דילמה!

GooGooDolls

New member
דילמה!

אני חולה על בעלי חיים! מגדלת כלבה, רוכבת בסוסים, עובדת ברפת, ואפילו תקופה ארוכה עבדתי בפינת חי. אצלנו במשפחה לבעלי חיים יש ערך עצום וכולם יודעים זאת, ותמיד אנחנו דואגים ומטפלים גם בכלבים ובחתולים של השכנים,שכבר התרגלו אלינו, והשכנים לא אוהבים את זה.. אבל משהו מטריד אותי. אני כלכך אוהבת בעלי חיים, אבל אני לא צמחונית. אני אוכלת בשר בגלל שלימדו אותי לאכול בשר, ואין מה לעשות, אני אוהבת את זה, וגם יודעת שזה מאוד חיוני לגוף. מטרידה אותי המחשבה שאני אוכלת בעלי חיים למרות שאני אוהבת אותם כלכך... זה נשמע נורא... ורוב האנשים הם כמוני... אבל איכשהו, זה מציק נורא, שכאילו האהבה שלי אליהם היא צביעות ותו לא... למרות שמכל הלב אני אוהבת אותם..

TheFinalCut

New member
צמחונות ואהבה לבעלי חיים

שלום לך, גם אני מצאתי את עצמי בדילמה הזו ממש לפני כחצי שנה. במשך כשנה פעלתי להפסקה של ניסויים בבע"ח ובמקביל אכלתי בשר, כשאחרי זמן מה התחילו רגשות אשמה ומחשבות אפלוליות על צביעות להתגנב למוחי. אחרי כנס שארגנתי בנושא ניסויים בבע"ח שנערך בבית אנונימוס בת"א, ניגש אלי אחד הפעילים שלהם ושאל אותי אם אני צמחוני, ונאלצתי לענות בשלילה. "איך זה?" שאל אותי הג´ינג´י. עניתי, במגננה משהו, "כי אני מאמין שאין מה לעשות - חשוב לאכול בשר, וחוצמזה אני לא בטוח שזה אותו הדבר". הוא השיב בשאלה נוספת: "עדיין היית מתנגד לניסויים בבע"ח אם הם היו בהרדמה מלאה ובעלי-החיים לא היו חשים כלום?". חשבתי רגע, ועניתי - "כן, הם עדיין מנוצלים, ועדיין מוצאים את מותם". והוא הסתכל עלי ואמר לי: "אתה מבין? זה לא מדד הרווח לאנושות שמשנה, זה הניצול והסבל". לקח לי בערך שבועיים-שלוש של חשיבה מעמיקה להבין שהוא צודק. לקח לי שבוע נוסף להבין למה לקח לי כל כך הרבה זמן לקלוט את זה. הייתי כל כך רגיל לאכול בשר על בסיס יום-יומי, שזה נראה לי הדבר הכי הגיוני וטבעי בעולם. להפסיק לאכול בשר לא היה קשה, להתמודד עם המחשבה שזה לא בסדר, למרות שזה נראה כל כך טבעי כן היה. אבל כשזה קרה, הבנתי כמה דברים: 1. שהרגשתי הרבה יותר טוב עם עצמי ושלם עם ראיית העולם שלי. אכן, כשיש ניגודים במעשייך, כמו טיפול בבע"ח ולעומתו אכילת בשר, קשה מאוד להיות שלם איתם, ואנשים רבים זונחים לגמרי את כל התפיסה האוהדת לבעלי-החיים מאחר והם לא רוצים לעשות שינוי יותר מדי עמוק בחייהם (למרות שצריך לנסות כדי להבין שזה בעצם לא כזה שינוי גדול). 2. לאחר בדיקה מעמיקה של הנושא מנקודת המבט הבריאותית, גיליתי שמוצרים מהחי הם דבר מזיק למדי לבריאות, ולהצמד למזון צמחי זה לא רק אפשרי, אלא גם יותר בריא (חרוז!). מרבית האנשים ש"סובלים מתופעות עקב צמחונות" בעצם נפגעים מאחר והם לא אוכלים מאוזן, מאחר ובמזון צמחי יש כמעט את כל הויטמינים והמינרלים החיוניים יותר מאשר בבשר, והבעיה החלקית היחידה היא ויטמין B12 שלרובנו יש מספיק ממנו במילא (ואחרים יכולים פשוט לקחת אותו בנפרד כדי להשלים). צמחונים שאוכלים מאוזן לוקים פחות בסרטן, מחלות לב ושאר רעין חולין. אם את מעוניינת במידע בנושא, אני יכול להפנות אותך לספרות מקצועית בתחום. אני מקווה שזה עונה לך על "זה מאוד חיוני לגוף". בנוגע ל"רוב האנשים הם כמוני", אני בטוח שאת יודעת שרוב חשוב רק כשאת בהצבעה. בעבר היה רוב נגד זכויות לנשים, שחרור עבדים וכו´. היום הרוב אוכל בשר.

