דילמה ראשונה הזויה

Osypor

New member
דילמה ראשונה הזויה

אז יש ויזות ויש תאריך הגעה ואנחנו סופר מתרגשים!
ויש אפילו יוזר בתפוז
כי יש כל כך הרבה שאלות על חיי היום יום!!!
אבל כרגע אני שמה אותם שנייה בצד, כי ביומיים האחרונים נקלענו לסיטואציה הזויה, ותאמינו לי שלא דמיינתי שאני אציג דילמה כזאת בפורום ובטח לא על ההתחלה אבל אני ממש לא יודעת מה לעשות.
דבר אחד אני ממש מבקשת אל תשפטו אותי, יכול להיות שאני סתם עושה סערה בכוס מיים, ובלי קשר אני מודעת לכך שאני באופן אישי, מלכתחילה, בניגוד לבעלי היקר, צריכה לעשות עבודה מנטלית בתחום הספציפי הזה.
כעיקרון התחלנו לחפש דירות מתוך מחשבה שרק נראה מחירים באזור, בכלל כבר הזמנו מלון לחודש ראשון. אבל מודעה אחת משכה את תשומת לבנו, הבית היה בדיוק מה שחיפשנו, והמודעה היתה כל כך מזמינה וחמה.
אז יצרנו קשר בוואטסאפ, הצגנו את עצמנו, לא אמרנו מאיפה, לא חשבנו שזה חשוב, אבל אמרנו שם מלא ומספר הטלפון ישראלי. הבחור שענה היה מאד נחמד, השיחה זרמה, הכל מתאים גם לו וגם לנו וסיכמנו שנפגש יום אחרי הנחיתה ונשכור את הנכס.
הבעיה שפתאום קלטנו שבתיאור אווטצאפ שלו יש את דגלי לבנון ופלסטין....
אז נכון שאני עדיין בהלם מהסיכוי שדבר כזה יקרה על ההתחלה, ועוד לי (אני פחדנית
), וכמובן שאין לנו בעיה עם זה ונשמח להשכיר את הבית ולהכיר את הבן אדם, כי הוא באמת סופר נחמד.
אבל שנים של אזהרות מסע עושות את שלהן ואני בלילה חולמת על זה שהוא חבר בחיזבאללה, והוא יושב בערבים עם החברים שלו והם מתכננים איך לחסל את המשפחה הישראלית שמגיעה כנקמה על אלוהים יודע מה..... (אני מזכירה לכם לא לשפוט אותי, בתחום הזה בעלי לא חוסך ממני, יש מספיק בבית....)

האם באמת זה לא אישיו בקנדה? האם אני מגזימה? אני באמת מנסה לעשות שינוי בחשיבה... אבל זה כל כך קשה...

michaelbl

New member
הדילמה מובנת לגמרי

אמנם בקנדה זה אחרת. סתם כדוגמא, המנהל של החברה שאני עובד בה הוא לבנוני והוא בן אדם מאד חביב ונחמד.
אבל מצד שני כל אדם לגופו, ואני צריך להודות שמישהו שהנושא של הפלסטינים כל כך חשוב לו שזה תמונת הוואטסאפ שלו זה קצת הולך רחוק יותר. שוב, סביר להניח שאותו בן אדם לא משתייך לתא טרור, ופשוט רוצה להשכיר את הבית שלו, אבל אם זה מלחיץ אתכם ולא תרגישו בנוח עם זה אז אולי עדיף לוותר. יש מספיק דברים מלחיצים כשמהגרים ולא צריכים גם להוסיף את הפחד הזה.
איפה הבית הזה נמצא?
&nbsp

michaelbl

New member
עוד הערה

אמרת שיש לכם מלון לחודש הראשון, אז למה שלא תנחתו ותתחילו לחפש?
כשמחפשים מרחוק יש דברים שלא עוברים בתמונות כמו ריחות או הסביבה או השכנים

Osypor

New member
תודה מיכאל

כעיקרון אתה צודק, התכנון המקורי היה להגיע ואז לחפש דירה. אבל אנחנו מגיעים עם 4 ילדים לעיר סנט קתרין, אזור מאד תיירותי, שכבר היום נמצא עם 90 אחוז תפוסה בבתי המלון ליולי-אוגוסט.
הזמנו מלון לחודש הראשון במחיר של כמעט 4 חודשי שכירות וגם אף אחד לא מבטיח שנמצא בית בחודש הראשון.
ולכן העובדה שיש לנו אופציה לבית באופן מידי שגם משויך לבתי ספר טובים (הקריטריון המרכזי והכי חשוב שלנו) וגם הבעלים מוכן להשכיר לאנשים חדשים בקנדה זה מאד מפתה....
האם אפשר לסמוך על מחקר אינטרנטי לגבי השכונה וביתי הספר?

michaelbl

New member
מה שאנחנו עשינו

ואני חושב שאתם עוד יכולים לעשות את זה. באתי חודש לפני המעבר לשבועיים (לבד) שבהם מצאתי בית להשכרה לשנה הראשונה, עשיתי רשיון נהיגה, פתחתי חשבון בנק, וככה המשפחה באה למצב יציב ללא חוסר ודאות (יש המון חוסר ודאות אבל לפחות מבחינת מגורים היינו שקטים).
ניתן לסמוך על דרוג בתי הספר בצורה סבירה למדי. בית ספר טוב זה החל מאיזור ה7. אין ממש השפעה על קבלה לאוניברסיטה פרט אולי לאוירה לימודית טובה יותר מה שיכול לתרום לציונים, מצד שני מה שבאמת חשוב הוא אל מי הילד מתחבר

Osypor

New member
סליחה על האיחור בתגובה...

