דילמה - שחרור צבים.

Artillery1

New member
דילמה - שחרור צבים.

יש לי בגינה 7 צבים שהגיעו אליי בדרכים שונות. אבא שלי סיפר לי היום שלפני חודש הוא מצא את אחד הצבים מת (אני חושב שהוא היה חולה) ולכן זה גרם לי לחשוב שאולי לא טוב לצבים שלי בגינה. אני לא יודע אם לשחרר אותם כי אני קשור אליהם מאוד, ואם אני יחליט שכן לשחרר עכשיו או לחכות עד תחילת האביב שהם התעוררו?

TAINTED SAINT

New member
הייתי מציע לך להעביר במהירות האפשרית את הצבים

אל הספארי ברמת גן או לגן החיות התנכי בירושלים,הצבים יעברו בדיקה רפואית ובמקרה והם חולים-יטופלו בהתאם עיי וטרינרים מומחים וישוחררו באביב או אף מוקדם יותר,לפי שיקוליהם המקצועיים. להשאיר אותם עד האביב בגינה ללא איבחון לגבי האפשרות כי חלו ממש לא נשמע כמו דבר שיוסיף להם אריכות ימים. כמו כן הרשה לי להזכירך כי אחזקתם היא בניגוד לחוק ויכולה לגרור משפט וקנס כבד מצד רשות הטבע והגנים. אם לא ידעת על כך עד עתה,הרי שמרגע שתקרא את ההודעה אתה מודע לכך,ועצתי לך לפעול בהתאם ולהעבירם לספארי או לגן חיות אחר. [אי ידיעת החוק אינה פוטרת מעונש בכל מקרה] בהצלחה.

Artillery1

New member
במידה ואני מעביר אותם לגן החיות,

הם יוכלו לתת לי קנס? ושני המקומות רחוקים ממני. לשחרר ביער או בחלק מהמקומות בהם מצאתי אותם לא יעזור? רק לצב המסוים הייתה התנהגות מוזרה.

TAINTED SAINT

New member
ממש לא.גני חיות לא מחפשים לקנוס אף אחד../images/Emo13.gif

גני חיות אינם חלק ממערך האכיפה של הרט''ג ולא ישאלו אותך אפילו לשימך או לפרטים מזהים כל שהם. מכיוון ועתה הטמפרטורה נמוכה,וקיים החשש כי אינם בריאים עדיף לא לשחררם על דעת עצמך אלא להעבירם לגן חיות כל שהוא [גן חיות-לא פינת חי !]. תברר מי מהכותבים הבוגרים כאן בפורום גר בסביבתך ויהיה מוכן אולי לאסוף אותם ממך ולהעבירם לבדיקות רפואיות היכן שצריך. בהצלחה ושבוע טוב.

פנה לבית החולים לחיות בר

לגן לאומי אפק לידי איזו - פקח הרשות, טלפון: 057-7763170

TAINTED SAINT

New member
יש לו יופי של וואדי ליד מבשרת לשחרר בו.

רק תשחרר בבקשה ביום חם כדי שהצבים יהיו פעילים ויוכלו לחפש מקומות מסתור.

Artillery1

New member
אין בעיה..!

אני יחכה עוד קצת עד שיהיה יום חם ואז אשחרר אותם לטבע.. לא לפני שהם יעברו בוק של תמונות למזכרת P: עכשיו עוד 2 שאלות: כדאי לשחרר אותם באותו מקום ובבאת אחת? או לשחרר בדיוק במקומות שמצאתי (הכל בגיחות שונות של הואדי ברדיוס של קילומטר)

TAINTED SAINT

New member
תפזר אם אפשר,לא חייב בדיוק במקומות שנמצאו.

תעשה טובה ותתלווה לפחות בעוד אדם ותזהרו מכלבי הפרא שמסתובבים בוואדי,לפני כשנה וחצי ראיתי אותם רודפים שם אחרי איילה,מחזה ממש לא מרנין...

Artillery1

New member
הסתובבתי שם הרבה ולא נתקלתי בכלבי פרא.

אתה מדבר עם הואדי שנמצא מול בית ספר הדרור? (בהנחה שאתה מתמצא במבשרת קצת) שזה הואדי הגדול שמקיף את כל מבשרת כמעט או על שמורת נחל חלילים? כי חלק משם וחלק משם חח בכל זאת לא נתקלתי בכלבי פרא, אבל באיילים כן! ובלי קשר לנושא, יש לי חבר עם גינה ענקית שלפני הרבה שנים ההורים שלו מצאו 2 צבים וכיום יש לו כבר מעל 18 עם דורות שמתחלפים כל שנה. מה אתה אומר על זה?

TAINTED SAINT

New member
אני לא מי יודע טוב בגאוגרפיה של מבשרת.

הוואדי שמול שכונת הוילות,אם משקיפים עליו מאזור הוילות רואים כמה מערות גדולות יחסית בצד ימין. לפני שנה וחצי הסתובבה שם חבורה של כלבים שהפכו לכלבי פרא,היו גם מקרים שתקפו כלבים במבשרת,שאל את הפקחים השייכים לעיריה,הם בטח זוכרים.לי יצא לראות אותם רודפים אחרי איילה שממש נסה על חייה. צבים המתרבים בגינות אינם דבר נדיר בארץ,האזכור של לקיחת צבים מתוך שמורת טבע לא מוסיפה לך נקודות לזכותך

Artillery1

New member
יש הרבה וילות במבשרת אז קשה להבין אותך

אני לא מאמין שייצא לי להתקל בפקחים של מבשרת (אם יש כאלה) וגם קשה לי להאמין שהכלבים הפראים עדיין בחוץ. את הצב מהשמורה מצאתי קצת לפני השלט של החברה להגנת הטבע שנותן הסברים.. זה נחשב מהשמורה? P: ועכשיו ברצינות, אני רוצה לשחרר אותם אבל כולם מחופרים עמוק בגינה שלי.. להוציא אותם מהמחילות שלהם או לתת להם לסיים כבר את שנת החורף ושתהיה התעוררות גדולה לשחרר?

naja

New member
אם הם מחופרים עדיף להמתין.

חכה עד שהאביב יגיע והם יתחילו להסתובב על בסיס קבוע. כך יהיה להם קל יותר להתאקלם בסביבה חדשה.

למעלה