דילמה

daniela331

New member
דילמה

אשמח לשמוע את דעתכם/ן בעניין -

אני גרושה כשנתיים, יש לי ילד אחד, בת 37
עברתי כל מיני תקופות בהן חיפשתי, חיפשתי נואשות או לא חיפשתי בכלל - גבר לזוגיות חדשה

השעון שלי מתקתק חזק, הילד שלי מבקש לעיתים תכופות אח..
אני חזק בעניין של אתרי היכרויות אבל שום דבר טוב לא יוצא מזה

התחלתי לחשוב על בנק הזרע כאופציה, אבל האפשרות הזאת ממש מעציבה אותי, גם עבורי גם עבור בני
וגם עבור הילד האופציונלי, כי הדבר שאני הכי רוצה זה זוגיות ומשפחה.

מעציב אותי לא פחות שכל איזה דרעק חושב שהוא משהו.. בשל עודף נשים כנראה. אני באמת מחפשת מישהו סביר וזהו.

הנושא מדיר שינה מעיני ואני מוצאת את עצמי עסוקה בזה במחשבות במרבית שעות הערות שלי

אני לא יודעת מה לעשות, מפחדת שאני דוחה מידי את עניין הפוריות..

מה עושים?

דעתי....

"עברתי כמה תקופות בהן חיפשתי נואשות או לא חיפשתי בכלל"....
לדעתי אם את רוצה לבנות זוגיות חדשה, כדאי שלא תיכנסי לאחת מהקיצוניות
האלה, אלא תנהלי את חייך עם כיוונון להיכרות ויצירת קשר...

"האפשרות של בנק הזרע מעציבה אותי כי הדבר שאני הכי רוצה זה זוגיות ומשפחה"...
לדעתי הבאת ילד בדרך זו לא סותרת הקמת זוגיות ומשפחה...
זאת לא נראית לי כסיבה לא להביא ילד בדרך זו...

"מעציב אותי שכל איזה דרעק... "...
זאת באמת נראית לי גישה שלילית להיכרות. מהניסיון הרב מאוד שלי כרווקה מתבגרת,
הפתח להכרות היה אמון וגישה חיובית לחיים בכלל ולהיכרויות עם גברים בפרט, שזה כמובן
לא אומר להמשיך בהיכרות עם גבר שאיכזב, אבל כן מצד אחד הנמכת ציפיות לקראת מפגשים
והיכרויות, ומצד שני לנסות ולמחוק חוויות שליליות לטובת השקעת אנרגיה אמיתית בבחורים ובקשרים
שיש להם פוטנציאל להעמיק.

daniela331

New member
תודה רבה על התגובה העניינית והמלמדת

אשמח אם תסבירי יותר את כוונתך בהתייחס לפסקה השניה (אצלך)

פסקה שלישית - איך מוחקים חוויות שליליות? כולם מבקשים סקס? לפעמים מרגישה כמו מוצר שתוקפו פג כי יש ככ הרבה צעירות ממני..

הסברים....

את יכולה לנסות להביא עוד ילד לעולם באמצעות בנק הזרע,
אם את מעוניינת בכך.... תוך כדי, ובהמשך, את יכולה לנסות וליצור
קשר עם בן זוג שאולי גם איתו תירצי להביא ילד לעולם. איפה הסתירה?

לגבי קשר עם גברים - מה זאת אומרת כולם מבקשים סקס?
האם את לא מבקשת סקס? האם כולם רוצים סקס במפגש ראשון? האם כולם מחפשים
רק בחורות צעירות (כולל הגברים המבוגרים יותר)?
אם זאת באמת החוויה שלך אז או שאת לא קוראת נכון את המפה, או שאת נמצאת בחברת
אנשים במיוחד לא מתאימים.
אני מתארת לעצמי שיש הרבה אנשים לא מתאימים, אבל לא מאמינה לרגע שכולם כאלה,
אז אם את נפגשת גם עם גבר אחד שלא מתייחס אלייך לא כמוצר ולא כפג תוקף, או עם גבר
אחד שלא מבקש סקס כשלך זה פחות מתאים, מציעה להתרכז בו ו"למחוק" את האחרים (למרות
שהם אולי הרוב)...

"קודם כל תרגעי"

כך הבטוי, אבל באמת - הלחץ שלך לגמרי מובן לי, אני ילדתי את הילד הראשון שלי בגיל שלך ואת יכולה להניח שעד אז הייתי בהחלט לחוצה שאולי "פספסתי את הרכבת".

