דילמה של אדם חסר רגשות.

0Phobia

New member
דילמה של אדם חסר רגשות.

בכיתה י"ב (אנחנו עושים את זה בי"ב) אני ארצה לצאת למשלחת לפולין, אבל אני לא יודעת אם זה רעיון כל כך טוב. כי אני לא אבכה, אני לא אחשוב שזה היה מדהים או מרגש או משהו, אני יודעת בודאות שאני לא אזדעזע כמו שאני אמורה, ובעצם לא נראה לי שיש לי קשר רגשי לכל הסיפור הזה. למה אני בכלל רוצה לנסוע לשם? כי זה מעניין אותי. אבל מעניין בצורה הקרה והמנותקת. אני חושבת שזה מרתק. אני חושבת שאפשר ללמוד מזה המון על בני אדם ועל הטבע האנושי, אבל זה לא יעציב ולא יזעזע אותי. אני מודאגת, כי אני יודעת שזה מה שיקרה. כי מה שיזעזע אותי זה היחס של אנשים אחרים למצב, מה שיעציב אותי זה שהחברים שלי יתחילו עם ה"כן, זה שינה אותי, הבנתי משהו, זאת חוויה שחייבים לעבור" וכל זה (וחלקם לא ירדו מזה במשך הרבה זמן) קיצר, לי אכפת יותר מהאנשים שחיים ושיהיו שם. וזה מפריע לי. אני מאוד רוצה לנסוע לפולין, אני רוצה לראות את המחנות והגטאות, זה מעניין, ואני אשתגע אם תהיה לי האופציה ואני לא אהיה שם. רק מדאיג אותי היחס שלי והיחס של אחרים... מה דעתכם?

N B I

New member
איך את יכולה לחזות את התגובה של עצמך?

עוד לא היית שם, את לא יודעת איך תתנהגי. את יכולה רק לשער. מה אכפת לך מה אנשים אחרים עוברים? תעשי את זה בשביל עצמך, מעניין אותך- חשוב לך? תצאי שהאחרים יקפצו. אף חברה שלך לא תראה אותך באור אחר ואת לא תראי אותן באור אחר. כל אחד חוזר מפולין עם סוג אחר של חוויה, יש כאלה שהחוויה היא ברמה הנפשית-ערכית ויש כאלה שהחוויה היא לימודית אני לא חושבת שאפשר לשפוט אדם על פי הדרך בה הוא חווה דברים.

0Phobia

New member
אני יכולה.

אני מכירה את עצמי, ויש לי סיבות מאוד טובות לחשוב שזה מה שיקרה. ומה אכפת לי מה אנשים אחרים חושבים? אכפת לי. מאוד אכפת לי. כי אני יודעת שכולם יזדעזעו מזה שאני לא מזדעזעת, אני יודעת שאני אתעצבן, ובכלל אין הרבה אנשים שבאמת לא אכפת להם מה אחרים חושבים. סך הכל אנחנו חיים בחברה.

חייםלוי

Member
מנהל
יש הרבה שלא מזדעזעים בפולין ורק זמן רב

אחרי כן הדבר מחלחל ומעובד בראש. את לא תהיי שם לבד בתחושות האלה. כל אחד מגיב אחרת. יש מי שבוכה ויש מי שהמראות דווקא גורמים לו להסתגרות ושתיקה.

Euterpe

New member
../images/Emo45.gif אני דוגמא מצערת לכך. ../images/Emo10.gif

לוקח זמן לקלוט.

N B I

New member
אף אחד לא יזדעזע שאת לא תזדעזעי

מה את חושבת? שכולם פשוט נשברים ובוכים כל המסע הזה? איזה היסחפות. היו אנשים שלא בכו בכללך וף אחד לא האשים אותם, כל אחד לוקח את זה אחרת.

0Phobia

New member
לא בכלל שאני לא אבכה,

אלא בגלל שמבחינה רגשית זה לא יזיז לי. וכן, אני מכירה אנשים שאני יודעת שירצו לנסוע לפולין ושירצו לזרוק עליי אבנים (אל תשאלו, השכבה שלי...)

