דילמה...

jbseek

New member
דילמה...../images/Emo4.gif

(לא לצטט הודעה זאת.) אתם בגיל 30. עובדים בתכנות מספר זמן, במשרה חלקית ,בשעת כניסתכם למצב משרה מלאה מול לקוח מסויים (אבל לאחר מכן תעברו ללקוח חדש), מובטח בע"פ שכשתעברו ללקוח חדש, המשכורת תשתפר כי הלקוח החדש כי הוא משלם יותר טוב.. עברו שנתיים, ואתם עובדים אצל הלקוח החדש רב הזמן (4-5 ימים אצל החדש) ובשבועות האחרונים בערבים גם אצל הישן. את מבקשים העלאת שכר, ומסרבים לכם בטענה שה$ ירד. לאחר מכן ,מזכירים לכם שנתנו לכם לעבוד במשרה חלקית בשביל לימודים (ששילמתכם עליהם בעצמכם), שנתנו לכם חופש פעולה לבחור באיזה טכנולוגיה לעבוד, ושעובדים שעזבו בעבר חזרו לחברה אז סימן שהחברה טובה. אתם יודעים שאם תעזבו את החברה הבוס יגיד לכם כמה אתם דפוקים שאתם עזובים מקום בטוח כל כך, שהוא הגן עליכם כל הזמן זה, אבל אתם יודעים שכל הסביבה תגיד לכם אותו הדבר מסיבה הפוכה בכלל השכר, אתם רואים משכורות בחוץ פי 2 ממה שיש לכם, מודעות צועקות "תתפטר" (ברצינות יש כאלה..) אבל אתם מרגישים שכולם יודעים יותר טוב ממכם שכולם איכשהו צודקים חוץ ממכם,, כי מעולם לא היה לכם ניסיון במקומות אחרים "לא הייתם בחוץ..." הנחמה היחידה שלכם שלא משנה מה תעשו כשיזרקו אתכם , תיפלו לבד כי לפחות אין ולא תהיה לכם משפחה לדאוג.. מה תעשו?

jbseek

New member
השאלה היא היציבות..

אני בכלל לא יודע אם אמצא משהו, במקום שאני עובד כרגע אינו נחשב להיי טק, ושי לי בעיקרון ידע ייחודי במוצר חיוני.

אז

אל תעזוב לפני שתמצא. תתחיל לחפש. זה לא המקום היחיד שתוכל אי פעם לעבוד בו. תאמין בעצמך ותמצא.

jbseek

New member
המקום הראשון שפניתי אליו

נראה שדי רוצה אותי... אמנם פניתי למקומות אחרים אבל לא יהיה לי זמן לבדוק אותם..

jbseek

New member
כלומר ממש להגיע אליהם לראיון...

למען האמת יש לי קצת ספקות בקשר למקום הראשון, אמנם כל אחד מסביבי דווקא בעד, אבל אני לא יודע, ש לי קצת בעיה עם לחץ לעיתים אני מתעוות (דומה לטורט אבל לא) מעליות חדות בלחץ, זה יכול לקרות בגלל שאני עצבני או בגלל שאני מתרגש לקראת עבודה חדשה (כמו לראות סטייק לפני שאוכלים אותו), בעבודה עושים קצת צחוק מזה... מעולם לא הייתי מ"חוץ" לחברת הoutsource הראשונה, אמנם נשלחתי לכ-6 לקוחות במהלך השנים, אבל ממש לא הייתי בחוץ. חשבתי שבכלל אף אחד לא יענה לכן שלחתי בתחילה לכמה חברות השמה ואליהן בעיתון והם היחידים שחזרו אלי, לאחר מכן שלחתי משהו לחברת השמה שהופיעה בחינם באינטרנט בjobby ו4 חברות Out source חזרו אלי. עכשיו זה קצת מביך, כי אני לא רוצה להתחייב על משהו ראשון מצד אחד, מצד שני אני לא יודע אם בכלל יהיו עוד, אין לי מושג בחיפוש עבודה, ראיונות, וכו'.. ואני מבועת מהמחשבה שאתקל בראיונות שם שאלות הגיון אבסטרקטיות שאין לי מושג איך להתיייחס אליהן. אני לא יכול לשאול אף אחד בקשר לחברות שאני הולך אליהן (יחס, אופן עבודה וכו'...) אני רק מבין דבר אחד שלאמדוקס/נס/קומברס אסור להגיע (והציעו לי את אמדוקס 3 פעמים מחברות שונות).

newKiticat

New member
למה אסור לך אמדוקס?

(אוטו חברה זה אחלה דבר.....
הכותבת מצהירה כי היא הינה בת לעובדת אמדוקס לשעבר אשר יצאה לפנסיה מוקדמת לפני שנתיים).

jbseek

New member
אני לא יודע אם זה ציניות...../images/Emo13.gif

אבל כל מה ששמעתי על אמדוקס רע, בין אם זה גדודי תגובות בynet, מאות על גב מאות מהן על כל כתבה חיובית או שלילית, או אנשים שעזבו משם שמעתי הכל, משכורות מחורבנות, יחסי אנוש גרועים, פולטיקה, נפוטיזם, שחיתויות, שוק עבדים , חוסר יציבות טוטלי, אנשים שהפכו לברגים קטנים וראש קטן, בוגדנות. אני חי בתחושה של זמן שאול, שבגיל 40+ (כעת 30) אפוטר אוטומטית לא חשוב מה אני עושה, בגלל שאני בגיל כזה, ואמדוקס נראית כחברה שיותר מכולם מסוגלת לעשות כזה דבר. רק אם לא תהיה לי ברירה (ואולי זו הסיבה שמגיעים לשם), ...טוב אולי גם אז לא.

newKiticat

New member
אגב, רק חייבת לציין

שאמא שלי דווקא התחילה לעבוד שם במלואת 40 שנה לחייה. אמא שלי הייתה מרוצה רוב הזמן, ובכלל אני שמעתי שכל מה שתקף לאמדוקס תקף לשאר עולם ההיי טק. ייתכן ואני טועה אבל אני מבינה שכל סביבת ההיי טק היא כזו. (דווקא משכורות אני שמעתי שיחסית נשארו טובים ביחס לשאר החברות בשוק).

למעלה