גם אנחנו חשבנו על זה, אבל בגלל אילוצי זמן ועבודה נאלצנו לנהוג אחרת.
הטיסה שלנו בעוד 19 יום.
מעודד שהצלחת לעשות הכל בשבועיים! מקווה שגם אנחנו נצליח לתקתק את הכל.
תודה על המידע לגבי בתי הספר זה מאד עוזר.

SupermanZW

Well-known member
תהיי רגועה, לא קרה כלום

אם הוא היה שונא ישראלים הוא לא היה רוצה להשכיר לך. דגלים של לבנון ושל פלסטין בפני עצמם אינם מעידים על שנאת ישראלים בניגוד למשל לכרזות מחאה נגד ישראל.
&nbsp
אם הבן אדם נראה לך בסדר ועשה רושם טוב את יכולה לשכור ממנו.
&nbsp
תפסיקי לחשוב כמו ישראלית (בסגנון "כל העולם נגדנו") ותתחילי לחשוב כמו קנדית (לתת קרדיט לאנשים כל עוד לא הוכיחו שאינם ראויים לו או הפרו את אמונך).

lisi1818

New member
השכרת דירה

חבל מאד ששכרת דירה שאת לא יודעת באיזה אזור זה נמצא. יכולת להתייעץ עם אנשים שגרים כאן שיכולים להמליץ לך על אזורים טובים. האם ידוע לך באיזה מצב
הדירה? הרבה אנשים משכירים דירות בתים וכשהולכים לראות את הדירה./בית
זה לא למגורים. אם את לא מרגישה בנוח בטלי את החוזה עם המשכיר.
חודש ימים במלון יתן לך הרבה זמן ללכת עם סוכן מורשה שימליץ לך על
דירות קונדו. בתור שוכרת אינך משלמת שכר טרחה לסוכן הוא מקבל מבעל הדירה
את שכרו. יש דירות אפרטמנט שאת יכולה לגשת לבנין שבחזית הבנין יש שלט על דירות להשכרה הפקיד/ה יראו לך דירה ואז תחליטי אם את רוצה לגור שם.

יופי! עכשיו תקראי שוב , והפעם בעיון מיוחד

את מה שהיא כתבה.
ותשני את הנימה והטון הנזפני הזה. בהודעה שלך.

בהצלחה!

החששות בהחלט מובנים.
עם זאת נהגתם ממש נכון.
יצרתם קשר.
פתחתם אפשרות
והשארתם את ההחלטה הסופית לזמן שתגיעו.

אז תנחתו, בשלום, תתארגנו במלון שלכם.
תצאו לראות את הדירה. האיזור, תראו קודם את האיזור הכללי, תבדקו אם הוא מתאים לדרישות שלכם, למרחק מהעבודה, לילדים אם יש לכם? לבתי ספר? ואז אם הכל מתאים. לכו לראות את הנכס. תדברו עם האדם פנים אל פנים. ועדין אל תחליטו.
סכמו איתו ש"תשנו על זה" ותודיעו לו נניח בעוד כמה ימים. (שלא ילחיץ אתכם.) ואז תבדקו עם סוכן, או אפילו דרך האתרים המיועדים, אם ישנם בתים\דירות בסדר גודל הזה , בסביבה הזאת או אולי באחרות. - לא בוער לכם . אתם במלון (החלטה נבונה מאוד.) אתם יכולים להתיעץ גם כאן. (תגבלו דיעות מגוונות ביותר ). בהצלחה. ואל תתנצלי. זה טבעי ביותר ההרגשות הללו שלך.

Osypor

New member
תודה על ההרגעה

זה באמת תהליך שצריך להתנהל בצורה שקולה ואחראית בעיקר כשנמצאים בתמונה 4 ילדים

lisi1818

New member
תשובה

אני משכירה במשך למעלה מ-20 שנים את הבית שלי ומכירה את החוקים בטורונטו. עזרתי להרבה ישראלים במשך השנים והורדתי מעליהם הרבה ריצות וכאבי ראש.
לא מובן לי מה הבעיה של הדודה שהגיבה כפי שהגיבה. בכל אופן אם תרצי
עזרה או הדרכה לגבי הרבה דברים שתתקלי בהם אשמח לעזור.

orenmod

New member
סליחה על ה 5 cents

אבל אומרים "אם יש ספק - אין ספק",
במיוחד כשיש ילדים בתמונה...

Osypor

New member
שאלות בקשר לביתי ספר

אז קודם כל תודה רבה על ההרגעה ועל הלגיטמציה להרגיש מגוון רגשות בסיטואציה הנוכחית

שנית, האם ניתן לסמוך על ציוני דירוג בתי הספר באזור? מאיזה ציון בית ספר נחשב לאיכותי ברמה טובה? האם דירוג ביתי הספר משפיע על הסיכוי להתקבל לאוניברסיטה טובה?

פלסטינאים הם חמודים

כשאני פוגש פלסטיני ( אני מזהה לפי שם המשפחה ) אני שואל אותו מאיפה אתה ואיפה נולדת
אלה שעונים אני מפלסטין ונולדתי בלבנון/ירדן/כווית הם הכי מצחיקים,
פגשתי פעם אחד כזה וברגע שאמרתי לו שאני לא ממרוקו אלא מישראל (הוא חשב שאני תייר) הוא תפס אותי בשרוול ואמר לי בוא! אני אקח אותך ל CBSA ונשיג בשבילך מעמד פליט כדי שתוכל להשאר בקנדה לתמיד
הוא היה לגמרי רציני

למעלה