דילמה

דילמה

בתור חיילת שירתתי בתור מורה חיילת בפנימיה , הייתי שם שנתיים עם ידים מדהימים שנכנסו לי לחיים בצורה משמעותית. הייתי חיה איתם כל הזמן ! הם היו כל עולמי במשך שנתיים. יום השחרור שלי היה היום הכי עצוב בעולם ,לא הפסקתי לבכות וגם הם, חבלי הניתוק היו קשים מאוד. עוד שנה אחרי זה הייתי איתם בקשר מעולה. לשכוח אותם אפעם לא שכחתי ואני כל הזמן מדברת עליהם ,גם היום כשאני עובדת בפנימיה אחרת שמאוד שונה. (הפנימיה שהייתי בה הייתה טיפולית שיקומית וזו שאני עובדת בה היום היא פנימיה קהילתית) בכל אופן, היום פגשתי מישהי שהדריכה שם אחרי את אותם חניכים, והיא עשתה לי צביטה בלב של געגוע עמוק! עבר המון זמן מאז שדיברתי איתם לאחרונה, אבל עלה בי החשק לדרוש בשלומם לראות מה איתם, הם נהיו ענקיים כבר (אני קצת מעודכנת). הדילמה שלי היא האם זה בכלל נכון? אני ממש לא בטוחה בעצמי לגבי הנכונות של הדבר כלפי הילדים האלה, חלקם כבר לא בפנימיה אלה בבית ,אבל יש לי את הכתובות של כולם .. מה לעשות ? לכתוב מכתב או להשאיר את הגעגוע לעצמי?

my sTar

New member
../images/Emo20.gif

האמת, שזו באמת התלבטות.. כמה זמן עבר מאז שעזבת? בני כמה הם עכשיו? אני חושבת שזה לא כלכך טוב לשלוח מכתב לכל הקבוצה שהדרכת, עניין של פרידות גם ככה זה עניין רגיש אצל הילדים ואל כדאי לעורר בהם דברים שהם כבר התגברו עליהם [אבל לא שכחו..] אבל מצד שני אני מאוד מבינה את עניין הגעגוע, אני חושבת שאולי כדאי לך להתקשר או לשלוח מכתב לכמה חניכים בודדים איתם היית בקשר יותר טוב, משהו כמו 4 חניכים.. זה גם טוב שהם רואים שלא שכחו אותם, זה מעלה להם ת'אגו וגורם להם באמת להרגיש שיש מי שאוהב אותם ויש מי שאכפת לו מהם, למרות כל הזמן הזה.. זאת דעתי. שיהיה בהצלחה

עבר די הרבה זמן

עברו כבר 3 שנים מאז. והכוונה היא לשלוח ל 3 ילדים שהיום הם כבר גדולים (הם אמורים להיות בכתה יא ) ואת המכתבים חשבתי לשלוח להם לבית בכל מקרה שניים מהם בטוח לא בפנימיה בכלל והשלישית נראה לי שהיא עוד בפנימיה. אבל בכל מקרה אני אשלח לה לבית את המכתב .

joyjoy

New member
געגוע

אישית אני חושבת שכשנפרדים חשוב לעשות תקופת צינון לתת לילדים לעכל את הפרידה ולהסתגל לאנשים חדשים, אבל בהחלט אחרי תקופה ארוכה לדעתי זה עושה הרגשה טובה לקבל מכתב של דרישת שלום, הייתי מקפידה לכתוב משהו קליל כזה בלי יותר מדי להעלות נוסטלגיות שלא יעלו רגשות קשים או משהו כזה, אבל פשוט לומר היי התגעגעתי מקווה ששלומך טוב...וכיו"ב. לאלו שנמצאים כבר בבית הייתי אפילו משאירה דרך לצור איתי קשר אם את מרגישה שזה מתאים לך זה מאד תלוי בך ובאיזה מקום את כרגע בחיים ואם זה יעשה לך טוב לשמוע מהם חזרה או לא. מקווה שבכל מה שתחליטי יהיה לך טוב

אוקי תשובות לשתיכן

קודם כל עברו כבר 4 שנים מאז שהדרכתי אותם. היום הם כבר ילדים גדולים (אמורים להיות בכתה יא לפי החשבון שלי). ואת המכתבים בכל מקרה אני חושבת לשוח להם לבית ולא לפנימיה , קודם כל כי אני לא בטוחה שכולם נשארו שם ,לגבי אחד אני בטוחה שהוא לא שם יותר ואני לא יודעת אם הוא בבית או לא .. מדובר גם במכתבים רק לשלושה ילדים לא יותר מזה , הם היו אלה שהכי הייתי קשורה אליהם. וכן המטרה היא לא להיות כבדה, המטרה היא סתם לדרוש בשלומם לומר שהתגעגעתי ולראות מה איתם.

אני בעד ללכת עם הלב

אם את מרגישה שאת רוצה, אז לכי על זה. חוץ מזה שלדעתי זה יעשה להם טוב לדעת שמישהו זוכר אותם ושהם משמעותיים.

למעלה