דילמה רפואית ביום הסטודנט.

morancho1

New member
דילמה רפואית ביום הסטודנט.

אושרית נטי ואני הגענו מוקדם. אחרי הופעה מייבשת (תרתי משמע) של מטרופולין ברחנו לרחבה השנייה, כדי לאכול ולנוח על הדשא השליו, לכאורה. לפתע באמצע הביס הנדיב שנתנו לפיתה עם לבנה-זעתר-שמןזית שלנו, הגיעו 2 בנות שנראו חביבות. "אפשר לשבת פה?" "בכייף" אמרנו לה לא ידענו מה מחכה לנו. אחרי שהתיישבו הבנו שנפלנו בפח והן בעצם נציגי מכירות. אכלנו אותה. "מעוניינות במילגה". ברור מי לא רוצה מילגה. אני עוד לא סטודנטית וכבר לוטשת עיני לתחום... "סבבה, ספרי לנו איזה מילגה" נשברתי. הבחורה החביבה יותר דיברה. "זה מילגה של לימודי יהדות". שאלנו אותה כמה מפגשים בשבוע, או מה התוכן וראינו מהר מאוד שאין לה שום מידע יעיל..אז אמרנו: "תודה אנחנו לא מעוניינות". ואז הבחורה השנייה, החביבה פחות נכנסה לתמונה: היא פנתה דווקא לנטי ושאלה: "מה את לומדת פה אם יותר לי לשאול?" נטי ענתה "רפואה, למה?" ואז הבחורה שלפה בלי למצמץ: "ומה לגבי דילמות רפואיות, לא יעניין אותך?" נטי לא נבהלה ואמרה "לא, הספיק לי כבר, תודה". ואז, רבותיי הבחורה החביבה פחות נתנה לנו את הברקת הערב... " אבל מה תעשי אם מישהו יחובר למכונת הנשמה והוא ירצה שתנתקי אותו מה תעשי? אני רוצה לראות מצב ש-א-נ-י אהיה מחוברת למכונת הנשמה ומישהו יגיד לי "לא" כשאבקש לנתק את עצמי".....
נורא נורא התאפקנו לצחוק לבחורה בפרצוף וסילקנו אותה בנימוס... היה מאוד מצחיק, ומה שהמקרה מראה זה שאנשים יכולים להתווכח על דילמות רפואיות בלי בכלל להבין את הבסיס, ולא תמיד צריך בכלל להתייחס לטענות שונות שמועלות..במיוחד אם זה כדי לעורר ויכוחים שטותיים! אחרי ה"ארוע" המשכנו להופעה מצויינת של הדג נחש היהודים..היו זיקוקים מרהיבים... בקיצור היה כייף:) אני כבר מחכה ליום הסטודנט של שנה הבאה שאני אהיה בע"ה סטודנטית אמיתית ולא "מתחזה".

../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif זה היה קטע טוב

ובאמת היה ממש כיף, כמו בכל יום סטודנט של תל אביב
כולי תקווה שבשנה הבאה נהיה שם בתור סטודנטיות לרפואה

titiwomen

New member
אושרית

שאלה לי אליך. לא הבנתי, את בשנה א' של ביולוגיה אבל איך אח"כ התכנון לעבור לרפואה? כי הבנתי שאת רוצה ללמוד רפואה. אשמח אם תגידי לי איך זה הולך, ואם יש לך מידע על המהלך הזה באב"ג אשמח עוד יותר. תודה!!!

כנסי לשאלות הנפוצות

כתוב שם די בפירוט על קבלה עם רקע אקדמי. אם יש לך עוד שאלות על זה אח"כ, אני אשמח לענות.

titiwomen

New member
קראתי ויש לי שאלה

האם, במידה ואני עומדת בתנאים של ממוצע אקדמי גבוה, 95 ב 3 סמסטרים, האם זה מבטיח לי להתקבל לרפואה? כלומר, האם יתכן מצב, שאני אחרוש את הנשמה 3 סמסטרים, ואז אהיה"רק" מועמדת לרפואה לכל דבר, או שמא יש איזושהי עדיפות למועמדים בעלי רקע אקדמי? האם מקצים להם מקומות מיוחדים בלימודי הרפואה? אולי לא ממש הבנתי מדבריך, אבל את אומרת שלשפר בגרויות יותר טוב? למה? תודה!