חייםלוי

Member
מנהל
לא צריך להיות אכפת לך מה אחרים חושבים

ייתכן שלא תבכי שם וכביכול לא תחושי שם שום דבר. היו כאן בפורום שסיפרו שכך חשו, או בעצם לא חשו. אבל מה שחווים שם מחלחל ומתעבד במוח ויכול להיות שרק אחרי חודשים תביני באמת איפה היית ואז יבוא הבכי והתחושות העזות. סיפורי הבנה מאוחרת היו כמה בפורום. תסעי ואל תחששי לא מעצמך ולא מאחרים. יכול להיות גם שדווקא שם תיפתחי ותהיי הרבה פחות קרה ממה שאת חוששת.

Galuush

New member
כמה דברים:

1. כל בן אדם מגיב למסע הזה בצורה השונה. 2. יכול להיות שכמו שאת אומרת, את לא תגיבי בצורה של בכי וזה, וזה בסדר גמור, כל אחד מגיב לזה בצורה אחרת. 3. לא אמור להיות אכפתלך מה אחרים חושבים... 4. את עוד לא היית במסע, ואולי כשתהיי במסע עצמו, את תגיבי בשונה מהציפיות שלך. בכל אופן- תצאי... חשוב ללמוד מה קרה שם. את לא חייבת לבכות כדי שזה ישפיע עלייך בצורה קשה. אולי זה ישפיע אח"כ ואולי אחרי כמה זמן זה יחלחל... וגם אם לא, זה בסדר גמור.

לזרושקה

New member
תשובה

לנסוע - בלי צל של ספק אפילו.. חלק מהמסע זה לא רק להזדעזע, אלה באמת ללמוד על הטבע האנושי, על האדם, על הבחירות וכו' וכו'.. ואם זה לא מעציב אותך, או מזעזע אותך - זה בסדר! גם אותי בהתחלה שהייתי שם לא התרגשתי כ"כ.. לא הייתי עצובה, ולא הגבתי כמו שחשבתי שאני יגיב.. אבל במשך המסע, אתה באמת לומד על האדם וכו'.. וזה החלק היותר משמעותי של המסע לפי דעתי..

trigotrigo

New member
את נוסעת בשביל להזעזע?

לדעתי זו לא סיבה לנסוע. נוסעים בשביל לחוות, לראות, לקבל קצת יותר מידע - ובעיקר כדי לא להבין שום דבר.

Black Jane

New member
אם את נוסעת כי זה מרתק אותך-

תסעי, ללא ספק. לדעתי זו סיבה מספיק טובה; אם זה הנושא מעניין בצורה זו או אחרת, תסעי. ואנשים מודעים לזה שכל אחד מגיב (או בעצם לא מגיב) בצורה שונה....

Pukipsey007

New member
../images/Emo24.gif

זה לא צריך להדאיג אותך. את באמת מאמינה בכך שאין לך רגשות כשאת חושבת על מה שקרה שם
בד"כ אנשים שניגשים לנושא בצורה קרה ומנוכרת הם הכי רגישים
גם אני הייתי ככה. זה בסדר, מתישהו הסכר נפרץ והרגשות משתחררים וכו'. תני לזמן לעשות את שלו

noeme

New member
דילמה של אדם חסר רגשות

שלום לophobia קראתי את ההודעה שלך, וממש אני לא מאמינה!!! לא רוצה להאמין, שאת כל כך חזקה ובלי רגשות? האם ביקרת ביד ושם?? בטח כן?! האם זה לא מרגש ומזעזע? איך אפשר לחשוב כך? אני הייתי שם לפני שנה בערך. ומאוד התרגשתי ויצאתי מ אוד שבורה משם. לאיזה וירוס את מתכוונת? הסבירי יותר . הורי מפולניה אני צברית מעולם לא הייתי שם וגם לא אהיהי. לי מספיק מרד היגטאות, ויד ושם שריאיתי. אבל לחשוב ולהגיד שזה לא מרגש זה אני לא מבינה.?!! שלום מנעמי. ליפה.

למעלה