דילמה...

דילמה...

לפי הסכם שקבעתי עם ההורים שלי (שכרגע אני חי על חשבונם) אני צריך להרוויח 2500 שקל (רווח נקי) עד לסוף השנה הנוכחית. יש לי קצת פחות מ-4 שבועות לעשות זאת, ואני רוצה את העיצה שלכם - גם בצד הפרקטי, אבל בעיקר בקשר למחשבות מסויימות שקשורות לכסף שאולי הגיע הזמן שישתנו אצלי. קודם כל, למי שתוהה, אין שום סיכוי שעסק הדפוס שלי יניב כזו הכנסה בפרק זמן כל-כך קצר. היעד הזה של עסק דפוס מצליח הוא יעד לטווח יותר רחוק (משהו בסדר גודל של חצי שנה), אז אני נאלץ לחפש מקור הכנסה יותר מהיר ויותר יעיל כדי לעמוד באתגר של השנה הנוכחית. ופה בדיוק נכנסת הדילמה: הרעיון הראשון שקופץ לי לראש, כשאני חושב על איך לעשות 2500 שקל ב-4 שבועות, זה - רחמנא לצילן - קאוצ'ינג. ואתם הרי כבר יודעים בדיוק מה דעתי על אנשים שלוקחים כסף בתחום הזה. מצד שני, לפעמים אני חושב שזה ממש פשע מצידי לעסוק במשהו אחר, כי יש לי כשרון טבעי לנושא וזה יכול לעזור להרבה אנשים. מצד שלישי, אני יודע שלולא הייתי בלחץ של זמן, אז אני הייתי נותן את העיצות והתובנות שלי בחינם, ולעולם לא הייתי פותח ביזנס בתחום הזה, אז עצם הרעיון הזה מרגיש לי כמו למכור את נשמתי לשטן. כשאני חושב על זה, עולים בדעתי כל מיני פתרונות לדילמה, אבל איכשהו כולם נראים לי כמו התחמקות מהתמודדות ישירה עם העניין. ואתמול קרה לי כאן בפורום משהו שבילבל אותי עוד יותר. מישהי פירסמה פה כתבה על איש עסקים בשם ניק הליק שהתברר כמצליחן אמיתי בכל התחומים, ואני *עדיין* לא אהבתי את הרעיון שהוא לוקח כסף על הסמינרים שלו. עדיין לא ברור לי למה זה. אולי זה רק בגלל הסכומים שבהם מדובר (1600 דולר לשעה), אבל יש לי הרגשה שזה לא כל העניין. ויש לי גם הרגשה שפתרון הדילמה הזאת גם יהיה רלוונטי לתחומים אחרים שבהם ארצה לעסוק. בקיצור, ברור לי שעוד לפני שאני מתחיל לנסות אפילו לגשת לאתגר הכלכלי שהזכרתי בתחילת ההודעה, אני אצטרך לעשות קצת סדר בכל המחשבות המבולבלות האלה. אודה לכל מי שיש לו תובנות, עיצות, או שאלות מנחות.

טוב... לפחות למסקנה אחת הגעתי...

עם כאלה מחשבות מבולבלות, זה קצת מגוחך לשקול עסק בתחום הקאוצ'ינג... אפילו אם הייתי 100% בסדר עם זה.
אז הרעיון הזה נפל. אבל אני עדיין ארצה לשמוע את התובנות שלכם, ואני עדיין רוצה עזרה בלסדר את הבילבולת הזאת. כי כמו שכתבתי קודם, יש לי הרגשה שמדובר בנקודה קריטית שמשפיעה על היכולת שלי להצליח כלכלית בכל תחום שהוא. ככל שאני חושב על זה יותר, כך אני משתכנע יותר שזה נכון. סך הכל, אני פועל לפי עקרונות הסוד כבר 5 שנים והתחום היחיד שבו אני עדיין תקוע זה התחום הכלכלי. זה לא יכול להיות מקרה. ברור שיש פה איזה עניין שתוקע אותי וצריך לברר אותו.

