דילמה

דילמה

זאת הודעה בהמשך להודעה אחרת שלי, שאני לא מצליח להקפיץ אותה... אני נמצא בחפיפה לתפקיד מנהל מחלקה בחברת היי טק. הבעלים של החברה והמנהל שאני מחליף אותו, סיפרו לי שלאחד העובדים יש בעיית גישה והוא עובד לא טוב וגם היחסים שלו עם העובדים האחרים לא טובים, בגלל הגישה שלו. במקביל הוא אמר לי שהשכר שלו יחסית נמוך. מה עלי לעשות? כיצד אוכל לגרום לבחור להתחיל מחדש ברגל ימין איתי?

dc24

New member
אולי להתחיל בלהשוות לו שכר

אם השכר שלו נמוך יחסית לאחרים והוא עושה את אותה עבודה כמותם - אין סיבה ששכרו יהיה נמוך משלהם. אולי זו סיבה לגישה שלו.

העניין הוא

שהוא לא עושה עבודה כמו כולם... אם אני מעלה לו את השכר, זה בלי הקשר, לא עדיף לתגמל אותו על שיפור בגישה?

dc24

New member
חס וחלילה

מה ? הוא כלב ? "ממתק" על שיפור גישה...
לא נשמע טוב לא לי בכל אופן

dc24

New member
נסי לדבר איתו ולראות למה

למה הגישה שלו היא כזו ? האם הוא כועס ? מרגיש מצוברח בעבודה ? האם הוא רוצה שיפטרו אותו למשל כדי לא לפגוע בפיצויים ... ?

שכר הוא תגמול...

צריך שיהיה איזשהו קשר בין השכר לרמת העבודה, או שאני טועה? אין ספק שצריך לבדוק מה מפריע לו...

אתה צריך

לחכות כמה ימים מרגע הכניסה שלך לתפקיד לשים בצד את כל מה שאמרו לך הבעלים והמנהל העוזב ולהתחיל להתרשם בעצמך. בין מליון אפשרויות, קיימת גם אפשרות שכימיה בין אותו עובד ובין המנהל הקודם, או העדרה, גרמה לתפוקה לקויה מצידו ותפקוד לוקה, ויכול להיות שעצם הגעתך תחולל שנוי בלי שתצטרך להתאמץ יותר מידי. כמנהל חדש יש לך הפריבילגיה להתרשם לבד, ולהחליט לבד, תוך התחשבות במידע שנתנו לך קודמך אך ללא הסתמכות עליו. לאחר ההתרשמות שלך, תוכל לשוחח עם אותו עובד ולנסות להבין מה המקור לה הסיבה לגישה שלו ולתפקוד שלו. אל תשכח דבר אחד נוסף וחשוב. עם כל הכבוד להכל אתה לא פסיכולוג ואם הוא לא ישתף פעולה ולא יתאים לך, תמיד תוכל לפטר, גם זה אחת הפריבילגיות בלהיות מנהל

תודה

זה נשמע מאוד הגיוני... דווקא במקרה יש לי תואר בפסיכולוגיה :) בשיחת היכרות אני אנסה יותר להקשיב לו מאשר להגיד לו משהו.. נראה מה יהיה.

על לא דבר :)

הכוונה ב"אתה לא פסיכולוג" היא שאתה לא אמור להיות פסיכולוג אפילו אם יש לך את הכישורים לכך , שזה בונוס איר מבחינתי כבוס. אבל זה כל עוד אתה לא משפיע על עצמך בזה שאתה מבין את ההוא ומבין את ההיא ומבין את כולם ומרחם... כי המטרה הראשונה שלך זה שהעבודה תדפוק :) אם תצליח לעשות את כולם מאושרים לצד זה, אז אשריך אבל אל תצפה מעצמך לזה, כי כפופים זה עם של מניאקים לפעמים :) וכמה שמראש תכניס לעצמך שאתה לא לוקח ללב, אתה תהיה יותר מוגן ויותר איכותי כמנהל... מנסיון :) לנהל זה הכי קל בעולם וגם הכי קשה ומקודם לא אמרתי , אז שני דברים לי אליך: א' בהצלחה ב' סחטייו :)

ואיי ואיי

שאני עילגת :) בונוס איר = בונוס אדיר ואחרי איחול ה"בהצלחה" היה כמובן "סחטיין" :)

ANNAIS

New member
קודם דבר איתו

תוכל להוציא ממנו הרבה בשיחה שתתחיל כסמול טוק ואחר כך שיחה אישית

כמה חשובה האוזן הקשבת, כמה חשוב

האנושיות בתוך מנהל, חשוב על איך אתה היית רוצה שיתייחסו שידברו שיקשיבו ושינסו למענך במקומו, זה יוביל אותך לדרך הנכונה. בהצלחה

מקווה שלא מאוחר מידי...

לאחר הכניסה לתפקיד והתרשמות ראשונית, לדעתי תשאיר את השכר כפי שהוא. במקביל שב איתו ותבנו יחד תוכנית עבודה עם יעדים ולוחות זמנים, במידה והוא יעמוד בכל היעדים ויקצר את לוח הזמנים דאג לתגמל אותו. אין ספק שזה שהוא מרוויח פחות גורם לו למרמור וכן משפיע על עבודתו. כמנהל אתה צריך להקים מערכת תמריצים שתגרום לו לרצות להתאמץ, בשביל להגיע להישגים יותר טובים, וכן להיות מתוגמל על עבודותו. אולי זה לא נראה ככה... אבל זה רק בידיים שלך.

למעלה