דילמה של פרחי טיס...

דילמה של פרחי טיס...

סוף סוף אני בבית. האמת היא שהייתי נשאר שם בבסיס עוד שבוע... אחרי השבירת דיסטאנס כמובן. השבוע היה משבי``ז לגמרי, היו לי רגעי שפל שהרגשתי צורך עז לחזור הביתה ולוותר, בעיקר ביום השלישי בבוקר. בכל מקרה, זוהי תחילתה של תקופה חדשה. לא עוד תאריכים למבדקים מוקדמים, לא עוד תאריך לגיבוש. עכשיו זה זה. התאריך האולטימטיבי - תאריך פתיחת קורס טיס 148. קשה להאמין. אם יש דבר שממש לא ציפיתי לו - זה זה. ולא שלא התאמצתי, להיפך, עשיתי כמיטב יכלתי בכל המבחנים והמבדקים. אבל עכשיו זה כבר לא משחק, זה כבר לא `` אולי אני אלך לקורס טיס, מי יודע ``. עכשיו זה רשמי, עוד מעט אני עומד לקבל צו התייצבות בבסיס חצרים, לתחילת תהליך ההתחיילות. וכאן מתחילה ההרגשה הרעה. זהו זה. דוד הולך להיות חייל, ולא משנה מה. העניין הוא שזה לא סתאם חייל. זה קורס טיס, להתחיל שוב ללמוד, להשקיע זמן, שוב מפקדים שעומדים מאחורי קיר הדיסטאנס האימתני ומסתירים את עמדותיהם כלפיך, יציאות חרא, משמעת כפייתית, הבדלי מעמדות עם חיילים מהשלבים המתקדמים יותר של הקורס... אני יודע שרק עשר אחוז מאלה שמתחילים את הקורס מסיימים, אבל תתפלאו או לא, יש לי ביטחון שאני אסיים את הקורס, ואני לא מפחד שאני לא אעבור, אלא מפחד שכל פעם שאני אעבור שלב, אני אמצע את עצמי מתמודד עם קשיים חדשים וקשים יותר, וכל זה בשביל מה? בשביל להשאר שם עד גיל 28? איפה הילדות שלי? אלוהים, עוד לא היתה לי חברה, ותראה מה מחכה לי - שנתיים של ריתוק לבסיס ועוד מתנות כאלה. אני מרגיש שאני חייב לפחות שנה לנקות את הראש, ואז אני בטוח יהיה מוכן להשקיע את כל המאמצים בקורס, אבל עכשיו ישר אחרי הלימודים?? יש לי כ``כ הרבה להשלים, חוויות, בנות, חברים, אפילו את אבא שלי לא ראיתי מגיל ארבע... האם בכלל לקחת את זה על עצמי? אני בן יחיד! למה לא להיות איזה ג`ובניק, לחזור כל יום הביתה למיטה החמה, לצאת בערב, להפגש עם בנות. ככה זולה 3 שנים ולבנות חיים נורמלים? בבקשה, תנסו להיות במקומי, לא לחשוב על הכבוד של טייסים, או על דברים כאלה, אלא על דילמה של מתבגר שמרגיש שהזמן אוזל והוא עוד לא מוכן להוות חוד החנית של מכונת המלחמה המשומנת - צה``ל. תגובות אחיי היקרים. דוד.

מזלט

New member
דילמה

אוקיי, אז קח את כל מה שכתבת, ותוסיף לזה חברה, שלא ממש משתגעת אחרי כל העניין הזה. ולפני זה, צריך לעשות בגרויות, מתמטיקה 5, פיזיקה 5, כימיה 5, אנגלית 5 - וזה לא צחוק. אבל אם שוכחים את זה לרגע... זה או להיות בקורס טיס, או להיות בתותחנים או שריון או גולני\גבעתי וכד`. כדאי שתדע ותדעו את ההפרדה הברורה שיש בישראל: יש צה``ל. ויש חיל האויר. שני דברים שונים, תנאים שונים, יחס שונה, הכל שונה, רק שח``א כפוף ``לכאורה`` לצה``ל.