גורי יקירי בדיוק אתמול

חשבתי לעצמי על עניין הכסף ומה הבעיה שלי איתו ואתה יודע שגם אני מחפשת רעיונות לביזנס. בישוב שאני גרה בו רובם אנגלוסקסים ומישהיא אמריקאית שבאה עם איזה מסמך לשיעור שחייה של הילד שלי (הילדים ביחד בחוג) הציעה לי לפרסם מודעה שבה אני מוכנה לעזור לאמריקאיים בהבנה של קריאת מסמכים בעברית כמו חשבונות חשמל, ביטוחים וכו' תמורת סכום כלשהוא ואילו אני מרגישה שלא זה ממש לא שייך לעשות את זה כי מדובר בעזרה בסיסית ואני לא מסוגלת לקחת על זה כסף ואז חשבתי גם על כל מיני אתרים ופורומים או על מאמרים שמגיעים לי במייל (ואני לא מדברת על אלכס זיו) שכשקראתי חשבתי איזה יופי שאנשים מוכנים לתת מזמנם ומהידע שלהם כדי לעזור לאנשים אחרים ואז אחרי סדרה של מאמרים אומרים שאם את רוצה לעשות את זה בצורה מקיפה אז בתאריך זה וזה יהיו סדנאות במחיר כזה וכזה וזה מעצבן אותי. ואני שואלת את עצמי ואותך ואת האנשים בפורום הזה: מה הבעיה? מה הקושי? למה כל מה שקשור בעזרה לזולת מפריע לי שלוקחים עליו כסף הרי לא מגיע להם להתפרנס בכבוד? ואני חושבת שלמרות שירדת מרעיון הקואוצ'ינג שתחשוב על זה שוב. יש לוח שנקרא "אגורה" ומפרסמים שם דברים בחינם רק בחינם והיה באחת הקטגוריות מישהוא שמעביר נדמה לי סדנא במודעות עצמית והוא ביקש ממי שיודע על כאלה שבאמת לא יכולים לשלם שהוא מוכן להעביר להם את הסדנא ללא תשלום ואני חושבת שגם אתה אולי יכול להעביר אימון בתשלום ולאמן מישהוא שאתה יודע שהוא לא יכול לשלם בחינם. אבל אני חושבת שלי לפחות (ואולי גם לך לנוכח ההודעה ואני מתנצלת אם אני טועה) יש בעיה כלשהיא עם כסף, עם לקבל כסף עבור עבודה אני לדוגמה תמיד רציתי ללמוד עבודה סוציאלית שבה כל אחד יודע שזה עזרה נטו עם מינימום משכורת.. למה? אני באמת הייתי שמחה לעזור לאחרים אבל אני רוצה להרוויח יפה ואני חושבת שיש משהו שתוקע אותנו, משהו שלא הצלחנו להשתחרר ממנו לגמרי. לך על קואצ'ינג זה מגיע לך!! בהצלחה! באהבה, נורית

אולי הבעיה איננה בכסף, אלא בדרך שבה זה נעשה?

אני קורא את הדוגמאות שלך למה שעושים קאוצ'רים באינטרנט, והתגובה הראשונית שלי לאותם האנשים היא: תשמעו, חבר'ה. אם אתם רוצים להציע את השירות שלכם בתשלום, סבבה. אבל למה להטעות אנשים? למה למשוך אותם באף עם מאמרים בחינם, רק בשביל להפיל עליהם שורת מחץ מדמות פרסומת מסחרית? זה לא נראה לי כמו דבר הגון לעשות. ומה שעוד יותר גרוע: זה לא מכובד כלפי האנשים שהקואצ'רים האלה מנסים "לדוג". אולי פה טמון המפתח. אולי הסיבה שאני כל-כך נזהר ללכת על קצות האצבעות בכל הנוגע ללהרוויח כסף, קשורה לדרכים הלא-כל-כך-מכובדות שבהן נוהגים אנשים אחרים בנושא הזה. כשאני רואה אנשים כמו בוב פרוקטור (איש "הסוד" שלוקח סכומי עתק על סימנרים) אני יודע בוודאות שאינני רוצה להיות כמוהם. אבל עושה רושם שמרוב חשש להיות כמוהם, אני באמת מגביל את עצמי קצת יותר מדי. אולי כדאי לי לעשות ניסיון ולהתיר טיפה את הרסן, לראות איך אני מרגיש עם זה. ואם זה ירגיש לי כמו "כסף מלוכלך" תמיד אוכל לתרום אותו לצדקה או משהו. אבל אני חייב לומר שאינני מרגיש בנוח עם הרעיון הזה. אני תוהה - איך מבדילים בין מחשבה מגבילה לבין עקרון מוסרי אמיתי? שאלה קשה.

GMjoy

New member
תקשיב לאינטואיציה שלך../images/Emo13.gif

אתה במילא לא יכול לשלוט בכל דבר ודבר, אז תנוח מדילמות ומחשבות - תן לחכמה גדולה ממך לטפל בזה! הרי על כל מחשבה חכמה שלך, יהיו עוד אלפי מחשבות ודרכים יותר חכמות שיובילו אותך לפתרון ! הכי חשוב ומועיל, זה להיות ממושמע לאינטואיציה ! שבת שלום !

ע ו פ ר ה

New member
למה לא להיות שכיר לאיזו תקופה?

