דילמה של מדריכה לשעבר..

דילמה של מדריכה לשעבר..

ביקרתי את חניכים שלי בבית ספר לפני כמה ימים. ויצא לי לשבת ולדבר עם אחד מהם קצת יותר וסתם דיברנו והוא סיפר לי שהוא עשה שטויות אבל הוא לא יכול לספר לי כי הוא יודע שאני חייבת להעביר את המידע. אז אמרתי לו שהוא יכול לדבר איתי קצת יותר חופשי וכל עוד הוא לא מספר לי משהו שמסכן את החיים שלו (ניביון התאבדות /לקח סמים קשים!! /נפתח לו תיק פלילי) אני לא יודעת אם אני יעביר הלאה את המידע . זה קצת הרגיע אותו, ואז הוא סיפר לי שהייתה מסיבת יומולדת לחבר שלו ומישהו הביא סמים והוא לקח 2 שאכטות מג'וינט. דיברתי איתו על זה ושאלתי אותו אם הוא חושב שזה משהו שהוא יעשה עוד והוא אמר דוגרי אני לא מבין מה ההתלהבות הזאת מזה? זה בכלל לא משהו (שתבינו הוא ילד בוגר והוא מאוד אמין!!) וששאלתי אותו אם יש לו כוונה לנסות שוב הוא אמר לי נשבע לך שלא. זה ילד שבדרך כלל מאוד אפשר להאמין לו,הוא ממש לא יודע לשקר! השאלה היא מ לעשות עם זה? להעביר הלאה בכל זאת או לשמור לעצמי

my sTar

New member
לדעתי

את יכולה לשמור את המידע הזה לעצמך. אני חושבת שקשר המשך הוא קשר חשוב מאוד, מה שכן - אם את יכולה תמשיכי לעקוב אחריו ואם העניינים מסתבכים אז תדווחי.. כרגע זה נראה לי לא נכרח כלכך..

אני התלבטתי עם השאלה הזו הרבה מאד ז

היה לי חניך שהיתה לי הרגשה שהוא לוקח משהו... איכשהו פתחתי את זה איתו והוא סיפר לי על ההתנסות שלו עם הסמים. כמובן שהוא השביע אותי לא לספר לאף אחד והבטיח שהוא בחיים לא יגע בזה יותר וכו'... ממש התלבטתי לגביו- מצד אחד הוא באמת עשה רושם אמין אבל מצד שני לא רציתי לסחוב על עצמי את האחריות לשלומו. בסוף החלטתי לא להעביר את המידע הלאה אבל כן לפעול באופן עצמאי. הדפסתי לו מלא מידע על סוגי הסמים השונים, על הסיכונים הכרוכים בכל סם, ההבדלים ביניהם וההשפעות שלהם על כל חלק בגוף... וישבנו בערך 4 שעות ולמדנו ביחד את כל החומר הזה. אבל מעבר לזה, חששתי שזה לא מספיק ולכן החתמתי אותו על חוזה שכל 3 חודשים הוא עושה בדיקת שתן+דם ואם משהו מתגלה- אני מיד מדווחת גם למנהלים של הפנימייה וגם לצבא. (במקביל פניתי לאחות (לבורנטית) של הפנימייה וסיפרתי לה...). החוזה הזה המשיך בערך שנה וחצי אחרי שהוא סיים י"ב. (היינו נפגשים כשהוא על מדים והולכים לאיזה קופ"ח בחיפה- קצת הזוי... אפילו אותי זה הפתיע שהוא מקפיד על זה באדיקות כזו...) בקיצור, אני ממש ממליצה על איזה חוזה (אפילו פיקטיבי כזה) שיחייב אותו לספר לך כל פעם שהוא נוגע בסמים או משהו בסגנון, וכמובן לשבת וללמוד איתו את כל הנושא של הסמים...

me991

New member
איזה דילמות מעצבנות..

מה עם לנסות לגרום לו לספר את זה?..זו אופציה? לדעתי אם הוא נמצא בתוך הפנימיה אז יש עניין להעיר את עיניהם של המדריכים,גם אם לא מספרים בדיוק מה היה. למה הו סיפר לך את זה? אולי הוא כן רואה בך דמות מבוגרת שתעזור לו? חוצמזה לגבי תכניות מעקב,מצד אחד אני מעריצה, מצד שני יש בזה משהו לא נכון,אחרי שעזבנו..אי אפשר כל החיים להחזיק אותם ולא לתת להם ליפול.

למעלה