הפעמון מצלצל בדלת ...

דוד איש הדילמה ... ובכן דוד יקירי כנראה הגעת לשלב בו מצלצל הפעמון בדלת ואומר לך לצעוד לכיוון הבגרות ולקיחת האחריות על חייך . אי אפשר לפסול את הדלת הזו אלה פשוט לקחת את המפתח ולהתחיל ללכת ... ( אל תשכח לסגור את הדלת ...) אז עם כל החששות והפחדים תזכור שרק אתה יוצר ומקיים את העולם שלך ותצטרך להשלים עם כל טעות או כישלון ושגגה אבל תלמד גם לדפוק לעצמך על השכם , ולהיות גאה בדרכיך . זהו דוד , העבר מאחוריך והעתיד נשפך לפניך אין לי עצה לתת לך או פיתרון - ( רבים עברו זאת לפננו ) רק פסע בזהירות , ותמיד תמיד תחייך !!!

forall

New member
אוקיי..

טוב, ובלי הרבה מילים גבוהות ובלבולי שכל אם אתה בנאדם ששואף כל החיים שלו להיות הטופ שבטופ או - אם אתה אחד שכל הזמן חלם לעשות משהו גדול ומשמעותי ולהרגיש חשוב או - אם אתה אחד שחלם כל 18 שנות חייו על טייס ומרגיש שחייב לעצמו מיצוי הנסיון אז, לך על זה! אם זה בגלל גורמים אחרים - חבל על המאמץ וכמו שציינת בעצמך, זמן הנעורים אוזל ויש אהבות אמיתיות להגשים (אהבות של החיים) - זאת, שוב, במידה שאחת האהבות הגדולות שלך היא לא למשהו בגודל משפיע כמו טייס, או הטייס עצמו. מקווה שעזרתי בהצלחה ואל תשכח להרגיש כמו שהתחלת במכתב. קח טיול ארוך שיאפשר לך להתרחק מהיומיום ולהרגיש את עצמך נטו כי מסגרות שונות יכולות להשפיע על התנהגות אבל לא על רגשות ואתה לא יודע איך יהיה הקורס מבחינת ההשפעה שלו על ההתנהגות והתפיסה שלך לגבי זה.

מזלט

New member
היהלום

אל תשכח את היהלום שמשתילים בסוף הקורס בזין... בנות מתות על זה. עכשיו בלי צחוק... אני לא חלמתי להיות טייס, או להיות הטופ שבטופ - אבל אם נפלה בחלקי ההזדמנות לתרום מעצמי למען המדינה, אז על אחת כמה וכמה שאני אעשה זאת על הצד הטוב ביותר, ואת זה, כנראה, אני יכול להשיג בקורס הטיס. הרי אני לא ביקשתי להתנדב לקורס, הצבא ביקש ממני - ואם הסכמתי להתנדב, וזאת אכן התנדבות, אז אדרבא שזה צריך להעשות על הצד הטוב ביותר ובלי חרטות והירהורים. איפה עוד ייצא לך להטיס מטוס בחיים?

zombik1

New member
מבינה אותך מאוד...