העניין הוא שהלחץ הזה, ככל שהוא טבעי, ממש לא עוזר (גם לא טוב לעור הפנים, וגם דוחה גברים ידוע, כן - גם את השווים).

אז קודם כל, נכון. שלילי או לא - גם אני חושבת שבגדול יש הרבה יותר נשים שוות מגברים שווים, אבל את זה אנחנו לא יכולות לתקן (לפחות לא בדור הזה, אני בהחלט מגדלת את הבן שלי להיות אחד כזה בעתיד...)

וגם לגבי בנק הזרע - בכלל לא משנה מה אני או כל אחד אחר בפורום חושב. אם זה נתפס בעיניך כפתרון עצוב - זה לא הפתרון בשבילך. כולנו בוחרים לנו את הדרכים שמתאימות לעולם הערכים והשאיפות שלנו, ואין שום סיבה בעולם שלא תתני לעצמך את אותו הכבוד.

לא כתבת בן כמה הבן שלך, אבל אני הייתי לוקחת את הבן שלי לשיחה (בהזדמנות של שקט, כשאני במצב רוח טוב ומרגישה בטוחה בעצמי) ומסבירה לו שאח זה לא פיצה, וגם הוא לא בא לעולם בהיסח הדעת, ואגב לא תמיד רק כיף (ואולי בכלל תצא אחות, רחמנא לצלן) . בקיצור - את אוהבת אותו מאד, ומקווה יום אחד גם לאהוב ילדים נוספים, אפילו אם זה יקרה, איך או מתי - זמנים יגידו (גם את לא אומרת לו כל יום שאת כבר נורא רוצה שהוא יהיה מדען חלל, נכון?)

וטיפ אחרון - שוב בעיניין הלחץ - מה את עושה בפורום משפחות מורכבות ? לא שאכפת לי, אבל לא הקדמנו קצת את המאוחר ? תאמיני לי, הייתי רווקה והייתי "אשה מורכבת" - גם לנו לא קל... לכי לחוגים, תסעי לחול בקבוצה (אבל לא בורגס), תקני בגדים חדשים, תצבעי את השיער, אם כל מה שאת מחפשת זה מישהו סביר כמו שאת אומרת, תאמיני לי יהיה בסדר, ותחזרי אלינו בעוד שנה שנתיים

daniela331

New member
תודה

מה אני עושה פה?.. אני מבקשת תגובות מאנשים שאני מניחה שהיו להם דילמות דומות ובכל מקרה הם קרובים לנושא.

mother cat

New member
בואי ננסה לפרוט קצת את השאלה

לשאלות "קטנות" יותר.

את מעוניינת בילד נוסף? בלי קשר לזוגיות, את רוצה עוד ילד?

את מעוניינת בזוגיות חדשה? בלי קשר לעוד ילד?

אני שואלת כי נראה לי ששני הנושאים הסתבכו לך (וזה טבעי שזה יקרה) ביחד לנושא אחד, אבל הם לאו דווקא קשורים.

את יכולה להחליט שאת רוצה ילד נוסף - וכן, אז בנק הזרע הוא בהחלט אופציה, וזה לא קשור לחיפוש זוגיות. אגב, במה זה שונה מרווקה בלי ילדים שמגיעה לגיל שהיא מחליטה שהיא מספיק רוצה ילד כדי ללכת על זה לבד? זה שכבר יש לך ילד אחד לא משנה דבר לדעתי.

במקביל, את יכולה להחליט שאת רוצה זוגיות - בלי קשר לילדים, ולהמשיך בחיפושים אחר בן-זוג.

כפי שכבר אמרו לך - הלחץ לא עוזר. אני לא חושבת שאף אחת מחברותי, וגם לא אני, מצאה זוגיות בתקופה שהיתה לחוצה על זה. ואולי דווקא בגלל זה לנתק את שתי הסוגיות יכול לעזור - להוריד לחץ.

לגבי תחושותיך על הגברים שאת פוגשת - אני מאד מזדהה. התחתנתי בגיל 35 ועד אז "הסתובבתי" בשוק פנויים פניות - וכן, זה מרגיש כמו שוק. וכן, זה מיאש ומתסכל. והרבה גברים (ואולי גם נשים?) מחפשים רק סקס, וכן, מצפים להכנס למיטה בשלב מוקדם מדי לטעמי. אבל בין לבין מתחבאים להם אנשים טובים שמעוניינם בזוגיות אמיתית - את רק צריכה להאמין ולהמשיך לחפש עד שתמצאי את האחד

למעלה