דילמה רצינית:

פרנצוס

New member
דילמה רצינית:

אני משרת כמ״כ בגדוד 50 בנח״ל, ולפני שבועיים וחצי אובחנתי כחולה צליאק.
כרגע אני מחכה לוועדה רפואית, שבעקבותיה מן הסתם ישחררו אותי מצה״ל.
מה הסיכויים שלי לחזור לתפקיד אחרי דבר כזה? בכמה ביורוקרטיה זה כרוך?
מה אפשר לעשות כדי לזרז את התהליך?
ושאלה אחרונה ומורכבת קצת - כדאי להמשיך? כי כביכול מבחינה רפואית צליאק לא באמת מוריד את הכשירות; מצד שני כל דבר במטבח פה נגע בגלוטן כנראה ולהביא לעצמי אוכל ל17 יום זה סיוט, וזה גם לא מגוון ולרוב לא יהיה מבושל ולפעמים גם לא מציאותי. ואסור לשכוח שבצבא אוכל מהווה זמן מנוחה והיטענות חיוני לגוף ולנפש.

בכל מקרה, הודעה קצת ארוכה. אפשר לראות שזאת דילמה…
אשמח לקבל עצות מניסיון אישי או סתם מעוד נקודת מבט.
תודה :)

hillator

New member
תשובה

א. החלמה מהירה.
ב. משך ההליך לא יודעת להגיד. תלוי בכמה זמן יקח לרופא תא מתנדבים לאשר והאם תמצא קרוב לאותו מקום. יש חולי צליאק שמשרתים בבסיסים סגורים, אבל כפי שציינת להביא אוכל ל17 יום יכול להיות נורא. מה שכן יש בסיסים שמנפיקים שם מנות ללא גלוטן.

פרנצוס

New member
חחח וואו הלוואי

שהיה אפשר להחלים מזה… לא, אני התחלתי רומן לכל החיים.
בכל מקרה, אנחנו במוצב קטן עם מטבח קטן בהתאמה; והמנות הנטולות גלוטן שצה״ל מספק לא טובות לי כי אני טבעוני והן פחות או יותר מבוססות על בשר ממה שהבנתי.
ככה שנראה לי שהפתרון הוא להביא אוכל ל17 יום, כיריים ניידים וסיר...

hillator

New member
תוכל לבקש,שינוי תפקיד

לחולי צליאק יש את האופציה לבחור מה נוח להם

DreamOn1245

New member
תשמע..

קודם כל אין לך מושג כמה אני מבין אותך ובאסה לי בשבילך.. הליך ההתנדבות לחיילים שכבר משרתים יותר מהיר בדרך כלל, זה יהיה כרוך בלא מעט בירוקרטיה אבל אפשרי.
לי זה נשמע קצת קשה להביא אוכל כל פעם ל17 יום כשאתה טבעוני ויש לך צליאק, אבל זה הכל תלוי בך.. להמשיך במקום אחר זאת לא אופציה בשבילך?

DeadlyRose

New member
עצות מניסיון אישי

אמנם אני פחות קרבית ממך (חמ"ן), חולת צליאק קצת יותר זמן ממך והתגייסתי כמתנדבת (אח, נפלאות הרפואה האזרחית!), אבל אשתדל לתרום לך מניסיוני הדל - החמגשיות הן זבל, בלשון המעטה. עזוב את זה שהן מבוססות על בשר ואני צמחונית (לי יש סלטייה בבסיס אז זה די ת"ש ואני מסתדרת עם ארוחת צהריים), הן פשוט נראות דוחות. צליאק באמת לא מוריד את הכשירות שלך, אבל כמו שאמרת, זה בעייתי כי בצבא הכל מתערבב בהכל, במסגרת הכשרות, מה שגורם לזה שגלוטן יהיה מרכיב מרכזי בכל דבר בבסיס בערך

אם תוותר על החמגשיות, יצטרכו לספק לך דמי כלכלה (האח הידד, 800 ש"ח בחודש! עם המשכורת הג'ובניקית שלי יצא לי 1200 ש"ח בשקט..) ואתה תצטרך לספק לעצמך אוכל מהבית. אבל כמו שאמרת, האוכל הוא בד"כ יבש ולא מגוון (אני אישית חיה בבסיס על במבה וחטיפי אנרגיה אורגניים במשך 11 ימים).

אני גורסת שאם באמת תרצה לחזור לצה"ל, תמצא דרך, אבל הצבא לא עושה חיים קלים למתנדבים.
אם יש לך תהיות ומחשבות כלשהן, מוזמן לחלוק

נ"ב - מצטערת על כל הסוגריים בהם נתקלת

hillator

New member
לי יש גם בעיה לאכול אוכל צבאי

אני לא אדון כאן בבעיות בריאות שלי
בכל מיקרה אני מביאה כל יום אוכל מהבית ויש מיקרו.

DeadlyRose

New member
לצערי אני לא עושה יומיות אלא 11-3

אז יש אפטר בסבב וההורים לפעמים באים לבקר (אני משרתת 3 שעות נסיעה מהבית ואף אחד לא ריחם עליי), אז יש מיקרו ומקרר :)

hillator

New member
לדעתי תוכל לבקש שינוי שיבוץ

אם אתה חושב שזה יקל עליך

DeadlyRose

New member
אני מוכשרת לתפקיד מאוד ספציפי

שאפשר למלא רק בבסיס שלי. אז שינוי שיבוץ לא אפשרי, אבל תודה :)

למעלה