לא, זה לא מבטיח לך כלום

95 ב3 סמסטרים זה התנאי המינימלי לזה שידונו במקרה שלך בועדת חריגים. זה ממש לא מבטיח קבלה, ואפילו לא זימון לראיון. בבאר שבע אין עדיפות לבעלי רקע אקדמי, נראה שדווקא להיפך. כמו שכתוב בשאלות הנפוצות, רק בטכניון יש מקומות משוריינים לבעלי רקע אקדמי. כן, למרות הכל, בגרויות זה עדיין הפתרון הטוב ביותר, מכמה סיבות: 1. הרבה יותר קל להוציא ציונים גבוהים בבגרויות מאשר בלימודים אקדמיים. 2. רקע אקדמי לא מבטל את הצורך בפסיכומטרי גבוה. 3. קבלה עם רקע אקדמי לא תמיד מקצרת את הזמן שמשקיעים בקבלה. ברוב המקומות צריך ללמוד לפחות שנתיים כדי להירשם עם רקע אקדמי. 4. לימודים באוניברסיטה מצריכים השקעה בלתי פוסקת, בעוד שעם לימוד לבגרויות יותר קל לשלב עבודה וגם קצת חיים מדי פעם. 5. לימודים לבגרויות הם הרבה יותר גמישים מלימודים באוניברסיטה.

lernery

New member
אם יש לך ALS

יש מצב שתוכלי להביע את דעתך למרות שאת לא מסוגלת לנשום *עצמונית*

lernery

New member
דרך אגב בלי קשר המילגות האלה מפגרות

וגם מנוגדות לרעיונות הכלליים של לייבוביץ' מכמה כיוונים

morancho1

New member
יכול להיות

שהן "מפגרות" לה התעמקתי ממש בדבריה..כי לא היה שום מושג לגבי מה היא מנסה למכור..עכשיו זה באמת טמטום.. יכול להיות שהמילגה דווקא שווה משהו, אבל בטוח שגישת הסברה כזאת לא תשכנע אף אחד. לגבי ALS אתה צודק- אבל הבחורה אמרה את זה בצורה שמשתמעת ממנה שהיא ממש "תדבר"...חחח

lernery

New member
המילגה היא בערך 3000 שקל

תמורת השתתפות שנתית של כ-4 שעות כל פעם בשיעורי יהדות. מה שמפגר בהן הוא שמשלמים לך כסף כדי שתשמע שיעורים ביהדות וככה יש סיכוי שתצא דתי, שזה ממש רע בעיניי.

morancho1

New member
מה שאני חושבת על הרעיון

שזה לא רעיון רע בכלל- כל עוד המימון למילגות הן תרומות מחו"ל ולא ממשלמי המיסים בארץ. המטרה של הקורסים האלה ממה שהבנתי ממישהי שעברה את זה זה לא "להחזיר אנשים בתשובה" אלא פשוט להכיר לך את היהדות יותר לעומק. אם מישהו חוזר בתשובה מקורסים כאלה או שהוא חלש אופי או שהוא רצה לחזור בתשובה כל הזמן ורק חיכה לתירוץ.

Y a n i B

New member
כמה תמימות.

"להכיר לך את היהדות" - מה זה בדיוק, ספורט חדש? המאמינים הגדולים לא מתייחסים כך ליהדות. לקחת אנשים שאין להם אינטרס דתי בנושא הזה, אלא אינטרס חילוני-חוויתי, ולשלם להם כסף עבור מה שהם לא עושים איתם שם, זה התמצית של לקחת את התורה ולעשות אותה "קרדום לחפור בו".

lernery

New member
זה פשוט הדבר הכי לא-לשמה שיכול

להיות. להציע לאנשים שלא ממש מתעניינים ללמוד יהדות ולנסות לגרום להם לקיים מצוות - תמורת כסף.

למעלה