Amalthea

New member
אם ככה אשמח לשמוע

על פתרונות שייאזנו את רמת הברזל והבי-12 שלי. אני לא אוהבת את הרעיון של תוספי מזון. כדורי ברזל לקח לי המון זמן להתחיל לקחת... (גם באקמול אני משתדלת לא להעזר, רק במקרים ממש קיצוניים)

TheFinalCut

New member
פתרונות

B-12 זה פשוט מאוד. יש לך 2 אפשרויות: 1. לקחת כדורי ויטמינים או כדורי B-12 (לא קשה להשיג, ולא יקר). 2. תאכלי בקביעות דגני בוקר מועשרים ב- B-12. יש המון בשוק, ואני ממליץ על התייעצות בדיאטנית כדי לדעת אם המינון מספיק. ברזל עשיר מאוד במזון צמחי במגוון של ירקות (בעיקר ירוקים-כהים), פירות ופירות יבשים, גרעינים (סומסום למשל), קטניות, אגוזים לחם מועשר בגם בדגני בוקר. בצמחים המתאימים יש יותר ברזל מבבשר! אני מכיר מס´ אנשים שנוטלים כדורי ברזל, ואין לי ספק זה לא ממש תענוג... אבל שוב, זה ממש לא הכרח - את יכולה לאכול מאוזן, אבל תצטרכי להתחיל לאכול סלט על בסיס קבוע, פירות ואם יש לך מחסור כדאי שגם דגני בוקר.

TheFinalCut

New member
מצטער על הניסוח המעוקם, ההודעה הזו

נכתבה בזמן שיא (הייתי חייב לרוץ).

TheFinalCut

New member
המף...... חשוד מאוד!

מודה, אני לא איש מקצוע בתחום התזונה. כך שהאם יש סיבה מיוחדת שיש לך חוסרים למרות שאת אוכלת מאוזן, אני לא יכול כל כך לדעת (יש צורך בבדיקות ספציפיות כדי לברר את העניין). אם את כן יודעת (כבר עשית את הבדיקות הרלוונטיות), אז נשאלת השאלה אם נפגשת עם איש\אשת מקצוע כדי למצוא פתרון צמחוני לבעיה? לפי מיטב ידיעתי, אם אינך סובלת מאנמיה כרונית שנובעת מספיגה לקויה של ברזל, אין שום צורך ליטול כדורי ברזל ואפשר לפתור את הבעיה בעזרת אכילה נכונה. בנוגע ל- B12, שוב, אם אינך סובלת מאנמיה מגלובלסטית (מחסור חמור ב- B-12 או חומצה פולית), אין צורך בכמויות גדולות של B-12, אבל גם נטילת B-12 זה לא עינוי כמו כדורי ברזל, במידה ואת פשוט רוצה להגיע לרמות תקינות של הויטמין בדם. אז מה אני בעצם מציע? 1. לבצע בדיקת דם ולראות כמה יש לך ממה ומה חסר. 2. במידה ויש חוסר כרוני בברזל או ויטמין B-12, יש לברר למה ולמצוא פתרון מתאים עם איש מקצוע בתחום (אני חושב שגסטרולוג, אבל אני לא בטוח). 3. אם יש חוסר לא חמור באי אילו אלמנטים, כל מה שאת צריכה זה לפגוש דיאטנית ולמצוא דיאטה מתאימה.

LostInTheSky

New member
גם לי הייתה אותה בעיה..אבל...

