דילמה- שאיבה או החזרת מוקפאים????

דילמה- שאיבה או החזרת מוקפאים????

אחריי ניסיון ראשון וכושל של החזרת מוקפא בודד הרופא שלי, בר חווה, ממליץ לי למרות שיש לי עוד 15 עוברים מוקפאים לעשות שאיבה החודש ולנסות החזרה של עובר טרי!
אני מופתעת מאוד מההצעה שלו וזה ממש הכניס אותי לבלבול, הייתי בטוחה שעד שאצטרך לעשות שוב שאיבה יעברו להם כמה חודשים טובים.
בר חווה חושב שאני צריכה להשאיר את ה-15 העוברים המוקפאים לשנים מאוחרות יותר, הוא קורא לזה "שימור פוריות"..
אני ממש לא רוצה לעשות עוד שאיבה.. עוד לא התאוששתי מהשאיבה הקודמת ולא הכנתי את עצמי נפשית לזה שבקרוב אצטרך לעשות את זה שוב פעם.. היה לי מאוד קשה עם כמות ההורמונים וכל מה שזה עשה לגוף שלי...
נשמע לכן הגיוני, לעשות שאיבה נוספת כשיש לי 15 עוברים מוקפאים?
מה אתן אומרות? תעזרו לי בבקשה.. נא עצתכן..

יחידה2

New member
ואו.....אני בהלם

אני אישית לא הייתי עושה שאיבה נוספת,אלא מחזירה עוברים מוקפאים, גג 3..ועדיין יש לי 12 לשימור פוריות!!!
לא מבינה את השיקול.

HiLoLiT7

New member
לא בטוח שקופת החולים תאשר לך טיפול

אני במכבי ולפני כל טיפול הם דורשים בנוסף לכל החומר שהרופא ממלא להם גם מסמך/אישור מהרופא חתום על ידו שאין מוקפאים יותר ולכן נדרש טיפול מלא.
אם אין לו בעיה לכתוב שאין מוקפאים זה כבר סיפור אחר, או שיכול להיות שאפשר לאגור מוקפאים לשימור פוריות ואז הקופה כן מאשרת טיפול חדש? אינני יודעת רק תוודאי מראש לפני שאת רוכשת תרופות שלא תתקעי בלי אישור.

בת כמה את ומה עברת עד עכשיו? אם את צעירה ועברת לא יותר מכמה טיפולים לא הייתי זורמת איתו כי מ-15 עוברים יכולים לצאת הרבה ילדים.
יכולה לספר לך שמתוך 12 עוברים בטיפול הראשון שעשיתי ומתוכו החזרתי שני טריים והקפיאו לי 7 עוברים יצאו לי שני ילדים ועוד שניים שדיללתי כי זה היה הריון מרובה עוברים אבל לצורך הדוגמא זה כאילו יצאו לי 4 ילדים מתשעה עוברים.

בינתיים התברר כי היתה טעות

המזכירות של הרופא שלי שלחו לי מייל שהוא ממליץ על שאיבה נוספת בשביל להחזיר עובר טרי, אחרי שהחזרתי להן מייל שאני לא מבינה למה ושאני רוצה לקבל הסבר אז בר חווה שלח לי מייל בעצמו שהוא לא הסביר את עצמו כראוי לצוות וכנראה חל בלבול - הוא לא חושב שיש צורך בעוד שאיבה כרגע אלא ממליץ לנסות שוב פעם מוקפאים.
אבן נגולה מליבי..

לשאלתך, אני בת 29 עוד מעט, ועברתי שאיבה אחת עם 39 ביציות, מתוכן הופרו 22 ביציות והוקפאו 16 עוברים בני יומיים ושלושה לצערי לא התפתחו בלסטו'...:(
יצאו לך ילדים מהטריים או מהמוקפאים?? כי הבנתי שלטריים יש הרבה יותר סיכוי להיקלט מאשר למוקפאים ובגלל ששאבו כ"כ הרבה ביציות לא עשו לי החזרה של טרי אלא ישר הקפיאו הכל ורק אחרי חודש החזירו לי עובר אחד.

עכשיו אני ממש מתלבטת כמה להחזיר הפעם.. הוא ממליץ לי גם לעשות הזרעה בנוסף להחזרה.. הוא קורא לזה: 3 דרכים להיכנס להריון.. :)
כמה עוברים הייתן מחזירות? אני כמובן רוצה להגדיל כמה שיותר את הסיכוי...

HiLoLiT7

New member
שאלת מליון הדולר כמה להחזיר

אני לא ממש דוגמא כי מה שקרה לי הוא דיי נדיר לפי מה שהרופא שלי סיפר לי אבל כשהחזרתי שניים טריים רק אחד נקלט ואחרי שנה ומשהו עשיתי עוד החזרה של 3 מוקפאים וכולם נקלטו! אז אין פה חוקיות ולא ניתן להגיד בוודאות שלמוקפאים יש פחות סיכוי, אם הם הופשרו טוב ושרדו יש להם לא פחות סיכויים מעוברים טריים.
אני את הלקח שלי למדתי ובטיפולים לילד שלישי אני מחזירה עובר אחד בלבד.

