דילמה רצינית!!!

עצוב 100

New member
דילמה רצינית!!!

אני יודע על בחורה חרדית שהיתה בקשר ויותר מזה עם אדם נשוי!! מה עלי לעשות? האם להודיע זאת להורים שלה?? אם היא מתארסת להודיע לחתן שלה? מה לעשות???
 
ומה עם לשון הרע?

תשבי בבית ואל תעשי כלום. מדובר בבחורה גדולה שאחריות מעשיה על כתפיה. לכל היותר את יכולה לדבר איתה ולהסביר לה את חומרת העניין.
 
נכון אתה צודק.

וגם לשון הרע לתועלת יש לו כללים. אתה צריך פשוט לבדוק אם התמלאו כל הכללים של לשון הרע לתועלת. מכיוון שאנחנו נגועים קצת ולכן לא יכולים לשפוט באופן אוביקטיבי, מן הראוי שתתייעץ עם רב בנושא.
 
ללכת ...

ולהיתיעץ עם רב או אדם חשוב שמבינים ומטפלים בנושאים כל כך רגישים ומכאיבים .
 

א77

New member
מה שלא תעשה

חס וחלילה שלא תהא עבירה הבאה במצוה. לשם מה לספר לחתן אם היא תתארס? מנין לך מי החתן. ומה מעשיו. ואולי הקב"ה המזווג זיווגים יודע את מעשיו וזיווגיו כביכול, ואתה תבא לטרפד חלילה. ואולי היא הרהרה בתשובה שלימה וזהו. הגמרא אומרת על הפסוק כי תראה חמור שונאך רובץ תחת משאו וגו', וכי יש לך אדם מישראל שיש לו שונא? והרי נאמר ולא תשנא את אחיך בלבבך,. אלא שאוליי ראה הוא עצמו לבדו, במישהו דבר עבירה, ואינו יכול להעיד שהרי רק עפ"י שנים עדים יקום דבר. ולכן מותר לשנוא. אבל, זה רק ביודעך בוודאי שזולתך חטא ולא שב. בכאן איני חושב שיש לך איזושהי הוכחה לאיסור דאורייתא הפוסל אותה לכלום, ואף לא לכהונה. מקסימום אולי אולי רק לכהן גדול, שנאמר בו: והוא אשה בבתוליה יקח. בין כך אין את המושג של לבוא ולהעיד, כי אין לנו סנהדרין כיום, וגם אין על מה להעיד כי לא מדובר באשת איש שזינתה חלילה. וממילא שנזכה כולנו כולנו לשוב בתשובה שלימה מאהבה, ולהתגלות משיח צדקנו במהרה בימינו אמן.
 

לביא4

New member
ידיד יקר -

בנושא רגיש זה, עדיף לשמור על שתיקה. מה לעשות, כל הגדול מחברו - יצרו גדול ממנו, כל אחד יעשה תשובה על הדברים הבלתי רצויים שלו, ולמה לקלקל לה? אדרבא, שתבנה את הבית שלה נאמן בישראל תתנתק מהעבר, ותבנה עתיד נכון ובריא יותר. (יש יותר מסיפור אחד כזה לצערינו כמו ששמענו כולנו לאחרונה).
 

עצוב 100

New member
יש צד אחד כמוך.

אבל יש גם צד שמסכן בעלה, כיוון שהיא יכולה להמשיך בדרך זו, לכן באמת נראה לי שכדאי לשאול רב כמו שאמרו כאן.
 
למעלה