דילמה

sbenzvi

New member
דילמה../images/Emo35.gif

מה הייתם עושים לו הייתם נתקלים בתאונת דרכים עם שני כלי רכב כאשר ישנם שני פצועים קל וכאשר נהג הרכב האחד (הפוגע) מתחיל לבכות ונכנס ל- HY כאשר רואה את הפצועה (מהרכב הנפגע) שכובה על הקרש באמבולנס ולא רוצה לנסוע באותו האמבולנס איתה בטענה שאינו יכול לראות את זה? האם הייתם מזעיקים לצורך העניין אמבולנס נוסף למרות שכביכול אין צורך ולו רק בכדי למנוע ממנו את "עוגמת הנפש"? הצעות יתקבלו בברכה....

amitp

New member
לא

הי שרון, מה נשמע? נגמרו הבחינות? אני חושב שאם אפשר להרגיע ילד בן 5 לפני פינוי אפשר לעשות את זה גם במקרה של נהג (שבמידה והיה לו רשיון כנראה שהיה מעל גיל 18...). יקח עוד דקה-שתיים בשטח (פצועים קל) והוא ירגע. אפשר לבקש מהבחורה שתדבר איתו קצת, על מנת שיראה שהיא בסדר. למען האמת זאת לא בדיוק דילמה, מכיוון שאם הבחור לא רוצה להתפנות באמבולנס - בכוח אי אפשר לקחת אותו, ואם אחר כך הוא כן רוצה להתפנות - להגיד לא לא זה קצת בעייתי.. אני חושב שהייתי מנסה לשכנע בכל זאת אבל לא מפנה בניגוד לרצון הנהג.

אני חושב שאם תשאל את המוקד

הם יענו לך שכן להוציא אמבולנס, בכל מקרה אני חושב שזה תלוי במצב של זמינות האמבולנס השני ביום עמוס אירועים הייתי חושב פעמיים לפני שאני מוציא אמבולנס נוסף אך ביום שקט רגוע למה לא ?

amitp

New member
מרפי מכיר?

בסדר. יום שקט. אין נסיעות, הוצאת רגיל שני לתאונה שטותית. בום - שני מקרי חוסר הכרה בו זמנית, וכל הנטנ"ים באזור תפוסים... :) אבל ברצינות - אני לא חושב שיש בשביל מה. במידה והבחור באמת היסטרי ובשום פנים ואופן לא יתפנה ביחד עם הבחורה (אבל מעוניין להתפנות) אני אוציא בשבילו רגיל שני (לא שיש לי ברירה...) אבל אני חושב שאפשר להרגיע אותו, וחשוב לנסות. אחרת, מה תעשה כשהבחור לא יסכים להתפנות באמבולנס על קרש בעצמו כיוון שהוא "לא מסוגל לראות את זה"?? אני מוכן להתערב שלא תוותר לו כל כך בקלות.

נכון אני לא נהגת אמבולנס אבל...

הבחור נכנס לHY נכון? כמה שתרצה ובאמת כמה שתנסה לא תצליח לשכנע בנאדם בHY לעשות משהו בניגוד לרצונו כשהייתי בכיתה ז או ח נתקענו איזה בנות במעלית... אחרי שיצאנו אחת הבנות נכנסה לHY (כמובן שאני אומרת את זה בדיעבד) כמובן שאם הייתי יודעת הייתי מוציאה אמבולנס אבל מה ילדה בת 13 יודעת? בכל מקרה הרעיון בסיפור הזה הוא שכמה שניסינו לשכנע אותה לקום לשתות מים לנסוע הבייתה לנוח להרגע-כלום לא עזר! לפני כמה זמן היה לי חייל ב-HY... לנסות לגרום לו לתרגל נשימה.... כמה שעובדים זה קשה... אם הבנאדם בHY הדבר שהכי יעזור לו זה לבצע את הבקשות שלו (אם הם כמובן בגדר המוסכם והאפשרי) לילה טוב!

amitp

New member
לא בדיוק

טייס שנפגע בתאונת טיסה עולה לטיסה מיד למחרת (כל עוד מצבו הבריאותי מאפשר). פגוע תגובת (הלם) קרב יוחזר ללחימה כמה שיותר מהר ולא יפונה לבי"ח עורפי - למה? כיוון שכך מתאפשרת ההתמודדות הטובה ביותר עם הבעיה. בריחה מהסיטואציה תיצור אצל אותו פגוע את תסמונת תגובת הקרב הכרונית שמוכרת לנו כהלם קרב לאורך שנים. בדיוק כך גם הטיפול בבחור הנ"ל לא צריך להתמקד בהרחקתו מתוצאות הסיטואציה שאליה הוא נקלע. כמובן שלא נעשה שום דבר כנגד רצונו אבל השאיפה היא שהוא כן יתמודד. אני די חולק על דעתך - אפשר וניתן להרגיע חבר´ה במצב חרדה. להפך - מתן לגיטימציה לתחושה הזו יגרום להטמעתה ולהתחזקותה - להרעת מצב הבחור.

דרך אגב

במד"א אין הבדל במקרים לכל מקרה מוציאים אמבולנס ובטח שלא ניקח את הסיכון שמשהו יקרה לנהג כי אנחנו לא רצינו להוציא עוד לבן כי אולי יצטרכו אותו !!!

amitp

New member
אני חוזר-אמרתי להוציא לבן אם צריך,

ובטח שלא להשאיר את הבחור בשטח. מספיק ברור?

sbenzvi

New member
בשעה טובה ומוצלחת

נגמרו הבחינות (לפחות מועדי א´ - שוקלת לשפר ציון אחד). אני מאמינה שאתה בעיצומן של הבחינות ולכן לא ראינו אותך בתחנה בשבת (20.7.02)? בכל אופן, לא יצא עוד אמבולנס לבן והבחור נאלץ להתפנות עם הנהגת הפגועה (אני בטוחה שאם היינו מציעים לו להתפנות באמבולנס נפרד ממנה הוא היה נענה בחיוב, אך לא העלנו בפניו אפשרות כזאת מאחר ומרחק הפינוי היה קצר וגם ככה היה עומס...). באשר לרעיון לשכנע את הנהגת להגיד לנהג שהיא בסדר, הוא נחמד בגדר התיאוריה, אך לא אפשרי מבחינת ביצועו במקרה. כמובן, זה הכל תלוי באישיות הנהגת, אך מכיוון שהיא עצמה די מזועזעת מהעניין ובכאבים וכועסת היא ממש לא הייתה משתפת פעולה.... בכל אופן, הבחור ממש הגיב קשה ולא הפסיק לבכות בביה"ח (הרגשתי ממש רע בשבילו....) אבל מאידך הוא גם ילמד אולי להיות זהיר יותר ומזל שזה נגמר איך שזה נגמר ולא הרבה יותר גרוע.... נראה אותך סופ"ש בתחנה? שרון

amitp

New member
מזל טוב...

פה עוד לא נגמרו הבחינות.. הזוועה החדשה זה אלקטרו-פיסיולוגיה עם (תשבי בבקשה) 14 נכשלים מתוך בערך 60 נבחנים... :( חוץ מזה, הצ´ופר הבא שלי זה מילואים מיום רביעי.. נכון שכיף לי? :)

sbenzvi

New member
אני מאד מקווה שאתה לא ביניהם....

שמור על עצמך במיל´.

למעלה