דילמה

דילמה

שלום וחג שמח. אני כותבת כעיסוק רציני. אני כרגע שוקדת על סיפורי על מנת לשלחם בהקדם האפשרי לבתי הוצאה לאור. ובקרוב אתחיל גם לסקור את הפרסים השונים המקדמים כותבים צעירים. הדילמה שלי היא כזו- אני רוצה ללמוד ספרות ולשון כחלק מההתפתחות האישית שלי בתחום הספרות. ויכולות הכתיבה שלי, השפה והידע. אבל אני מודעת לעובדה שתארים במקצועות האלה בד"כ הם הקדמה לתעודת הוראה... ואני מעדיפה לא להיות מורה, ורוצה עבודה שתפרנס אותי בצורה שתהיה פחות דחוקה... מהוראה... מצד אחד אני משתוקקת ללמוד את התחומים המעניינים וחשובים לי (ואני לוקחת בחשבון הדים שנשלחו אליי ממבוגרים ובעלי ניסיון חיים סביב לי שטענו בפניי שלרוב לא עובד האדם בתחום שלמד באקדמיה), מצד שני אני חוששת לפרנסתי... אני יודעת שאני זקוקה לתחום משתנה ומעניין ושכולל אינטרקציות עם בני אדם. האם יש עוד תחומים שהמקצועות שאני מעוניינת ללמוד יועילו בהם? נ.ב. יש לי כשרון טבעי בתחום השיווק אבל זה אומר שנות לימוד נוספות ובכך אני עלולה להגיע למצב של עד 8 שנות לימוד וזה לא הגיוני לטעמי, אני הרי לא מתעתדת להיות רופאה...

ספרות ולשון

יש כמה אופציות שכדאי לתת עליהן את הדעת: 1. ביבליותרפיה - זהו תחום טיפולי בו מטפלים בבעיות רגשיות של אנשים באמצעות טקסטים ספרותיים. אני מצרף מידע על אחת התוכניות. 2.עריכה לשונית- עוד תחום שניתן להתמחות בו לאחר לימודי ספרות ולשון ועיקרו עזרה בעריכה לשונית ו/או ספרותית של חומרים שנכתבו על ידי אחרים. העבודה היא במסגרת בוצאות לאור. 3. שיווק- אם זהו תחום שמענין אותך תוכלי להשתלב בו גם במה שקשור לשיווק בהוצאות לאור.

ביבליותרפיה

מכון הדסה ליעוץ בבחירת מקצוע ת"ד 1406 ירושלים 91013 רח שטראוס 24 טלפון 6244344 02 פקס 6221287 02 טיפול באמצעות יצירה והבעה אונ´ חיפה, פקולטה לחינוך כתובת: דרך אבא חושי חיפה 31905 טלפון:04/8240325 מועד הרשמה: 6.1.02 - 28.2.02 הרשמה מאוחרת לתואר שני תימשך עד 1.9.02 מועד תחילת הלימודים: 13.10.02 (לגבי הרשמה לסמסטר ב´ ראו הערה בהמשך). גובה שכר לימוד: בתואר השני 10,552 ש"ח צמוד נכון ל- תשס"ב משך הלימודים: שנתיים שעות לימוד: בשעות היום . דרישות מוקדמות: תואר ראשון תעודה בסיום: תואר שני M.A בחינוך תנאי קבלה: ללימודי התואר השני רשאים להרשם : א. תואר ב"א בשני חוגים שאחד מהם חינוך . ב. ידונו גם בעלי תואר ב"א שאינו בחינוך. סטודנטים אלו ידרשו להשלים קורסים נוספים מעבר לתוכניות ההשלמה של המגמות. ג. ממוצע של 85 לפחות בכל אחד משני החוגים לב"א. ד. ראיון. תוכנית לימודים: בחוג לחינוך - תואר שני: מגמה ליעוץ וטיפול באומנויות - ביבליותרפיה. תעודת הסמכה כתרפיסט אינה מוקנית על בסיס לימודי התואר השני בלבד, ותינתן ע"י המחלקה להשתלמויות מורים ולימודי המשך בפקולטה לחינוך בעקבות ההתמחות. התוכנית מיועדת לתלמידים בעלי תואר ראשון בחינוך, במדעי ההתנהגות והחברה ובמדעי החיים. באמצעות לימודי השלמה יגיעו התלמידים בעלי רקע שונה לבסיס ידע משותף. תלמידים מתחומים אחרים יוכלו להתקבל ללימודי ההשלמה כתנאי לקבלתם לתוכנית. במסגרת הלימודים ישתתפו התלמידים בשנה הראשונה והשניה בפרקטיקום של 5 שעות, המחייב יום בשבוע בו יתנסו התלמידים בעבודה חינוכית במסגרות חינוכיות וטיפוליות בהנחיה של ביבליותרפיסט מוסמך. למעוניינים בכך תינתן בתום לימודי התואר השני אפשרות להתמחות מעשית בביליותרפיה במסגרת המחלקה להשתלמויות מורים ולימודי המשך בפקולטה לחינוך. לימודי התמחות אלה יושתתו על לימודי התואר השני שלהם וימשכו שנה אחת. תעודת הסמכה כתרפיסט אינה מוקנית על בסיס לימודי התואר השני בלבד ותינתן על ידי המחלקה להשתלמויות בעקבות ההתמחות. מידע נוסף (מלגות, מעונות וכו´): א. מילגות - פרטים במזכירות הפקולטה. ב. מענה קולי, לכל התארים - 04/8240757 . מועמדים שלא ימצאו מענה לשאלותיהם יוכלו לפנות למזכירות תארים מתקדמים - טל. 04/8249103 ג. פרטים נוספים במדריך לנרשם ובשנתון הפקולטה. ד. תיתכן סגירת ההרשמה במועד מוקדם, אם תתמלא בהם מכסת המתקבלים. ה. סמסטר ב´ - ההרשמה לכל התארים וללימודי תעודה תיפתח בחודש נובמבר עד סוף דצמבר. ניתן יהיה להרשם רק לחלק מן החוגים ולחלק מן הקורסים בחוגים מסויימים. רשימת החוגים הפתוחים להרשמה תמצא באתר האינטרנט. טלפון בחוג: תואר שני, מזכירות החוג לחינוך 04/8249150 אתר באינטרנט: www.haifa.ac.il נכון ל- תשס"ג

למעלה