את רוצה תאומים? תחשבי על גידול של שני תינוקות במקביל, תאומים זה לא רק איזה חמודים או איזה עגלה יפה...
תחשבי על הכל ואז תחליטי. לא ברור לי מדוע הוא גם רוצה לעשות לך הזרעה? נשמע לי ממש מוזר, עוד לא עשית החזרה אחת, את צעירה מספיק לך להחזיר שני עוברים מוקפאים למה להסתכן ולעשות גם הזרעה?!

anguly

New member
טוב אני שמחה לשמוע שזו היתה טעות

כי זה מעורר יותר מהרמת גבה, לאור גילך הצעיר, ולאור העובדה שאת נוטה להכנס לגירוי יתר חמור מה שאומר שכל מחזור של טריים מסכן אותך יותר מאשר את המטופלת הממוצעת.

לשאלת הכמה להחזיר יש מספר היבטים, הם קשורים לגילך, לבעיה המאובחנת לטיב העוברים.
באופן עקרוני לא מומלץ להחזיר יותר משניים כאשר בבסיס ההחלטה עומדים הדברים הבאים:
הוספת עוברים לא משפרת באופן משמעותי את סיכויי הקליטה, אבל היא מגדילה מאד את הסיכון להריון רב עוברי.
לחלק מהאנשים הריון תאומים נשמע כמו משאת נפש נהדרת, בפועל זה הריון בסיכון גבוה, שבמקרה הטוב מסתיים בלידה בזמן, במקרה הפחות טוב מסתיים בלידה לפני הזמן ובמקרה הממש רע מסתיים באובדן ההריון.

הריון שיש בו יותר מתיאומים הוא כמובן מגדיל את הסיכון ולרוב ממליצים על דילול במקרים כאלה, כאשר הדילול עצמו מסכן את ההריון כולו.

לאור כל זאת אם אין משהו חריג ההמלצה היא להחזיר שניים.
ויש מקומות בעולם שההמלצה היא להחזיר אחד.
לדעתי החזרה של שניים בשילוב עם הזרעה זה כמו להחזיר 3, יש בזה יותר סיכון לא בטוחה שזה שווה את זה . אולי להחזיר אחד בשילוב עם הזרעה. במקרה כזה צריך לבחון גם איך בדיוק הקפיאו את העוברים, לרוב מקפיאים בזוגות או בשלשות. עובר שהופשר לא ניתן להקפיא מחדש. לכן אם הקפיאו בשלשות והפשירו וכל השלושה שורדים לא נשמע לי סביר לזרוק שניים וגם לעשות הזרעה. הבעיה שהמועד להזרעה הוא לפני החזרת המוקפאים ולכן צריך להחליט על זה מראש. אם העוברים מוקפאים בזוגות - הייתי לוקחת את הסיכון ועושה הזרעה, אם הם מוקפאים בשלשות, לא הייתי לוקחת את הסיכון.

שיהיה בהצלחה

מפרשית1

New member
כמה להחזיר?

לדעתי, מוקפא אחד, ואם אפשר - על בסיס המחזור הטבעי.
זה לא נכון שלטריים יש הרבה יותר סיכוי להיקלט מאשר למוקפאים.

אין לי מחזור טבעי - אני פוליציסטית

אני מגיעה לביוץ בעזרת הורמונים, אמנם במינון מאוד נמוך של 25 פיורגון אבל עדיין זה הורמונים..
אני מרגישה שההורמונים פוגעים לי בגוף ואני לא יודעת מה ההשפעות של כל זה לטווח הרחוק, ולכן אם להחזיר שני עוברים מגדיל את הסיכוי לסיים את הסיוט הזה, זה עדיף..

מפרשית1

New member
שני עוברים + הזרעה = 3 פוטנציאליים

לכן הגיוני יותר להחזיר אחד.
אלא אם כן הזרע באיכות ירודה, ואז השיקולים מעט שונים.

anguly

New member
מסכימה עם מפרשית

שני עוברים + הזרעה זה כמו 3 - ממש לא כדאי.
המטרה היא לסיים בידיים מלאות, לא רק להכנס להריון, ולכן בראייה הכוללת, החזיר שניים + הזרעה נראה לי סיכון גדול מדי.

ליאור53

New member
אני לא הייתי הולכת לשאיבה

אלא אם כן יש עוד נתונים שאנחנו לא יודעות.

עם 15 עוברים הרי יש סיכוי שתהיי בהריון ועוד ישארו לך מוקפאים לעתיד

Almog6607

New member
גילך ובעית הפוריות קריטית לתשובה

אבל אם צעירה כפי שמציינת בכרטיס, ממש לא היתי הולכת על שאיבה נוספת
למוקפאים ישנה הצלחה, ואם הקפיאו לך 15 אז בכלל
אני היתי מתעקשת על החזרות למה להקדים את המאוחר אם אין סיבה ספציפית?
ואגב במאוחדת אצלנו דורשים אישור שאין מוקפאים כדי להתחיל סבב חדש ולקבל אישור להנחת תרופות..

נתנאלה2

New member
אני הייתי מבקשת להחזיר מוקפאים

הכמות הזו עשויה להספיק לקבוצת כדורגל + מחליפים ,
אני מבינה את ההגיון שלו, תשמעי, בר חווה מתעסק עם נשים מבוגרות
שהעוברים שלהם בגילאים המבוגרים, פחות טובים ואיכותיים,
עם זאת אין סיבה שלא תצליחו ואף ישארו לכם לעתיד מוקפאים,

למעלה