דילמה

Hayate

New member
דילמה ../images/Emo4.gif

כחלק מהעניין שלי בפילוסופיה ותיאולוגיה נוצרית אני מתעניין גם בברית החדשה. אתמול התברר לי שיש לנו את הברית בספריית בה"ס, אז קפצתי על ההזדמנות והשאלתי את הספר (מאיר עיניים, יש לציין). לשם ההבהרה - אני בן למשפחה יהודית מסורתית, אבל אישית רחוק מהדת. אמא שלי מאוד פתוחה בקטע הזה, והיא האדם היחיד במשפחה שלי שסיפרתי לו שהשאלתי את הספר. מקודם היא שאלה אותי אם "הספר שדיברנו עליו" נמצא בבית, ואמרתי לה שכמובן, הרי השאלתי אותו מהספרייה. היא אמרה שזה לא טוב שהוא יהיה בבית, ושאם אני רוצה מותר לי לקרוא, אבל אסור לי להכניס את זה הביתה. לכן היא אמרה לי לקחת אותו יום ראשון חזרה לבה"ס, ולהמשיך שם אם אני רוצה. חשוב להגיד שהיא לא צעקה עלי או משהו, פשוט אמרה לי. מה לעשות? להגיד לה שלקחתי את הספר איתי ביום ראשון בבוקר ובעצם להשאיר אותו חבוי בארון? אני ממילא צריך להחביא אותו כדי שאבא שלי לא יגלה, הוא הרבה פחות פתוח בנושאים האלה. חוץ מזה שאני לא רוצה "להכביד" עליו בידיעה הזו ממילא. מרגיז אותי שאני צריך לעשות דברים כאלה בסתר, זה מזכיר לי תקופות אפלות בהיסטוריה האנושית. לא יודע אם זה המקום הטוב ביותר לשאול, אבל here goes.

lion 7

New member
לפי מה שהם יודעים

זאת דת שהיה לה בעיות עם דתם , כל הורה אוהב לחנך את בניו לפי המודל שעליו גדל , וזה כלול במסורות שפות אמונה (אפילו אם הם חילוניים) , אנחנו חיים במזרח התיכון ודת היא הרכב חשוב בזהות האדם , במערב המצב שונה , אדם אחרי 18 שנה מחליט אם לגור עם הוריו או לחיות לבד .. גם חירותו הפנימית היא לא כבולה לפי מסורות , יש הרבה נוצרים בשם (פשוט נולדו להורים נוצרים) במערב שבוחרים דתות או דרכי חיים או פילוסופיות אחרות ממה שינקו. מודל לבחירה חופשית מקבל הגבלה רק אצלנו כאן במזרח בחלקים טובים במדינה , וגם בעולם הערבי לצערי המצב מתדרדר מאז שנות השמונים , שהגיעה החילוניות לשיאה . אז אם תרצה לקרוא בברית החדשה תפנה לספריה הלא כך? ואם תושאל למה אתה קורא בתועבה זו , אז תענה שהרבה אמריקנים ונוצרים גם מתענינים בקבלה היהודית , באיסלם ובתורות המזרח הרחוק (בודהיזם , וכו) , למה מה אנחנו מערביים או טאליבנים? חומר למחשבה .

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifברוך הבא לפורום../images/Emo24.gifושאלתך במקום

רק בכדי שישר נענה לך שאל תשקר להוריך..ואל תמרוד בהם, כי זהו דבר אלוהים שהוא אחד החשובים שיש בספר הקדוש והוא לכבד את הוריך ולשמוע להם. מצד שני ישוע אמר וידע שלמאמינים בשמו ולתלמידיו יהיה קשה בעולם, כי העולם החומרי הזה אינו הבית שלנו אלא הבית הזמני עד למעבר לביתנו השמיימי עם אדון האהבה..שזה כבר לא רחוק מאיתנו כמו פעם.. אני יודעת שאתה בינתיים רק מתעניין ומאיר עיניים הוא בהחלט דימוי יפה לבחור שרק התחיל לדפדף בדפי הברית החדשה.. אבל תחשוב שזה בדיוק מה שאמר ישוע -שהוא אור העולם..והוא החיים והצדק.. וזה לא מוזר בעיניי שכל מי שיקרא את דברי ישוע בלב טוב ורצון חיובי שהאור יצא מהמלים הכתובות כי במילת אלוהים יש חיים ולא רק דיו שנשפך על הדפים כמו שאר מלות הספרים השונים. אז הבטחת להחזיר את הספר..כנראה שתצטרך לעשות זאת..ותוכל לקרוא בספרייה..אך ישנה גם דרך יותר נגיש הוקלה והיא דרך קריאת הברית החדשה ואפילו בעברית פשוטה דרך האנטרנט, בקישורים תמצא קישורים נוספים שתוכל לקרוא ולהבין..והנה גם לינק ישיר-הברית החדשה.
מתפללת שתהיה בריא, ושלום האדון יחדור לליבך וחייך,ואהבתו תמלא את רוחך-אמן.

למעלה