אתה אל לבד. הדילמה שלך היא הדילמה של עוד הרבה אנשים, גם בנות, בקשר לתפקידים האלה בצבא, כמו טייס וחובלים, אשר דורשים ממך כל כך הרבה.פתאום זה כבר לא סתם להעביר שנתיים או שלוש באיזו יחידה, לצאת כל שבועיים הביתה ולפגוש את החבר/ה, אלה בעצם להכנס לתקופה של לימודים מחודשים, במשך שנתיים, ברמה ובאינטנסיביות של אקדמיה לפחות. בנוסף, אתה יכול לשכוח מחיי חברה לזמן הזה, ובד``כ גם מהחבר/ה (זה בדוק). אך בצד כל המגרעות, יש את הדברים הטובים: התוכן המרתק של הלימודים האלה, האתגר העצום (במחשבה של:אם לא אני -שאני טוב- אעשה את זה, אז מי יעשה את זה? או: אם הם יכולים, אז גם אני יכול). כמובן יש גם את התהילה העצומה, שבקשת לא להתייחס אליה, ובצדק. ודווקא בגלל הדילמה הקשה הזואת, אתה צריך להחליט עם עצמך מה הם המניעים האמיתיים לרצון ללכת לטייס. אם תמיד רצית את זה ועכשיו זה רק ``משבר חולף..``, אז תתגבר עליו ותלך לשם כמו גדול. ובעצם, אין שום סיבה שלא תלך לקורס, ומקסימום אם לא תרצה (מה שלא נראה לי) אתה תמיד יכול לחתום ויתור. אני אישית, תיכננתי את שרותי הצבאי כחובלת, ובהתחלה לא הרתיעו אותי לא התנאים ולא המאמץ. אבל בסופו של דבר נכנסתי לאותם הרהורים שכעת הם מנת חלקך, והבנתי שכנראה המניעים שלי לא נבעו מאהבה כה גדולה לים, אלה בעיקר מהיחודיות של התפקיד בשביל בנות, ובשל האווירה שסררה סביבי, שכל מי שפגש אותי והתעניין בתוכניותי בצבא, שאל ישר: ``נו מה את, טייס או חובלים?`` וכשהבנתי את זה, החלטתי לוותר. עד כאן סיפורי האישי. ולכן, תחשוב טוב. אישית, אם הייתי בן, סביר להניח שלא הייתי מוותרת על זה). בהצלחה!

crazy tal

New member
אחי, תחשוב טוב

אתה יכול לבקש לדחות את מועד הגיוס שלך לתחילת הקורס הבא? תנסה... אם לא, תלך מקסימום לא תאהב.

בלאונט

New member
הפנים של הפושע

שלום רב לך דוד, מסתבר ששנינו העברנו את השבוע הנוראי הזה שנגמר בשבירת דיסטנס מתוקה, זה היה שבוע מדהים. זאת הייתה חוויה. לסיפור שלי יש סוף קצת שונה, אני עם בעיות בברכים וכצפוי לא עברתי את הגיבוש, אבל עוד נראה - השמיים הם הגבול ;) בכל מקרה, המון בהצלחה לך דוד, האמת היא שחמישית מהמתחילים את הקורס מסיימים (מתחילים 250 ומסימים בערך 50), שזה סיכוי עצום לדעתי. זה הרבה יותר מאין סיכוי. המוווון יותר מבילתי אפשרי. תשתדל. תשקיע. תשרף. הכל ישתלם כשתקבל כנפיים. שוב בהצלחה.

_snufkin_

New member
``אתה עוד תגלה את העולם...

אם תרצה או לא תרצה יש עוד זמן להשתנות מן הקצה אל הקצה`` טוב, אני די שונאת לצטט שירים פלצניים של גידי גוב, אבל השיר הזה היה הדבר הראשון שחשבתי עליו כשעמדתי לפני דילמה דומה- עתודה. 4 שנים לימודים, ועוד שנתיים קבע. הנה עפה לה ילדותי אל השוממקום, ואפילו אין את היוקרה של קורס טייס. למזלי אני עדיין לא צריכה לסגור, ואני נמצאת עכשיו בשלב של ללכת למיונים, לקרוע את התחת, ולקוות שאכשל כדי שלא אצטרך להתלבט. בכל מקרה, החלטתי שאם אני מתקבלת (פיזיקה+הנדסת אלקטרוניקה) אני אלך על זה. וזאת גם העצה שלי בשבילך. החיים יעברו בכל מקרה, ואתה תהיה בן 20 עוד שנתיים, אם תרצה או לא, וסביר להניח שסבביית המועדונים והנעורים תסתיים בקרוב מאוד, בלי קשר לשאלה לאן אתה תתגייס.אנחנו מתבגרים בנאדם, וכבר לא הרבה זמן מפריד בינינו לבין חיי צבא בורגניים. צעד אחד ואתה בפנים. השאלה היא איך תעשה את הצעד הזה. וקורס טייס נשמע כמו אחלה של מקום להתבגר בו.

