דילמה...

GATINHA

New member
דילמה...

שלום.. שוקלת לעשות הסבה לאופנוע בעיקר כדי להגיע בזמן גם כשיש פקקים... 1. כמה עולה לי לעשות רשיון + ביטוח (סטודנטית נהגת צעירה כרגע) 2. כבד או קטנוע? 3. מינוסים ופלוסים נוספים? (חוץ ממזג אויר חרא ושאי אפשר "לסחוב הרבה") לילה טוב...!

yaircccc

New member
דילמה

עלות הוצאת רשיון : כ-1300 ש"ח מינימום ביטוח: ל-50 סמ"ק 1700 ש"ח צד ג' + 500 ש"ח מעל 50 סמ"ק 3200 ש"ח צג ג' + 500 ש"ח פלוסים: כיף, ממכר,מהיר, מינוסים: מסוכן,ביטוח יקר, בהצלחה

ixmix

New member
לדעתי...

נתחיל בזה שקודם כל שווה לעבור לדו"ג. אלה שעל שניים, כידוע, נמצאים גבוה יותר בסולם האבולוציוני מאלה שעל ארבע. אם את נוסעת בתוך העיר בלבד, ייתכן ורשיון לאופנוע עד 50 סמ"ק יפתור את בעיות התחבורה שלך. רשיון שכזה מצריך אותך ל 8 שיעורים אם איני טועה, ויעלה כ900 ש"ח בירושלים אם תעברי בטסט ראשון(המחירים משתנים מעיר לעיר). אם יש לך גם נסיעות פרברים, או את רוצה לצאת מדי פעם מהעיר המיוזעת אל המרחבים התכולים, תידרשי לרשיון עד 500 סמ"ק. במקרה כזה הייתי אומר ששווה לעשות רשיון להילוכים, ולקנות קטנוע/אוטומט (הרשיון כדי לחסוך אם אי פעם תרצי לעבור). רשיון כזה יעלה כ1500 ש"ח בי-ם/טסט1. ביטוח - לא זול, אבל לא אסון. בערך 1750 ש"ח ל 50, ו3500 ל 500 (עוד 300-400 לצד ג') (ב12 תשלומים כולל ריבית, אני משלם כ320 ש"ח לחודש). הביטוח הגבוה מתקזז עם שאר ההוצאות, שבקטנוע סטנדרטי הן נמוכות עד גיחוך. קטנוע ייתן לך פתרון תחבורתי, שזה מה שאמרת שאת מחפשת. אופנוע פחות נוח בעיר, והפאן שהוא נותן הוא שונה (אופנוע כביש - מהירות / קאסטום - דאווין, שטח - טיולי שבילים ושטח / קטנוע כביש - מגרש, פרקטיות, קטנו"ש - שבילים, מגרש, פרקטיות, מדרכות+מע"צ, מנהלים - פינוקי ישבן). +ים ו-ים נוספים - בטיחות - תמיד תרכבי ממוגנת, גם אם זה מרגיש מגוחך על 50 סמ"ק בעיר וגם אם זה חם ולא נוח. אפשר לסחוב לא מעט עם סבל וארגז גדול (לי היה ארגז של סופרסל על אחד הקטנועים). מזג אוויר?... דווקא לא נורא בכלל. אני נהנה ביותר מנסיעה חורפית. לבסוף - מישהו התלונן שהקסדה הורסת לו את הג'ל, איזה מזל שלי יש קרחת
ברוכה הבאה.

למעלה