעלה