דילמה- שאלה חשובה

שאנטי MEN

New member
דילמה- שאלה חשובה

אני מתגייס עוד שבועיים וחצי ב3.8, לפי מה שהבנתי זהו יום של השלמות. בהתחלה דיי חששתי מקרבי, אינני מכיר את המערכת הצבאית, לא יודע מה עליי לצפות? מה לבחור ביום הזה? באותו היום לאחר שאני מגיע בבקו"ם מה הולך איתי עם קצין המיון? הפורפיל שלי 72 עם סעיף של גב.... אשמח אם תעזרו לי מה לעשות, למה לצפות, מה לקחת איתי, ומה להגיד לקצין מיון. קרבי או לא קרבי? וכד'. תודה לכל מי שיעזור

oshiko

New member
קשה לדעת מה יהיו האפשרויות

כנראה שהמנילה שלך לא הראתה משהו החלטי. קצין המיון יציע לך אפשרויות לפי מצב הביקושים - יחידות שהתגייסו אליהן מעט מדי יוצעו לך בתור אפשרות. היחידות האפשריות לפרופיל 72 הן שריון, תותחנים, נ"מ, משטרה צבאית, חילוץ והצלה, חלק מהתפקידים במוד"ש ובהנדסה קרבית. תגבש קודם כל את דעתך מה מבין אלה הכי מתאים לך - לדעתי לאו דווקא לפי השיקול של קרבי או לא קרבי, אלא לפי מידת ההתאמה שלך. תערוך לך סדרי עדיפויות, מפני שכאמור, לא כל היחידות האלה יוצעו לך, אלא רק אלה מביניהן שיחסרו להן אנשים לאחר יום הגיוס הרגיל שלהן.

שאנטי MEN

New member
לאושיקו

דבר ראשון תודה רבה דבר שני- מה נראה לך שממש יתאים לי? שהתנאים בו טובים? ולא יהיה קשה מדי?? אין לי מושג למה ללכת מהרשימה שנתת לי...

oshiko

New member
תלוי את מי אתה שואל ...

יש כאן הורים לחיילי שיריון והורים לחיילי תותחנים עם גאוות יחידה - כל אחד יסביר לך על יתרונות החיל שלו. אם תפרט קצת יותר מה חשוב לך - אולי נוכל לתת כיוון. שוב אני מזכיר שלא הכל יוצע לך, רק חלק מהרשימה.

שאנטי MEN

New member
הרבה אמרו

לי שלא להעיז ללכת לשריון ולתותחנים כי זה חרא... אחי משרת בשריון ואמר שלא יעיז ללכת לזה... אמרו לי הכי טוב זה מערך נ"מ או מודיעין שדה.. מה אתם אומרים?

oshiko

New member
זה אינדיבידואלי

מה שטוב לאחד לא טוב לשני. אל תקבל קביעות כלליות - תברר פרטים - למה זה רע להם, מה הם חיפשו, מה אתה מחפש. צבא זה לא קיטנה בכל מקרה, זה תלוי מאד באיזה ראש אתה בא לשם. אני יודע על אנשים שאוהבים את מוד"ש ועל כאלה שלא. כנ"ל לגבי נ"מ.

אולי אני קצת מיושנת בדעותי, אבל...

הצבא הוא לא תוכנית כבקשתך. מתגייסים לצבא כדי לשרת . אם תפנים ותנהג עפ"י העובדה הזאת - יהיה לך הרבה יותר קל בעת השרות הצבאי. כמובן שניתן להביע בקשות ולצפות שיתמלאו - אבל מי שקיבל בדיוק מה שביקש - ראוי שיראה בכך בונוס.עם פרופיל 72 - פתוחות בפניך הרבה אפשרויות, גם בשירות קרבי וגם בשירות ביחידות אחרות. כדאי שתכנס לפורומים של חיילים וגם לאתרים של החיילות השונים - ותגבש לעצמך דיעה יותר נחרצת.

מאור 87

New member
קשקוש מקושקש.