טל עדתו

New member
דוד היקר! על המודע ועל התת מודע!

אוקיי, אז אני חושבת שהרבה מאוד אנשים כאו בדילמה דומה לשלך, כלן אחד בדרכו שלו. קודם כל - כל הכבוד על זה שעברת את הגיבוש! הרבה מאוד אנשים הולכים למיונים של טיס רק כדי לראות אם הם מספיק ``חכמים/טובים`` בישביל זה... רק לראות לאיזה שלב אני מגיע... ואופססס הגענו כבר לגיבוש בלי לשים לב!!!ועוד יותר אופסס- עברנו את הגיבוש! התקבלנו לקורס הכל כך נכסף בצה``ל. אני מאמינה מאוד בתת מודע של הבנאדם, אני חושבת שהתת מודע יכול ללמד אותנו המון על הבנדאם- מה שאומר שברגע שמישהו חושב שהוא סתם הולך לראות אם הוא יכול/מסוגל לעבור את המיונים לטיס זה מסיבה מסוימת , ואולי אתה חושב שאתה לא מבין אותה או לא מסוגל או יכול להבין אותה - יש סיבה! זה לא קורה סתם, אני מאמינה שכל אלה שלא ממש מתלהבים מטיס ורק בוחנים את עצמם במיונים ועוברים את המיונים בהצלחה זה מסיבה מסוימת - וזה התת מודע, זה אומר שאיזשהו מקום הראש שלך כן חושב באמת על קורס טיס - גם אם על פני השטח זה לא נראה ככה! לכן, דוד, גם אם התחלת את המיונים ``סתם בלי סיבה מיוחד`` ועברת אותם והגעת עד לשלב הזה זה מסיבה מסוימת ולכן אני חושבת שאתה מהסס, אתה לא מאמין שהגעת עד פה... ועוד הדרך כל כך ארוכה בקורס! אני חושבת גם שאתה כל כך פוחד , מסתייג, חושב שוב פעם אם אתה באמת רוצה את זה כי אף אחד מאיתנו לא יודע באמת אבל באמת למה הוא מסוגל, וגם אם אתה מאמין שאתה תעבור את הקורס בהצלחה בתוך תוכך יש לך ספקות- אני בטוחה שאתה לא בטוח במיליון אחוזים שתעבור. 1. תזכור שאתה מסוגל להרבה יותר ממה שאתה חושב - ואת זה תלמד בצבא. 2. ה-כ-ל בראש!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! גם אם אתה רץ 8 ק``מ ומרגיש שאתה עוד שניה מת- אם הראש שלך יגיד - דוד - תמשיך למרות הכאב- אז אתה תמשיך, אבל אם הראש שלך יגיד - דוד - אתה לא מסוגל להמשיך- אז אתה לא תמשיך! 3. תלמד להפוך את הכאב לחבר הכי טוב שלך! והכי חשוב - תלמד המון בקורס !!! לפני כל מבחן ת-ח-ר-ו-ש!!! ודוד יקר - כך לעצמך חופשה לפני הצבא ! אתה זקוק ל``ניקוי ראש!`` , לקצת שקט. מקווה שעזרתי.

jedi knight

New member
מקרה בוינגייט

לפני חודשים בערך בגיבוש מטכ``ל היה בחור שפונה לבית חולים כי הוא עשה יותר ממהשהגוף שלו לא בנוי לו אז צריך לזכור שכושר ומוטיבציה זה מאוד חשוב אבל הכי חשוב זה הבריאות .

למעלה