דילמה.

s a r a h13

New member
דילמה.

תיראו אני לא חושבת שהממשלה עשתה את התתנתקות בצורה הכי טובה שהיא יכלה. שרון גם רימה את בוחריו, וכל ההעברה של המתנחלים נעשתה ונעשית בצורה מחופפת, משפחה של 8 נפשות לא יכולה להצטופף ב-60 מטר מרובע ובנוסף כל המתנחלים או לפחות רובם הם- חקלאים הם לא הוכשרו לעבוד במשהו אחר ואפילו שדה נורמאלי להתפרנס הם לא מקבלים. אבל מצד שני- הם תקעו אותי 6 שעות בכבישים באיזה הפגנה- שולחים ילדות בנות 7 להפגין, הם סוחטים את החיילים רגשית, הם מפחידים את הילדים שלהם עד מוות וחוצמזה החיילים נהרגים שם כל יום, התנחלויות ממש מבודדות שצריכות 24 שעות הגנה צמודה כמו למשל נצרים, הם עולות בכוח אדם, בכסף וגם בחיים, של חיילים ושל מתנחלים, אני לא מבינה, אמא שהלכו לה בפיגוע 2 ילדים לא עוזבת את המקום הזה! היא מביאה עוד 2 ילדים ואז גם הם נהרגים- זה ממש לא אנושי- ואני בכלל לא מדברת על הקטע של ההשוואה לשואה, זה זיעזע אותי בצורה מחרידה!

T h e W a l l

New member
../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif

ממש נוגע ללב. מעניין מה את תעשי

מתי שיבאו לגרש אותך מהבית ויזרקו אותך עם כל המשפחה. חיילים? הרבה יותר חיילים נהרגו כדי שתוכלי לישון בשקט במקום איפה שאת נמצאת עכשיו. אלפי יהודים נהרגו בפיגועים בתל אביב ירושלים חיפה חדרה נתניה באר שבע. אולי תציעי למשפחות שלהם לעזוב את המקומות האלה. הגדר לא יעזור נגד הטילים שעכשיו מכינים בשומרון------> לקראת ההתנתקות משם.

Borg1

New member
זה מה שאעשה.

אם הממשלה תכלית לפנות אותי מהבית - אתפנה! אתה יודע למה? כי ארץ ישראל היא מדינת החוק, ואם הממשלה קובעת משהו, אז אליי נשאר רק לבצע הנקבע. אפילו אם מאוד לא נירא לי. ומה שקשור לכל השאר, אענה לך פשוט, אל תזבל לי את השכל. כל העניין לא בזה שהמתנכלים בטוחים שהפינוי רע למדינה, אלא בזה שהם ברובם דתיים, והיהדות שואפת לארץ ישראל שלמה. בלי קשר לכל השאר. מה אני אגיד... ברוך השם שיש חילוניים. והשם ישמור אותנו מהאורתודוקסים. אמן.

גם בסוריה יש חוקים. אם הממשלה

תגיד לך לקפוץ מהגג גם תעשה? לא כל אחד הוא רובוט אטום שמובילים אותו לכל מקום. וכן, יש קשר בין ארץ ישראל וכל השאר. המתנחלים יודעים שאחרי גוש קטיף הידידים שלך יחפשו מטרות חדשות להחליף את אלה שנותקו. דינו של תל אביב כמו דינו של נצרים.

adalia

New member
מה אתה אומר?

זו המטרה - ארץ ישראל - לא פלסטינים או משהו אחר - ארץ ישראל אמורה להיות רק של ישראל, כי לערבים יש מספיק מדינות ולנו יש רק מדינה אחת קטנה וגם אותה רוצים לקחת לנו? אז לאן נלך? אתה צודק באמת שאם הממשלה מחליטה להתפנות אז צריך - אבל לא בשביל ערבים שמנסים להרוג אותנו ויש להם מספיק מדינות ו"מתנחלים" כביכול, אין בית וצריכים להתחיל הכל מחדש! פשוט רחמנות עליהם! )-:)-;

למה היא לא עוזבת?

כי לאנשים שם יש אמונה חזקה בלב שהם שם בשביל עם ישראל(גם אם את לא ממש מאמינה בזה), ההקרבה של החיים היא חלק בלתי נפרד מהמאבק, את בחיים לא תביני את זה.

s a r a h13

New member
?

נכון אני לא אבין למה לסכן את הילדים שלך בשביל מאבק- המקומות האלו מיותרים נקודה. רוב העם החליט ככה.

eli3320

New member
מתי רוב העם החליט ככה?

שרון לא הסכים בשום פנים ואופן לעשות משאל עם! אין דרך לדעת מה העם חושב.. ואל תגידי לי להסתכל על סקרים, כי גם לפני המשאל של מתפקדי הליכוד הסקרים הראו שיש רוב משמעותי בעד הפינוי, ודווקא היה ניצחון משמעותי של מי שנגד ההתנתקות! אנשים שם בכלל לא האמינו שהם התפנו- הם אמינו באמונה שלמה עד הרגע האחרון שהם ישארו שם! אני רואה הרבה תגובות גם מחילוניים שפשוט מסתכלים בתדמה ובהערצה על זה שאדם מאמין באמונה שלמה שהוא לא יפוה מביתו עד שזה לא יקרה! לכן גם הילדים נשארו שם. את תראי שכאשר החיילים באו לבתיהם אז רוב המשפחות ביקשו שיקחו קודם את הילדים לאוטובוס ואז יפנו אותם עצמם בהתנגדות פאסיבית- כי הם רוצים להרגיש שהם עשו הכל, ולא נכנעו ולא הלכו מכוחות עצמם אל עבר האוטובוס, אלא בעל כורחם הכניסו אותם לאוטובוס.

אגב "רוב העם" שלך.......

הוא לא רוב! וגם עם הוא כן רוב הוא כולל 20% מהגייס החמישי שחיים בתוכנו(הפלסטינים בעלי תעודת הזהות הכחולה). בקיצור הימין הוא הרוב, והוא רק הולך וגדל. השמאל לעולם לא יחזור לשלטון!

s a r a h13

New member
עם כל הכבוד

רוב העם הוא בעד ההתנתקות, היה סקר בעיתון לא ערבים ולא תעודות זהות כחולות או ירוקות או הסבתא שלי- יהודים- 63 אחז מהעם הוא בעד ההתנתקות. וחוץ מזה- ככה החליטה הממשלה, יש הרבה דברים שהממשלה החליטה ואני לא מרוצה מהם- כמו למשל להתגייס, למה לחרדים ולחרדיות מותר לא להתגייס ואותי מחייבים?! יש מלא חוקים שהממשלה הוציאה, אין ברירה, אנחנו חייבים לכבד אותם אם אנחנו אוהבים אותם א אם לא. זה לא יעזור ההתנגדות המטופשת וחסרת הטעם, זה סתם עוד בלאגנים, עוד פצועים ורעש- למה?! זה כל כך מיותר, הרי הם יודעים שאין להם ברירה. הם חיכו, וחשבו שברגע האחרון יקרה נס, אבל לא קרה, באו לפנות אותם, אני בתור דתיה אומרת- נכון, הם חיכו שאלוקים יעשה משהו, אבל הם ראו שהוא לא עשה והחיילים כן באו בסופו של דבר, אז למה לא פשוט ללכת?! למה לא לעזוב את המקום הזה?! נכון, זה הבית, אבל גם לפלסטינים למשל בנו גדר הפרדה באמצע הסלון, וחוצמזה ככה החליטה הממשלה, אין ברירה! (טחנתי טיפה נושאים

למעלה