הצבא עושה כמעט הכול כדי שמגוייסים יגיעו לאן שהם בוחרים, אני מכיר רבים שקיבלו את העדיפות הראשונה שהם סימנו במנילה, אף אחד לא רואה בזה בונוס, אלא דבר טבעי וברור."הצבא לא תוכנית כבקשתך" כן את מיושנת מאוד.

תודה, באמת תודה על "המחמאות"

גם אם אתה חלוק עלי בדיעותיך - לא חייבים להתבטא בגסות רוח! אפשר בהחלט להביע דיעה שונה ואפילו הפוכה, לנמק אותה ולהסביר - ועדיין לשמור על כבודך, כבוד הפורום וגם כבוד האדם שכתב את ההודעה. אלו בדיוק המילים שאמרתי לילדים שלי ולחבריהם לפני הגיוס. הם הודו לי על כך! במיוחד שני חברים, שטענו לפני הגיוס כי: "אם אנחנו לא נקבל גולני - נסרב לעלות על האוטובוס ליחידה אחרת". זה נכון שהצבא עושה כמיטב יכולתו כדי לפגוש ולהגשים את בקשות וציפיות המתגייסים. ובכל זאת, בהרבה מקרים - עדיין יש אכזבות. אם זוכרים את המשפט שלי - קל יותר להיאבק בתסכול ובאכזבה.

The Blue Fairy

New member
אולי אני קצת מיושנת בדעותי אבל

אני חושבת שאנשים יעשו את תפקידם בצורה הטובה ביותר במקום שבו הם יהיו מאושרים ומרוצים. לכן הצבא נותן את האפשרות לבחור ולהביע את דעותינו
*6 ימים לגיוס...לא רוצה
*

מסכימה עם כל מילה שלך

ובכל זאת גם את אומרת ש-"הצבא נותן את האפשרות לבחור ולהביע את דיעותינו". הצבא אכן מודע לכך שאנשים מאושרים ושמחים - יעשו את תפקידם בצורה הטובה ביותר. אבל, בשום אופן אין התחייבות מצד צה"ל לקבל תמיד ובכל מקרה את בקשות המתגייסים. חל באמת שיפור גדול בגישה של צה"ל אל המתגייסים, אבל עדיין מה שקובע בסופו של דבר - צרכי הצבא. במקרה של התנגשות בין צרכי הצבא לרצון המתגייס - צרכי הצבא קודמים. לכן בכל זאת - כדאי לזכור את הדברים שאמרתי. הם נאמרו מנסיון כאמא לילדים ששירתו בצבא וכבן שממשיך לטחון מילואים בלי סוף....

The Blue Fairy

New member
כמובן שכן ../images/Emo140.gif בכלל זה מאוד חשוב

לגשת עם ראש פתוח לכל דבר בחיים.

אימשל2

New member
אם אחיך מכיר אותך והמליץ אז...

אולי הוא צודק. מצד שני, אולי השרות בשריון לא מתאים לאחיך ולך הוא כן מתאים? לבן שלי למשל הוא מתאים מאד. אני מצטרפת להמלצות של כותבים אחרים, לנסות ללמוד יותר על האפשרויות העומדות בפניך בפורומים ובאתרים של מתגייסים ובאתרים של צה"ל. בנוסף כדאי להתיעץ עם מי שמכיר אותך, כדי לנסות להבין מה מתאים לך, כי מה שמתאים לאחיך ולחברים שלך, לא בהכרח מתאים לך.

ואני אומרת, תותחנים - אחלה מקום..

בני מסיים בשבוע הבא תירונות תותחנים. מאד נהנה וכבר ורק אחרי 3.5 חודשים, הוא מלא בגאוות היחידה. תמיד צריך לשמוע מכמה מקורות ולא לחוות דיעה ממקור אחד. מי שאמר לך ש"חרא" בתותחנים, צריך לשאול אותו למה? וגם אם תקרא קצת את השרשורים בפורום, יש כאן הרבה הורים לתותחנים ומכולם עד היום שמעתי רק דברים טובים. ממליצה בחום... הרבה הצלחה במה שתחליט.

למעלה