דילמה...

Remirat

New member
דילמה...

יש לי תלונה. היא קשורה למאגיה, אבל הפורום הרלוונטי איבד מצוויונו... אז אני שמה את התלונה שלי פה. לפני זמן לא רב הייתה פה הודעה בנושא חוק השילוש הוויקאני. ובדיוק היום נתקלתי בהודעה מזעזעת: "תגידו לי איך אפשר ליפגוע במישהו בעזרת כישוף! תסבירו לי בדיוק איך עושים את הכישוף! בבקשה! אני ממש צריכה את זה רציני רציני! בבקשה!" כתגובה להודעה הזו, באה ההודעה הזו: "כמה נקודות שצריך להבהיר: 1.לא מחליטים לקום בוקר אחד ולעשות כישוף-צריכים הכנה בשביל זה וניסיון! 2.למה את חושבת שנפרסם פה כישופים שחורים? 3.ישנו את עיקרון החזרה-כך שגם אם תעשי איזשהו כישוף ליפגוע ולישלוח אנרגיות שליליות הן יחזרו אלייך פי 3/6/9 והלאה... ככה שאת יוצאת הניפגעת. ישנה סכנה בכישופים כאלה ואני מניחה שאת חסרת ניסיון ככה שגם אם נירצה המצפון שלנו לא יתן לנו להביא לך כאלו כישופים..." טוב. על פניו נראה כמו תגובה שמסבירה למה לא עוזרים לה... אבל זוהי תגובה מאוד בעייתית. נראה שהמשיב התרכז יותר ב"תראי, זה יפגע גם בך" וב"אנחנו לא נותנים כשפים" ופחות בעקרון החשוב הרבה יותר: אנחנו לא פוגעים באנשים, לא בגלל שאנחנו נפגע, אלא בגלל ש הם יפגעו!!!!!!!!!! מה לא ברור פה?? תראו לי ילד שפוי בן 15 שירים אקדח וירה בחברו לכיתה (כן כן, בסדר, שאלה היפוטתית וברור לי שזה כן קורה...) אז למה שאותו ילד ירתום לשירותו כוח הרסני פי כמה, כי החבר הזה "פגע בכבוד שלו"??? מה לא ברור ב"לא לפגוע"? זה כל כך קשה? שאני אבין, עד שנתקלתם בחוק הזה הייתם הולכים ברחוב ולוקחים סוכריות מתינוקות? דוחפים זקנות לכביש? מה?? חוק השילוש הוא חוק יחסית משני שבא לחזק את החוק המקורי... כן כן... החוק ההוא... זוכרים אותו? An ye harm NONE do as ye will. טוב... עד לכאן הranting שלי לכרגע. תודה שהקשבתם.

gwizard

New member
remi, עם כל הכבוד...

קודם כל ברוכה השבה, מזמן לא שמעתי ממך. איך היתושים בטכני ?
דבר שני, מה הקשר באמת של ההודעה שלך ? בפורום זה לא היה, למיטב זכרוני, הודעה של בקשת כישופים אשר פוגעים (אם כן, היא בטח נמחקה לפני שראיתי אותה). אגב, הדוגמאות שהבאת לא טובות כי מה שתיארת מתרחש במציאות. פלוס אונס ילדות בנות 8 ע"י נערים בני 12 (אם בן 15 יורה בחברו לכיתה לא מספיק)

Remirat

New member
אני? טכני?

איפה אתה גר? במערה?? אני מזמן (חודשיים) כבר לא שם! אני ג'ובניקית גאה (וטוחנת) בקריה! כן כן!! הקשר של ההודעה היא ההתרעמות שלי בקשר להודעה שציטתי (שהופיעה בפורום נענע)

gwizard

New member
אה, עכשיו הבנתי

היית צריכה להתחיל מזה שההודעה הייתה בנענע, כי חשבתי שזה קרה בפורום כאן. מזל טוב על התפקיד בקריה, היה יכול להיות הרבה יותר גרוע

