דילמה רצינית...

AmericanEagle

New member
דילמה רצינית...

אני נמצא בדילמה דיי רצינית, חשבתי אולי פה זה המקום לשאול את השאלה, למרות שאני לא בטוח שזה הפורום הנכון. בכל מקרה, אני בן 18 ובקרוב אני אתגייס לצבא, אף על פי שללמוד באונ´ נראה רחוק מפה אני חושב על זה תמיד ומאוד רוצה ללמוד יחסים בינלאומיים, שזה מביא אותי לדילמה. לפי מה שאני יודע, היצע העבודות ביחסים בינלאומיים הוא דיי מוגבל, פרט לחברות בינלאומיים ומשרד החוץ לא נראה לי שיש עוד אירגון שדורש את זה. הדילמה שלי, האם ללמוד משהו שאתה מתחבר אליו או משהו שאתה לגמרי מרוחק ממנו העיקר שתהיה עבודה ותרוויח ממנו כסף. זה שאלה שמאוד מטרידה אותי. ____________________________ ועכשיו לחתימה.... "זה מטוס לא, זה ציפור לאאאאאא, זה Aאמריקן Eיגל. AmericanEagle

יחב"ל

איש מלבדך לא יכול לפתור לך את הדילמה. מדובר בערכים אישיים ולא באמת מוחלטת , ואת התשובה הנכונה עבורך רק אתה יכול לתת לעצמך. יתכן שעד לשחרור מהשרות תגבש עמדה ברורה יותר. בכל מקרה כדאי לדעת שבוגרי יחב"ל מועסקים במיגוון גדול יותר של תפקידים מאשר ציינת- רוב בוגרי החוג משתלבים בתפקידי אירגון וניהול כלליים במשק הציבורי ובסקטור הפרטי. חלק מבוגרי החוג נקלט בעבודה בזרועות הביטחון והמודיעין, באמצעי התקשורת, במחלקות לקשרי חוץ של חברות פרטיות, מפלגות וגופים אחרים. מיעוטם נקלט במוסדות להשכלה גבוהה ובמוסדות למחקר העוסקים בחקר יחסים בין מדינות.

למעלה