מאז שאני זוכרת את עצמי אהבתי בעלי חיים, בגיל צעיר מאוד הייתי אוספת יונים פצועים ומגדלת אותם בבית עד שהיו מבראים, ותמיד תמיד הייתי מאכילה את החתולים המשוטטים שהיו לי מתחת לבניין, ותמיד כאב לי לאכול בשר, ידעתי שאני אוכלת בעלי חיים, בעליי חיים שאני אוהבת... אבל תמיד ההורים שלי הכריחו אותי... בכיתה ו עברתי דירה... עברתי לבית פרטי, והשכנים שלי גידלו כבש, הוא היה כל כך מתוק!! תמיד הייתי נותנת לו אוכל דרך הגדר... והוא גדל שם חודש בערך... אחרי חודש... קמתי יום שישי אחד בבוקר... וטיילתי בגינה... הסתכלתי דרך הגדר.. ו... הכבש לא היה שם!!! אחרי כמה שעות גיליתי שהם שחטו אותו!!! זה היה כל כך נורא בשבילי!! מאותו יום שישי החלטתי שאני לא מוכנה יותר לאכול בעלי חיים גם אם יכרחו אותי! ההורים שלי הבינו שאין להם כל כך ברירה... היום אני צמחונית בערך 5 שנים... אני מצטערת רק שלא הייתי חזקה יותר , אני מצטערת שלא עמדתי על שלי בגיל צעיר יותר... בקיצור מה שרציתי להגיד זה, שמאז שאני צמחונית אני מרגישה הרבה , אבל הרבה יותר טוב עם עצמי, אין לי רגשות אשם, ואני יודעת שלטפל ולעזור לחתולים ברחוב זה לא מספיק... אבל זאת ההרגשה שלי! כל אחד מרגיש משהו שונה, כל אחד והמצפון שלו, אני לא יכולה להגיד לך להיות צמחונית, אבל אני כן יכולה להגיד לך שכדאי לך מאוד להקשיב ללב שלך, להקשיב לו טוב טוב ולעשות מה שהוא אומר לך!! כי אחרת את תצטערי על זה!! בהצלחה!!

Michelle1

New member
על צמחונות ובחירה חפשית

ובעצם על גבולותשכל אדם מציב לעצמו. כל אחד מאיתנו מתווה לעצמו את שביל חייו. יש דברים שבאים לנו בקלות, אנחנו שלמים איתם ומאושרים ויש דברים שהם תוצר של תהליך הכרתי, מחשבתי ארוך ומפותל. הגישה לצמחונות, כפי שאת מתארת אותה, היא כפי הנראה תהליך שכזה עבורך. תהליך שאת רק בתחילתו ורק את תחליטי כמה עמוק ורחוק את מוכנה ללכת. אין "כזה ראה וקדש" בצמחונות. כל אחד בוחר על מה הוא מוכן לוותר, על מה הוא מוכן להתפשר. כשאני אומרת לוותר - אני לא בהכרח מדברת על ויתור חמרי (אכילת בשר) יתכן גם ויתור רוחני (הסתירה שבין אהבת חיות לאכילת בשר) יש כאלה הבוחרים בשביל הצמחונות, ואז מגלים שעדיין נעשות הרבה עוולות לחיות והופכים לטבעונים. יש כאלה שיחרימו כל חברה שיש לה יד או רגל בניצול חיות, יוותרו על נעלי עור, ילבשו רק בדי כותנה טבעיים ועדיין יגלו שעצם החיים בעולם שלנו גוררים ניצול. אין לזה גבול. כל אחד צריך לקבל את החלטותיו על סמך בחירה חפשית, לקבל את עצם התהליך כסידרה של חקירה ולמידה ולהחליט עד כמה רחוק הוא הולך. יש כאלה שיסתפקו בקנית ביצי חפש, ויתור על כבד אווז ועגל חלב, וכאלה שילכו לטבעונות הכי קיצונית. יש לך החפש המלא לבחור את דרכך, וכל מה שתגיעי אליו- בזכות עצמך תהיי שם. בברכת דרך צלחה.

feline9

New member
אולי זה יעזור לך להבין מה אנחנו עוש

עושים לחיות

כן... גם אני הרגשתי ככה

ובגלל זה אני טבעונית היום. כבר חצי שנה. אני יכולה להגיד לך שצמחונות זה בסדר כי הגוף עדיין מקבל את כל מה שהוא צריך דרך ביצים וחלב. אם תאכלי נכון הגוף שלך יתפקד כרגיל. אבל נראה לי שזה תלוי גם בגיל שלך... אני כמובן אמליץ לך לא לאכול בשר, ותאמיני לי שאת תסתדרי אחותי.