מיכל328

New member
אני מסכימה

יש אנשים (בדרך כלל הצעירים שביננו) שלא לוקחים ברצינות, או יותר נכון לא לומדים ומתעמקים וקוראים מספיק על מאגיה והשלכותיה... לא כל אדם שמתעסק בכישוף - הוא וויקאני שמאמין בחוק השילוש או ב - Rede. יש המון המון אנשים בפורומים שעברתי בהם שבאמת מתעסקים עם מאגיה שחורה ונהנים ליצור קשר עם קוחות ושדים - סתם בשביל הכיף ובכדי להשוויץ ב"כוחות" שלהם.. מה לעשות, יש אנשים שלא חושבים, וזה דומה מאד לדוגמא שאלון נתן - מה גורם לקבוצה של ילדים בני 15 לאנוס ילדה בת 12? בורות... ובמדינה שלנו יש את העניין המפגר הזה של ה"כבוד" והאגו הישראלי.. זה בעיקר עם גברים האמת (לא להעליב אף אחד) ואני יכולה לתת דוגמא הכי פשוטה שנתקלתי בה מספר פעמים שאני נהגתי ועקפתי נהג אחד פשוט כי הוא נסע לאט מידי לטעמי והחלטתי לעקוף אותו (הכל בגדר החוק המקובל)... ומה הוא עשה? ראה שבחורה עקפה אותו, ואז הוא התקדם ועקף אותי בכוונה כדי להראות שהוא "גבר"... אז נכון לא כולם ככה, וגם יש נשים שהן לא מלאכיות... אבל ככה זה.. יש אנשים ויש אנשים... אישית - אני מעדיפה שילד בן 15 ינסה לעשות כישוף (שבמילא יחזור אליו ולא ישפיע או - מה שיותר סביר - פשוט לא יעבוד כי רוב החבר'ה האלה לא יודעים במה הם מתעסרים כי הם לא לומדים ושוקדים להבין את התמונה הגדולה כמונו לדוגמא) מאשר שיאנוס מישהי או ירה במישהו... לא? מיכל

Rain88

New member
כל מה שאני יכולה לאמר

זה שאני לחלוטין מזדהה עם הזעזוע שלך. בלי קשר לאמונה ולדת, תגובה שתלך נגד המטרה של לפגוע במישהו מתבקשת במקרה של ילד בן 15 שככל הנראה רואה את זה כבסדר גמור. כי כשכל התגובות שהוא מקבל סובבות סביב שלומו של אותו ילד (נוסח 'אתה תסבול מזה לבסוף'), או סביב העקרונות של אנשי הפורום ('אנחנו לא מפרסמים פה כשפים'),קצת מתפספסת הפואנטה שיש משהו לא בסדר בבקשה שלו.

gwizard

New member
מצד שני

ילדים פשוט שונאים שאומרים להם "אל תעשה את זה". הם שומעים את זה מספיק בבית ובב"ס, ונוטים להתמרד נגד כמעט כל אחד שיגיד להם את זה. אני כבר יצאתי מגיל טיפש-עשרה, אבל אני עדיין כזה

gwizard

New member
כן, זו בעיה

והבעיה נובעת בראש ובראשונה בחינוך. כבר הוכח כי חינוך מהבית (של ההורים) לרוב לא עוזר ולא משפיע, כי יש השפעות חיצוניות כמו חברה בשכונה, טלויזיה, אינטרנט, ב"ס וכ"ו. אז מה הפלא שילדים לוקחים דוגמה (במקרה הטוב) מהארי פוטר, ו-(במקרה הרע) מאבא אשר מרביץ ומקלל את אמא. מאגיה זה לא שונה מכל תחום אחר וילד אשר חונך לפי ערכים "ישראלים" יתנהג בהתאם בכל תחומי החיים. בשביל זה קיימים (באינטרנט) מנהלי פורומים בוגרים אשר תפקידם בין השאר ללמד את הצעירים שבינינו מה זה טוב ומה זה רע (כמו בשיר ילדים של מרשק).

Rain88

New member
אולי ברוב תמימותי,

אבל אני חושבת שתגובה שתגנה מעשיי כישוף כאלו מין הראוי שתופיע באותו טופיק. ולא בהכרח במטרה מסויימת להשפיע על אדם מסויים.

gwizard

New member
אין ספק

ראוי שתופיע ולא פעם אחת, אבל השאלה היא, עד כמה זה יעזור ?

סליחה (כמה סליחות יש לי היום)

אבל... אתה אומר שהחינוך בבית לא משפיע ומנהל פורום באינטרנט כן? כי אם כן... עלי לחלוק עליך. גם אם ילד מזדהה יותר עם מנהל פורום מאשר עם הוריו (שזה עצוב ונדיר, אך יתכן) הוא מושפע מהם הרבה יותר. (גם אם זה בכיוון ההפוך ממה שהם ביקשו.) ואם עיוותתי את דבריך באפן מזעזע- מה שיכול באמת לקרות- אני באמת מתנצלת.

L e s t a t

New member
אמור לי

"כבר הוכח כי חינוך מהבית (של ההורים) לרוב לא עוזר ולא משפיע" הוכח איפה? חוץ מזה שזה מתנגש לך עם הטענה: "אז מה הפלא שילדים לוקחים דוגמה (במקרה הטוב) מהארי פוטר, ו-(במקרה הרע) מאבא אשר מרביץ ומקלל את אמא." אבא שמרביץ ומקלל את אמא זה לא "חינוך מהבית" ש"לא משפיע"?

למעלה