עד שהעסק שלך יתרומם וזה לוקח זמן. זו הצעה שהציעו גם לי. זה מכניס אותך למעגל העבודה. זו דרך שבה תוכל לפגוש אנשים ולספר להם מה אתה עושה. ובאשר לשיחות שהיו פה על כסף אני רוצה לשתף אתכם. אתמול פניתי לקולגה שתעזור לי לשנות אמונות מגבילות. הגעתי אליה מאוד ממוקדת. "עזרי לי לשנות את כל האמונות המגבילות בנושא כסף". חברים יקרים, הייתי מופתעת מחלק מהאמונות שהתת מודע שלי התעקש לשמור. שוחחנו פה רבות על הוצאה לפועל של המטרה / החזון שלנו. צריך לבדוק את האמונות שלנו לגבי המטרה. לפעמים האמונות מתנגשות. באהבה עופרה

Galel

New member
בוא לא נפתח כאן את קופת השרצים שהיא ניק הליק.

אבל בנוגע לשאלה שלך - הדרך הכי מהירה לעשות כסף (2500) שח היא להיות שכיר. במיוחד אם יש לך רק 4 שבועות... מעבר לזה, קח את הזמן להתפתח...לגבי הקואוצ'ינג - אני מרגיש מאוד דומה לך בנוגע לזה, וזה בגלל כמות השרלטנים הקיימים בחוץ, וגם בגלל שאני לא בטוח שכל מי שהולך לקואצ'ר צריך אחד... ואני חושב שהסיבה שאנשים לא מצליחים לעשות כסף היא בדיוק ההרגשה שאתה מדבר עליה - שכסף הוא דבר מלוכלך, שקשה לך לקבל כסף עבור עבודה שאתה היית עושה בחינם. וזה טבעי והגיוני גם, אם אתה מרגיש שלתת עצות לאדם כלשהוא לא שווה לך כסף, אז זה פשוט לא. תמצא משהו אחר,שבו תתן משהו שאתה תרגיש שהוא קונקרטי, ותקבל עליו כסף. (דפוס...הממ...) כנושא עיקרי. אבל בכל מה שנוגע לטווח הזמן שלך...שכיר, ידידי, צא ועבוד מ8 ועד מאוחר מאוד, ותחזור הביתה עם משכורת נאה. גלאל.

כל מילה - בסלע ../images/Emo45.gif

ומה יש לך נגד ניק הליק? חשבתי דווקא שהוא אחלה בחור. או שיש משהו שאני לא יודע? את יכולה לכתוב לי במסר, אם את לא רוצה לפתוח את הדיון הזה בפורום. אגב, קיבלת את המסר ששלחתי לך, בזמנו, בקשר לחתימה שלך?

Galel

New member
אני בחור...

לא, לא קיבלתי את המסר שלך, וניק הליק...בוא נאמר שהייתי בסמינר ומיליונר שמנסה למכור לי AFFILIATE MARKETING ועוד אחד גרוע, ודורש על שיחת המכירה שלו כסף במסווה של הרצאה - לא לעניין בכלל. בכל מקרה, שבוע טוב :) גלאל.

שלחתי לך מסר ובו עניתי לחתימה שלך ../images/Emo13.gif

אתה שאלת "מי איתי"? אז כתבתי לך במסר: "אני איתך. מתי מתחילים?" או משהו כזה. זה פשוט נראה לי מסוג היעדים שהרבה יותר קל להשיג כצוות. וגם יש לנו המון זמן לגישושים. סך הכל, 2015 זה עוד המון זמן

MyTaoWay

New member
היי!

אהבתי את היעדים שכתבת !!! גיליתי ש יש לנו כמה יעדים משותפים .. חחח
בקשר לקואצ'ינג לא הבנתי למה כתבת שזה כמו למכור את נשמתך לשטן? אם יש לך כישרון טיבעי לזה, לדעתי אתה חייב לעסוק בזה, תראה בזה כסוג של שליחות... והכסף- אז תגבה פחות... פה אולי תמצא מאמרים מעוררי השראה: http://www.hasod.co.il/articles.htm כמה חביבים: http://www.hasod.co.il/articles/Faith_Inc.htm http://www.hasod.co.il/articles/Idea_is_Born.htm וזה הכללי... ''חוקי היקום'' : http://www.hasod.co.il/articles/Assaraf_7Laws.htm בהצלחה.. (=

למה כתבתי את זה? כי הייתי מבולבל ../images/Emo9.gif

מה, לא ראית שכל ההודעה שלי היתה בילבולת אחת גדולה? אבל טוב שכתבתי אותה. כנראה שהייתי צריך, אחת ולתמיד, לכתוב את הדברים בצורה הגולמית והמבולבלת הזאת, לפני שאוכל לחשוב על הדברים בפוקוס. עכשיו, בפעם הראשונה בחיי, יש לי עמדה איתנה וברורה בנושא הזה. אז עכשיו אני יכול לענות על השאלה שלך בביטחון: לא, אני לא רואה שום רע בלעסוק בקאוצ'ינג. אבל זה לא אני. עצם העובדה שאני שוקל את הרעיון רק כשאני בלחץ של זמן להרוויח כסף מהר, מוכיחה שזה לא הייעוד שלי. אז אם אני, אישית, אכנס לתחום הזה, זה לא יהיה דבר כן ונכון לעשות.

