דילמה

• פותח הנושא nubi
  • פורסם בתאריך

nubi

New member
דילמה

אנחנו מוזמנים ביום שבת למסיבת הפתעה של דודה של בעלי-אחות של אבא שלו ז"ל. תקציר האירועים: את אבא של בעלי לא ממש עניין ההריון והלידה. אחותו (הדודה) הכריזה בזמנו שהיא תהיה הסבתא של שי, במקומו. שבועיים אחרי הלידה-הוא נפטר. אז מה הדילמה? יש לה ארבעה ילדים. היא שאלה אותי מה אני רוצה מתנה ללידה ואמרתי לה תיק לעגלה (אני שונאת ששואלים אותי שאלות כאלו. נורא מביך). מהתיק היא עשתה פרויקט שלם, ועוד לא הביאה אותו. אף אחד מארבעת הילדים שלה (שעם כולם אנחנו ביחסים טובים) לא טרח לבוא או לתת מתנה לילדה. בעלה התקשר השבוע להזמין אותנו למסיבת ההפתעה. הוא אמר שכל אחד מביא משהו (מבחינת כיבוד) ושאני אתקשר לבת שלהם לברר מה אני מביאה. עוד לא התקשרתי. מה לעשות? פשוט להביא עוגה וזהו? להביא גם מתנה בנוסף (למרות שממש לא מגיע לה?)? אוף. למה אנשים מתנהגים בכזו בהמיות?

למה???

שאלה טובה... הלוואי שהיתה לי התשובה. מתנה - את יכולה להביא זר פרחים או עציץ יפה, משהו סמלי, בעיקר בשביל לא לבוא בידיים ריקות. ומה להביא, אם לא בא לך להתקשר, תביאי מה שנוח לך להכין (או לקנות).

nubi

New member
מדובר באשה מאוד ביקורתית

הרבה מעבר לטעם הטוב. כל השנים אבא של בעלי היה בא אליהם בפסח וראש השנה עם בונבוניירה ובקבוקי יין. הם שנאו את זה אבל לא אמרו כלום. עכשיו, כשנכנסה "אשה" למשפחה (אבא שלו היה כל הזמן לבד, מאז הגירושים מאמא שלו) הם מצפים ליותר ומבהירים לי את זה. רק חבל שהם מצפים רק ממני ולא מעצמם.

נראה לי שזה תלוי

בכמה חשוב לך לעמוד בציפיות שלהם... כי ציפיות תמיד יהיו (ואם היא ביקורתית, אז יהיו הרבה...). ובכלל, ממה שאת כותבת, נראה לי שמה שלא תביאי, יהיה להם מה להגיד.

מסכימה עם כנרת.

אחרי הכל אם הם עושים/מביאים מה שמתחשק (או לא מתחשק) להם,למה את מרגישה מחוייבת למצא חן בעינהם,הם לא מרגישים ההפך כנראה...

קייס

New member
אולי בורקס ?

או משהו שקונים במאפיה כי עוגה בטוח תהיה ובקשר למתנה אני אישית הייתי קונה משהו לא מושקע במיוחד אבל עושה רעש כאילו שזאת המתנה הכי מושקעת שיש.

אפרת12

New member
זו תשובה לענין ../images/Emo6.gif

אני לא הייתי מחרימה, אבל גם לא הייתי מתאמצת במיוחד "לרצות" אותם. עושה רושם שבכל מקרה משהו לא ייראה למישהו לא בסדר. לפחות את לא תיפגעי מזה.

אולי תקני לה תיק?

וכמובן תעשי עניין גדול מכמה שמרגע שידעת על המסיבה התחלת לתכנן וחיפשת וכו'. ואל תרגישי רע כי יכול להיות הרבה יותר גרוע - ליומולדת שלי שהיה לפני פחות מחודש (26.2) קיבלתי מגיסתי (אחות של האיש) חבילה של 7 מגבות כלים!!! אז חשבתי לתת לה אותן בחזרה בתור מתנת פסח - אבל אח"F החלטתי שאני טובה יותר ממנה ולא אעשה את זה. ואל תצחקו. צביה

lulyK

New member
מה שאני הייתי עושה

זה מתקשרת לבת שלה ושאולת מה להביא (ואת זה מביאה...), וגם הייתי קונה לה מתנה למרות שלא מגיע לה. אולי ככה היא תלמד

nubi

New member
אז זהו שאני מכירה את עצמי

וזה מה שאני אעשה. אבל סבתא שלי נורא גערה בי ואמרה לי שאני אהיה טיפשה אם אני אביא לה מתנה. אני לא מסוגלת להתנהג כמו שמתנהגים אלי!

lulyK

New member
אני לא חושבת שתהיי טפשה אם תביאי

מתנה. אני מאמינה שהדברים הטובים (והרעים...) חוזרים אליך בסוף

ציף שלי

New member
זה בדיוק מה שאני הייתי עושה

מביאה מתנה יפה למרות שלא מגיע ו...נהנית מהמבטים והחיוכים המבויישים. אין לך מושג כמה פעמים עשיתי זאת... מה לעשות ישנם אנשים שלא יודעים לתת וישנם אנשים שלא יודעים לקנות מתנות. אמא שלי מדודה שלי (אחות של אבא) תמיד מקבלת ליום הולדת מתנה ממוחזרת... ולפעמים אפילו פתוחה... לכי תביני... ואל תשכחי - משפחה לא בוחרים!

yaelia

New member
תראי לה את התיק לעגלה

שיש לך (אני מתארת לי שכבר יש לך אחד), ותגידי לה בשמחה - תראי, חסכתי לך גם זמן וגם כסף. מתנה שווה אה??
וברצינות קצת - אני חושבת שאת משקיעה מידי הרבה רגשות ותסכולים בבני משפחה שלא ממש מחזירים לך באותו מטבע. תתרכזי במשפחה שלך הקטנה והאוהבת ותשקיעי בהם. הרי שי ובעלך הם החשובים בסופו של דבר.

למעלה