chomed

New member
ההחלטה לההפך לצמחוני

(או שלא) תלויה רק באדם עצמו. אלה הם החיים שלך. אל תיתלי בתירוצים כמו בריאות וכו´, פשוט בשל העובדה שאינם נכונים. תעשי מה שטוב ונכון מבחינתך. כמו שנכתב כאן כבר, כל אדם מציב את הגבולות שלו, מחליט אם להשתמש באיזשהו מוצר מן החי (ארנקים, נעליים, חגורות), לחלוק את חייו אם אוכל בשר, להיות צמחוני, טבעוני, באיזו רמה, לאכול מוצרים מן החי רק מחוץ לבית וכו´. החשוב ביותר הוא שתהיי שלמה עם עצמך. אני מכירה צמחונים וטבעונים שמשתמשים בבעלי חיים ולא מכבדים אותם כלל, ומאידך, אנשים שאינם צמחונים שליבם כלפי בעלי החיים רחב ושופע. ובקיצור, ההחלטה צריכה להתבשל בתוכך, יתכן שביום מן הימים תחליטי להיות צמחונית ויתכן שלא... אני, באופן אישי, נעשיתי צמחונית בגיל מבוגר יחסית, לאחר שידעתי שאת ההחלטה הזאת לא אשנה, כי מפריע לי שאנשים נעשים צמחונים, ולמחרת לא... בגיל מבוגר עוד יותר בחרתי להיות טבעונית, ואולי פעם אהיה קיצונית אף יותר, כאשר הזמן והמקום יתאימו לי. בהצלחה.

GooGooDolls

New member
בקשר לדילמה..

טוב, אז זה ככה, אני אוכלת בשר לא רק בגלל שזה טוב לבריאות וכל זה... אלא בגלל שאני באמת אוהבת לאכול בשר. אמנם מעט מאוד סוגי בשר וגם בכמויות מעטות, אבל עדיין אינני רוצה לוותר על זה.. אני רוצה להמשיך לאכול בשר ולדעת שאני לא צבועה עם האהבה שלי והיחס שלי לבעלי חיים, כי מכל הלב אני אוהבת אותם. יכול להיות שאני סתם חושבת ככה ואני בכלל לא צריכה לחשוב כך. יכול להיות שזו גם דרך אפשרית ולא צבועה לאהוב בעלי חיים ולטפל בהם גם אם ממשיכים לאכול בשר?...

Hiru

New member
ובנוסף גם הערה קטנה...

נראה לי שאת קצת מוציאה את העניין מכלל פרופורציות, מהבחינה שאת אוהבת לאכול בשר. אני בטוחה שגם אם את נמנית עם העילית של חובבי הגסטרונומיה הבשרית- להוציא בשר מהתפריט שלך (במיוחד אם את במילא לא רגילה לאכול כמויות גדולות..) זה לא כזה שינוי או הפסד גדול, כמו שנראה לך עכשיו. במיוחד שזהו ויתור די קטן אם באמת יש לך פה אמונה עקרונית שבאה מתוך אהבה לבע"ח... חוצמזה, שבנוסף לעניין של ההרגל (שאת יכולה לשנות להרגל אחר, שבו את לא אוכלת בשר, שיתאים לך באותה מידה) את גם תיפתחי למגוון גדול של מאכלים אחרים שמקורם בצומח, שימלאו, יעשירו ויגוונו את התפריט שלך וישלימו את הצורך התזונתי (כך שגם תשמרי על בריאות הגוף, דבר חשוב בפני עצמו) מקווה שעזרתי..

איך אני החלטתי להפוך לצמחונית

תמיד נראה לי שזה דבר לא נורא, אבל לא הבנתי בעצם כמה זה חשוב. עודדתי צמחוניים אבל בעצמי לא הייתי צמחונית. פשוט לא נתפסה האפשרות והרצון לעשות משהו. בשנה העשירית לחיי התנדבתי לתנו לחיות לחיות (חיפה) והתעניינתי גם באנונימוס. ואז הבנתי שאם רוצים שמשהו יעשה צריך לעשות אותו בעצמינו, אחרת שומדבר לא ייקרה. מיד הפחתתי בשר לפעם בשבוע. לאחר חצי שנה נעשייתי פעילה באנונימוס, קיבלתי חומר וראיתי כמה קשה עם חלב וביצים. למרות זאת אמט שלי לא הרשתה לי להיות טבעונית לגמרי. לפני חודש הלכתי לתזונאית ועכשיו אני כבר טבעונית.

למעלה