היום יותר מתמיד יש דרכים לעשות כסף

אולי לא תשיג את זה תוך 4 שבועות אך לטווח הארוך עצמאות פיננסית לא הופכת להיות מילה גסה. אשמח להרחיב בנושא - אך עליך להבין תחילה שהכל נעוץ בגישה ושיש גישה נכונה ההצלחה היא חלק בלתי נפרד. תן לי סימן אם אתה מוכן. יוני.

וואלה 5 שנים אתה פועל על פי הסוד

ובהבט הכלכלי אין שיפור.. למה? כי תראה מה אתה חושב על מי שאוהב לקבל כסף מלעשות דברים שהוא אוהב "למכור את נשמתו לשטן.." לקבל כסף מלעסוק בתחביב זאת לא פריבילגיה??? תשחרר את המחסומים האלו שבך, תן למחשבות האלו לעוף ממך, דרוש מהיקום עזרה בנושא זה - ותראה את העזרה.. אגב, ברוך הבא לעם..

GMjoy

New member
../images/Emo45.gif

מסכים איתך! אגב, רון, כייף לראות אותך פה
שבוע מצויין לנו !

אין לי שום בעיה לקבל כסף מדברים שאני אוהב

הבעיה היא, שעד היום לא הייתי סגור על מהם הדברים שאני אוהב. ובדיעבד מסתבר שלעסוק בקאוצ'ינג, כביזנס, זה לא אחד מהדברים האלה.
ואני אגלה לך עוד משהו שתפסתי רק היום, בעקבות השרשור הזה: אני לא אוהב לעבוד תחת לחץ. אני אוהב להתקדם בצעדים קטנים, ולבנות את החלומות שלי בצורה איטית ויסודית. וזה לא בדיוק מסתדר עם אתגרים קצרי מועד כמו "להרוויח 2500 שקל ב-4 בשבועות". בקיצור, המקור של כל דילמה הזאת היה בזה שלא הייתי מספיק כן עם עצמי ולא בדקתי עד הסוף מה אני באמת רוצה. אבל עכשיו אני יודע מה אני רוצה. אני הולך לדבר עם ההורים שלי, ולבקש מהם שנבנה תוכנית יותר ארוכת טווח. ובמקביל, אני אעבוד לאט לאט על העסקים שהם החלומות האמיתיים שלי: בית הדפוס, ספרי המוסיקה, כתיבת לומדות וכו'. אז אתה יודע למה הייתי תקוע עד עכשיו? כי ניסיתי כל הזמן ללכת בדרך שהיא פשוט לא אני. ניסיתי להרוויח כסף מהר (קצת מצחיק שבן-אדם מנסה להרוויח כסף "מהר" כבר 5 שנים...) כשזה פשוט לא הסטייל שלי.

ע ו פ ר ה

New member
תודה לך על השיתוף

השרשור הזה מעניין ויכול להאיר לאנשים נוספים את הדרך. מאחלת לך בהצלחה. כמה טוב שיש לך הורים תומכים שאפשר להתייעץ איתם. באהבה עופרה

גור - בלי לפגוע

אתה בן 30+ וחי על חשבון ההורים. אומרים שהצלחה אישית היא הדוגמא הכי טובה. על סמך מה אתה מתכוון לאמן (קואוצ'ינג)? יש לך סמכות ונסיון ותארים והצלחות אישיות? אני ממש לא נגדך, אני אפילו לא מכירה אותך, אני מגיבה למה שקראתי. זה יכל להיות כל כינוי.

יש לי הצלחות אישיות, ובכל זאת את צודקת

אני דווקא מצליח יפה בכל התחומים מלבד התחום הכלכלי. ובכל זאת, הכשלון בתחום הכלכלי מצביע - לפחות במקרה שלי - על בלבולת פנימית מסויימת. הרי בזה, בדיוק, עוסק כל השרשור הזה. וכבר כתבתי בהודעה אחרת, שמי שיש אצלו כזאת בלבולת אינו ראוי להיות מאמן אישי. אז את צודקת.

למעלה